Wij zijn een B Corp

Voor 2030 is Soly energieneutraal

Duizenden nieuwe liefhebbers van duurzame oplossingen stappen jaarlijks met ons over op zonne-energie. Daarmee is niet alleen onze duurzame impact groot, maar hebben we ook een keten die grote impact heeft op de aarde en talloze (direct of indirecte) betrokkenen. Als B Corp doen we alles om te zorgen dat deze impact voor onze klanten, medewerkers, fabrieksarbeiders, het milieu en alles waar we verder invloed op hebben, positief is.

B Corp zijn is hard werken, maar zorgt ervoor dat we altijd kritisch zijn op onszelf en het beste in Soly naar boven halen. Wij stellen hoge eisen aan onszelf. Maar juist van die uitdagingen krijgen wij enorm veel energie. Jij ook?

 

icon
0 +
kWh zonne-energie wordt elk jaar door onze klanten opgewekt
icon
0 +
zonnepanelen geïnstalleerd in 2021
icon
0
aan CO₂ uitgestoten in 2021 door de hele keten
in KG
icon
0
aan CO₂ vermeden in 2021
in KG
B Corp

Wat is B Corp eigenlijk?

Goede vraag. Gecertificeerde B Corporaties gebruiken hun bedrijf als middel om de aarde een stukje mooier en beter te maken. Mede-B Corps zijn bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely, Ben & Jerry en Patagonia, to name a few. We zijn trots om met hen deel uit te maken van deze beweging, want: B Corp word én blijf je niet zomaar.

Elk bedrijf dat zich B Corp wil noemen, doorloopt een zware selectietoets en herhaalt deze elke drie jaar. Op ons eerste assessment in 2018 scoorden we 99.3 punten. Na drie jaar hebben we bij Soly in 2021 de toets opnieuw doorlopen. Dit keer een nog mooier resultaat: een score van 110.2! Bekijk onze score op onze B Corp pagina.

De Toekomst

NetZero2030

Voor 2030 zijn we energieneutraal

Naarmate we meer zonnepanelen installeren, stijgt ons grond- en brandstofverbruik. Daarom committeerden we ons in 2019 op het podium van de VN-Klimaattop om voor 2030 volledig CO₂-neutraal te werken. Met dit commitment laten we zien dat het mogelijk is om succesvol te opereren zónder het klimaat te belasten. Dat doen we 20 jaar eerder dan wanneer de rest van de wereld CO₂-neutraal moet leven en werken, in 2050.

Als eerste grote stap richting CO₂-neutraal, hebben we in het begin van 2021 al onze eigen CO₂-uitstoot sinds oprichting in 2013 gecompenseerd: ruim 500 ton CO₂!

Nieuws

Meer zonnige items

De zonne-energiesector ontwikkelt zich razendsnel, en datzelfde geldt voor Soly. Volg hier het laatste nieuws omtrent ons bedrijf, de markt en de diverse producten. Zo ben je weer helemaal op de hoogte.
cards knowhow icon icon
De zonne-energiesector nog duurzamer? Dat doen we zo.
Nederland heeft in een recordcapaciteit van 2,8 GW aan zonne-energie geïnstalleerd...
B Corp
cards knowhow icon icon
We zijn opnieuw B Corp gecertificeerd!
Drie jaar geleden werden we voor het eerst B Corp gecertificeerd met een mooie score van 99.3. Sindsdien zijn...
B Corp
cards knowhow icon icon
We moeten minder broeikasgassen uitstoten. Maar waarom ook alweer?
Klimaatverandering is bijna voor niemand meer een nieuw begrip. Wetenschappers waarschuwen...
B Corp
Editie 2021

Ons nieuwe Sustainability Report

Om voor 2030 CO₂-neutraal te zijn, moeten we aan de bak. We zijn begonnen door de uitstoot van onze hele keten in kaart te brengen: van de busreis van onze collega’s naar kantoor tot de overzeese tocht van onze zonnepanelen van Shanghai naar Rotterdam.

Lees in dit uitgebreide rapport precies wat we uitstoten, waar die uitstoot vandaan komt en – nog belangrijker – hoe we deze uitstoot terugbrengen en compenseren.

Benieuwd naar onze voortgang op #projectnetzero? Blijf up-to-date via onze Instagram-, Linkedin– en Facebook-pagina’s.

Onze weg naar een zonnige toekomst

Op deze manier willen wij NetZero bereiken

Meer weten?

Heb je interesse om zakelijk te investeren in zonnepanelen of wil je eerst nog meer weten? Neem contact op met onze klantadviseurs, we helpen je graag.
contact image