Waarom een thuisbatterij?

Energie efficiënt benutten

Optimaliseer de opbrengst van je zonnepanelen

Met een thuisbatterij sla je goedkope energie op voor later gebruik, waardoor je je eigen opgewekte zonne-energie kunt benutten op momenten zonder zon.

Handel in energie om je voordeel te vergroten

Als je geen zonnepanelen hebt of nóg meer wilt profiteren van je thuisbatterij, kun je deze combineren met een dynamisch energiecontract. Door goedkope stroom op te slaan, en terug te verkopen aan het net wanneer de prijzen hoog zijn, kun je aanzienlijk verdienen met jouw thuisbatterij.

Besparen en verdienen zonder erbij na te denken

Ons energiemanagementsysteem, de Soly Brain, automatiseert dit proces volledig, zodat je geld kunt besparen én verdienen met je slimme thuisbatterij zonder er verder over na te hoeven denken.

Geen terugleverkosten
Combineer je thuisbatterij met een dynamisch energiecontract van Soly, en vermijd terugleverboetes.
Een overschot aan zonnestroom sla je op in de batterij, om op een later moment zelf te gebruiken of voordeliger te verkopen. Daarnaast heb je met ons dynamische energiecontract, Soly Energy, niet te maken met terugleverkosten.
Voorbereid op de toekomst
Upgrade automatisch je zonnesysteem dankzij de bijgeleverde nieuwe omvormer.
De thuisbatterij van Soly wordt geleverd met een nieuwe omvormer. Deze vervangt de omvormer van je huidige zonnesysteem, waardoor je na deze upgrade weer jarenlang kunt profiteren van optimaal rendement.
Handelen in energie
Heb je een thuisbatterij én een dynamisch energiecontract? Verdien geld door stroom op te slaan bij overschotten en te verkopen bij tekorten.
Hiermee profiteer je van de prijsfluctuaties, en ontvang je tevens een financiële beloning. En dat geheel geautomatiseerd dankzij ons slimme energiemanagement systeem: de Soly Brain.

Hoe werkt het?

Handel in energie met je thuisbatterij

Vergroot het voordeel van de thuisbatterij door te gaan handelen in energie.

Hoe ziet dat eruit? Met een dynamische energiecontract van Soly betaal je voor de daadwerkelijke stroomprijs op dat moment. Wordt er veel duurzame energie opgewekt en is er weinig vraag? Dan zijn de prijzen laag of zelfs negatief.

De slimme thuisbatterij slaat automatisch je zonne-energie op, en de stroom van het net zodra de prijs goedkoop is. Vervolgens verbruik je deze stroom weer of verkoop je deze weer aan het net als de prijs hoog is. Zo verdien je aan slim handelen terwijl je bijdraagt een de balans op het energienet.

En over dit proces hoef je niet na te denken, want het bijgeleverde Soly Brain, ons energiemanagementsysteem, automatiseert dit proces op een slimme wijze.

product background
product image

Soly Powercell®

Soly’s thuisbatterij biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid. Het modulaire design is compact en licht, en heeft een simpel plug & play principe.

product usp icon
Hoogwaardig design en hoge opslagcapaciteit
product usp icon
Gemaakt met de laatste technologie
product usp icon
10 jaar productgarantie op de batterij
product usp icon
Compatibel met elk zonnesysteem
Prijs

De pakketten die wij aanbieden

Tijdens het adviesgesprek met een van onze batterij specialisten bepalen we precies welke batterij het beste bij jouw situatie past, en of je deze het beste kunt kopen of huren.

Hieronder kun je alvast ons aanbod vinden, inclusief verwachte investering en besparing. Wij raden het aan om de thuisbatterij te combineren met een dynamisch energiecontract, omdat dit je besparing aanzienlijk vergroot.

We presenteren onze prijzen exclusief btw, omdat je in de meeste gevallen de btw na aanschaf kunt terugvragen. Als klant van Soly krijg je nog eens extra €200 korting. 

