Categorie:

Zakelijk
Kennisbank

Wat zijn de (financiële) voordelen van een carport met zonnepanelen?

Op zonnige dagen parkeren in de schaduw, of tijdens een regenbui juist overdekt. Het optimaal benutten en meervoudig gebruik van parkeerruimte. En het opladen van elektrische auto’s met eigen opgewekte zonne-energie. Dit is allemaal mogelijk met de ZonneCarport. Maar naast een duurzame en functionele investering, kan een ZonneCarport ook financiële voordelen met zich meebrengen. Zo kunt u dus verduurzamen én besparen tegelijkertijd, met minimale inspanning en mogelijk minimale investering. Lees meer over de (financiële) voordelen van de ZonneCarport!

Besparen met uw ZonneCarport

Een ZonneCarport is een slimme investering voor de lange termijn. Zo kunt u de opgewekte zonne-energie natuurlijk gebruiken om de energiekosten te verlagen. Een batterij en laadpaal kunnen een mooie toevoeging zijn op de carport om een zo hoog mogelijk rendement te behalen uit de ZonneCarport en daarmee uw parkeerterrein.

 

Voordelig laden met een laadpaal

Er is de mogelijkheid om uw carport uit te breiden met een laadpaal. Op deze manier kunnen medewerkers of bezoekers profiteren van duurzaam laden van opgewerkte energie uit uw ZonneCarport. De opgewerkte energie uit de zonnepanelen wordt dan gebruikt als energie voor de laadpaal. Tevens kunt u een opslag per kWh hanteren om de terugverdientijd te versnellen. Op deze manier kunnen voertuigen duurzaam laden op uw eigen zonne-energie: voordelig en duurzaam.

 

Besparen met een batterij

Met een ZonneCarport is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een batterij om zo nog minder afhankelijk te worden van het energienet. Opgewekte zonne-energie van de carport kan worden opgeslagen op een batterij om deze energie later weer te gebruiken voor bijvoorbeeld het laden van elektrische auto’s of voor voorzieningen in uw bedrijfspand. Door de zonne-energie op te slaan bespaart u op uw energiefactuur.

Verdienen met uw ZonneCarport

Door elektrische auto’s op te laden onder uw ZonneCarport, kunt u HBE (Hernieuwbare Brandstof Eenheid) certificaten verdienen. Deze verhandelbare certificaten zijn ingezet om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en schadelijke emissies te beperken. Eén HBE staat gelijk aan 1 gigajoule hernieuwbare energie, wat overeenkomt met 279 kWh (hiermee kunt u ongeveer 8 bestelbusjes of personenauto’s opladen). Deze certificaten kunt u voor €10 tot €15 per stuk verkopen aan bedrijven die hun uitstoot van fossiele brandstoffen moeten compenseren. Met een HBE levert u dus een bijdrage aan een schonere en duurzamere samenleving en kunt u ook nog wat bijverdienen door ze te verkopen. Lees meer over HBE’s in ons artikel Wat is een HBE en wat levert het u op?

Verbeterd energielabel voor uw bedrijfspand

Naast de directe financiële voordelen van de ZonneCarport, draagt de carport ook bij aan een beter energielabel voor uw pand. Vanaf 1 januari 2023 moeten alle bedrijfspanden voldoen aan minimaal energielabel C. Zo maakt u met de zonnepanelen, die geïnstalleerd zijn op de carport, een grote stap richting een beter energielabel en dus een meerwaarde voor uw bedrijf.

Wilt u meer informatie?

Benieuwd hoeveel een ZonneCarport u kost en oplevert? Doe de gratis en vrijblijvende quickscan en ontdek de mogelijkheden voor uw parkeerterrein.

    Verbruik per jaar (optioneel)
    Hoeveel parkeerplekken heeft u?
    Opmerkingen
    Achtergrond

    Kennisbank

    Hier gaan we dieper in op alle vragen over zonne-energie. Zo bent u nog beter geïnformeerd voordat u overgaat tot het kopen of leasen van een zonnesysteem. Lees meer over de technische aspecten, voordelen en prijs van zakelijke zonnepanelen of een ZonneCarport op uw locatie.
    Wat is een HBE en wat levert het u op?
    Om de uitstoot van CO2 in het verkeer drastisch te verlagen, heeft de overheid HBE certificaten ingevoerd. In dit artikel leggen we uit wat HBE’s zijn, en wat de meerwaarde van de certificaten is.
    Scope 12 inspectie bij zakelijke zonnesystemen
    Rondom de zakelijke aanschaf van zonnepanelen kunt u te maken krijgen met de SCIOS Scope 12 keuring. Deze inspectie vindt plaats na installatie van de zonnepanelen, om te controleren in hoeverre het systeem (brand)veilig geïnstalleerd is.
    Welke subsidies zijn er als ik zakelijk zonnepanelen wil aanschaffen?
    Zakelijk zonnepanelen aanschaffen is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. Wilt u als bedrijf op zakelijk vlak een bijdrage leveren aan de energietransitie, dan zijn er een aantal subsidies beschikbaar
    Constructierapport zonnepanelen zakelijk
    Wanneer u investeert in zakelijke zonnepanelen, is het belangrijk dat deze kundig en veilig geïnstalleerd worden, zodat u optimaal kunt genieten van zonnestroom.