Soly

Voordelen zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Voor bedrijven is het aanschaffen van zonnepanelen in de afgelopen jaren steeds interessanter geworden. Ondernemers zien de energierekening fors dalen, tegelijk ontvangen zij een beter Energielabel en krijgen ze een duurzamer imago. Zo dragen we collectief ons steentje bij aan de energietransitie, en profiteren we van diverse financiële en milieutechnische voordelen. Heeft u vrije ruimte op het dak van uw bedrijfspand? Dan adviseren we u graag over de mogelijkheden van het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen.

header image
Zakelijk

Waarom zonnepanelen aanschaffen?

Door zonnepanelen zakelijk aan te schaffen ontvangen bedrijven een verbeterd energielabel, terwijl de energiekosten dalen. Bovendien draagt men bij aan de energietransitie. Loopt u nu nog aan tegen hoge energiekosten? Na de installatie van een zonnesysteem op het dak uw bedrijfspand is dat verleden tijd.

Wanneer u als bedrijf zelf investeert in zonnepanelen, dan levert dat – ten opzichte van zonnepanelen leasen – altijd het hoogste rendement op. U verdient de investering al binnen enkele jaren terug. Het bedrijfsdak is een ideale locatie voor de installatie van zonnepanelen; er is voldoende ruimte en de zon heeft er over het algemeen vrij spel. Wilt u dankzij zonnepanelen zakelijk óók genieten van het hoogste rendement en 100% groene energie? Kies samen met Soly voor zonnepanelen aanschaffen. Een duurzame investering in de toekomst van uw onderneming.

Ook uw bedrijf verduurzamen?

Voordelen zonnepanelen aanschaffen

Ruim 8 op de 10 Nederlandse bedrijven is inmiddels bezig met verduurzamen. Een goede ontwikkeling. Duurzaamheid is een ruim begrip. Zo kunnen bedrijven bewuste keuzes maken om hun productieproces te vergroenen, kan men kiezen voor betere isolatie van het bedrijfspand óf investeren in zonnepanelen. Goed nieuws! Consumenten en stakeholders besteden meer aandacht aan de duurzame missie van bedrijven dan ooit. Gelukkig heeft verduurzamen met zonnepanelen talloze voordelen voor de ondernemer, zoals een verbeterde energie-efficiëntie en sterk dalende energiekosten. Benieuwd wat zonnepanelen u opleveren? Ontdek het met de quickscan.

Subsidies en technische voordelen

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. Bedrijven maken gebruik van alle mogelijkheden om de duurzame transitie te kunnen bewerkstelligen. Wanneer men zakelijk investeert in zonnepanelen kan de investering onder ‘kosten’ worden geschaard, en hoeft men minder belasting af te dragen. Daarnaast komen bedrijven in aanmerking voor de Stimuleringsregeling Duurzame energietransitie (SDE++), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) én de Energie-investeringsaftrek (EIA). Een win-win in zakelijke duurzaamheid.

Klantcase

Zonnepanelen voor bedrijven

Akkerbouwer Leo Vogels aan het woord

Akkerbouwer Leo Vogels, uit het Friese Firdgum, liet 1.300 zonnepanelen op zijn nieuwe schuren installeren. Door deze zonnepanelen en slimme technologische keuzes is het energieverbruik van zijn bedrijf met een derde gedaald. Samen met Soly maakte hij een bewuste duurzame keuze. Maak kennis met alle mogelijkheden van zonnepanelen.

In 5 stappen zakelijk zonnepanelen aanschaffen

Analyse & voorstel

Na uw aanmelding starten we met het in kaart brengen van de wensen en eisen. Vervolgens worden deze vertaald naar een gedetailleerd voorstel. Dit voorstel bevat uitgebreide informatie over het definitieve plan en de mogelijkheden.

2. Akkoord?

Indien het voorstel akkoord wordt bevonden, starten de voorbereidingen van de uitvoering van het project. Er wordt een projectleider aangewezen die verantwoordelijk is voor het verloop van het project.

3. Planning & voorbereiden

Vervolgens wordt er gestart met een technische schouw op locatie. Hier wordt het installatieplan nogmaals gecontroleerd en de uit te voeren werkzaamheden besproken.

4. Installatie

Op de afgesproken installatiedatum komen onze vakkundige installateurs de zonne-installatie in orde maken.

5. Opbrengst, betaling en service

Na afloop van de installatie sturen we een kopie van het opleverrapport en krijgt u toegang tot de app waar de zonne-energie opbrengst is te volgen. Wij houden de installatie op afstand in de gaten.

  Geheel vrijblijvend

  Klantverhalen

  Lees hier meer over onze projecten:

  Akkerbedrijf Vogels:
  Verduurzaming van hypermoderne schuur.

  • 1.300 Zonnepanelen gelegd
  • 180.000 kWh aan geïnstalleerd vermogen

  Interzorg Assen
  Een nieuw, 100% duurzaam pand.

  • 550 zonnepanelen gelegd.
  • 100% duurzame energie

  Klaas de Poel B.V.
  Verduurzaming bedrijfspand.

  • 484 zonnepanelen gelegd.
  • 100% duurzame energie

  Janijko Tegels en Sanitair
  Verduurzaming onderneming.

  • 756 zonnepanelen gelegd.
  • 100% duurzame energie

  Dit zijn onze tevreden klanten:

  logo
  logo
  logo
  logo
  logo
  logo
  Kennisbank

  Meer informatie

  Wilt u uzelf flink verdiepen in de zonne-energiemarkt? Wij hebben alle nuttige informatie over zonnepanelen in onze kennisbank gezet. Daar vindt u in één overzicht alles over de thema's financieel, milieu, zakelijk en meer.
  cards knowhow icon icon
  Energy Trading: handelen met duurzame energie
  Onder Energy Trading verstaan we het proces van slim energie inkopen, duurzame stroomopslag en voordelig energie terugleveren aan het net.
  cards knowhow icon icon
  Hoe werken zonnepanelen?
  Hebben zonnepanelen je interesse gewekt en ben je op zoek naar een stukje algemene informatie over het product en systeem? Lees dan vooral verder.
  cards knowhow icon icon
  Zoveel CO₂-uitstoot besparen je zonnepanelen
  Kiezen voor zonnepanelen heeft verschillende grote voordelen. Een grote vooruitgang is te zien in de impact van zonnepanelen op het milieu.
  cards knowhow icon icon
  Salderingsregeling zonnepanelen
  Heb je zonnepanelen op je dak? Een deel van deze energie gebruik je zelf, maar op sommige momenten leveren de panelen meer op dan je verbruikt.

  Meer weten?

  Heeft u interesse om zakelijk te investeren in zonnepanelen of wilt u eerst nog meer weten? Neem contact op met onze klantadviseurs, we helpen u graag.
  contact image