6,4 kWh
Thuisbatterij
Inclusief nieuwe omvormer
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Inclusief installatie
10 jaar productgarantie
Bekijk meer specificaties

Voor gebruik tot 10 zonnepanelen

Huren vanaf € 64 per maand

v.a. € 4.599
Excl. btw
€ 615*
Besparing
9,6 kWh
Thuisbatterij
Inclusief nieuwe omvormer
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Inclusief installatie
10 jaar productgarantie
Bekijk meer specificaties

Voor gebruik tot 15 zonnepanelen

Huren vanaf € 105 per maand

v.a. € 6.999
Ecxl. btw
€ 835*
Besparing
HOOGSTE BESPARING
12,8 kWh
Thuisbatterij
Inclusief nieuwe omvormer
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Inclusief installatie
10 jaar productgarantie
Bekijk meer specificaties

Voor gebruik vanaf 15 zonnepanelen

Huren vanaf € 130 per maand

v.a. € 8.299
Excl. btw
€ 1.081*
Besparing

Teruggave btw slimme thuisbatterij

Het is mogelijk om de btw op je slimme thuisbatterij terug te vragen. Dit scheelt je 21% van de aanschafprijs, wat de investering in een thuisbatterij niet alleen financieel aantrekkelijker maakt, maar ook de terugverdientijd aanzienlijk verkort.

Je komt in aanmerking voor het terugvragen van de btw, wanneer je jouw slimme batterij inzet om te gaan handelen in energie. De regeling waar je voor in aanmerking komt, is in het verleden ook toegepast bij zonnepanelen.

Er zijn verschillende externe partijen die je kunnen ondersteunen bij het proces, wat het terugvragen van je btw vergemakkelijkt.

Met of zonder zonnepanelen

Vergroot je voordeel

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb je geen zonnepanelen nodig om in energie te handelen. Alleen al door energie in te kopen wanneer de prijzen laag of negatief zijn, en deze terug te leveren wanneer de prijzen hoog zijn, kun je aanzienlijke winst maken.

Beschik je al wel over zonnepanelen? Dan kun je jouw batterij ook gebruiken om gratis zonnestroom op te slaan, en later voordelig terug te leveren. En het voordeel wordt nog groter, wanneer je ook over een laadpaal thuis beschikt. In dat geval kun je jouw elektrische auto opladen tegen gunstige tarieven of met gratis zonnestroom. De Soly Brain zal er voor zorgen dat jouw elektrische auto automatisch zo snel én voordelig mogelijk oplaadt.

Review

Hoe beoordelen onze klanten de thuisbatterij?

icon

'Fantastisch werk geleverd!'

De thuisbatterij werd geïnstalleerd door 2 vriendelijke monteurs die ons alles uitlegden over de werking en de applicatie. Fantastisch werk geleverd!
EWF
Nederland
icon

'Zoveel mogelijk energieneutraal'

We hoeven minder elektriciteit in te kopen en verlagen de elektriciteitsrekening aanzienlijk sinds de installatie van de thuisbatterij.
Rianne en Peter
Zwolle
icon

'Kwaliteit van het contact is hoog'

Ben momenteel bezig voor een thuisbatterij. Kwaliteit van het contact is hoog, persoonlijk en professioneel. Kennisniveau is hoog. Reageren snel en bellen je terug als je hierom vraagt.
Michael
Nederland

  Een thuisbatterij in 4 stappen

  Vanaf aanvraag tot installatie regelen we alles voor je en kun je de voortgang volgen in de Soly app.

  1

  Online aanvraag
  Je laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen

  2

  Persoonlijk adviesgesprek
  We geven je persoonlijk advies op basis van jouw situatie

  3

  Vrijblijvende offerte
  Gelijk na het adviesgesprek ontvang je de offerte

  4

  Installatiedag
  Op de afgesproken dag installeren we de thuisbatterij

  Bekijk video

  Aanvragen

  Adviesgesprek aanvragen

  Om een vrijblijvend adviesgesprek op te zetten, vragen we je om je gegevens achter te laten zodat we contact met je kunnen opnemen.

  • Een ervaren adviseur kijkt naar de beste oplossing voor jouw situatie.
  • We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.
  • Na het gesprek delen we een vrijblijvende offerte.

  Gratis en vrijblijvend

  Plan nu jouw afspraak

   Geheel vrijblijvend

   Combineer je batterij en haal er het maximale uit.

   Teruglevertarief stroom

   Soly Energy

   Met een dynamisch energiecontract van Soly betaal je energieprijzen die op dat specifieke moment gelden. Zo voorkom je vaste energiecontracten die onnodig hoge prijzen hebben. Gemiddeld ben je met een dynamisch stroomcontract 34% goedkoper uit ten opzichte van een traditioneel energiecontract.

   Soly Brain®

   Met ons energiemanagement verbinden we al je duurzame apparaten tot één slim energiehuishouden. Op basis van je verbruiksgedrag en slimme algoritmes optimaliseert het vervolgens je energieverbruik.

   Charging station subsidy

   Soly Charge®

   Goedkoop rijden met een slimme laadpaal van Soly. Door onze slimme aansturing laden we je auto automatisch op wanneer de stroomprijs laag of zelfs negatief is. Zo bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

   Ons doel is om nauwelijks afhankelijk te zijn

   Thuisbatterij bij Soly
   Rianne, de eerste klant van Soly met een thuisbatterij, vertelt haar ervaringen met de installatie van de Soly Powercell® batterij

   Veelgestelde vragen over de thuisbatterij

   Hier vind je alle belangrijke vragen over de thuisbatterij die andere mensen al met ons hebben gedeeld.
   Hoe groot is een slimme thuisbatterij?
    
   De slimme thuisbatterij van Soly komt in verschillende opslagcapaciteiten en dus verschillende afmetingen. De 9,6 kW module heeft de afmetingen 625 x 545 x 330 mm en weegt 114 kg. De 12,8 kW module is 625 x 675 x 330 mm met een gewicht van 147 kg. Tot slot is de 19,2 kW een verdubbeling van de 19,2 kW module, deze heeft de afmetingen 625 x 935 x 330 mm en weegt 213 kg.
   Is de thuisbatterij modulair?
    
   Ja, de thuisbatterij van Soly is modulair en het systeem is dus uit te breiden op basis van een grotere toekomstige vraag. Terugschakelen kan ook.
   Hoeveel ruimte neemt de thuisbatterij in beslag?
    
   Dat is afhankelijk van het type thuisbatterij dat je kiest. Bij Soly bieden we momenteel drie varianten aan, inclusief behuizing en montagemateriaal, die allen logischerwijs meer of minder ruimte in beslag nemen.
   Wat is het gewicht van een slimme thuisbatterij?
    
   De 9,6 kW module weegt 114 kg, de 12,8 kW module weegt 147 kg en de 19,2 heeft een gewicht van 213 kg.  De thuisbatterij wordt als compact en licht beschouwd.
   Kan ik de thuisbatterij huren?
    
   Ja, dat kan. Je kunt de thuisbatterij huren voor een vast bedrag per maand. De prijs is afhankelijk van de opslagcapaciteit. Meer informatie vind je hier.
   Wat is het rendement van de slimme thuisbatterij?
    
   Bij Sungrow is de batterij aangesloten op de omvormer, wat betekent dat er sprake is van hoogspanning DC. De Sungrow batterij heeft een Depth of Discharge (DOD) van 100%, wat betekent dat je de volledige opgeslagen energie kunt gebruiken tot het niveau van 0% in de batterij.
   Achtergrond

   Kennisbank

   We vertellen je graag meer over de thuisbatterij. Om je optimaal te informeren hebben we een kennisbank, waarin we verder ingaan op de functionaliteit, eigenschappen en achtergrond van de thuisbatterij.
   cards knowhow icon icon
   Energy Trading
   Onder Energy Trading verstaan we het proces van slim energie inkopen, duurzame stroomopslag en voordelig energie terugleveren aan het net.
   cards knowhow icon icon
   Hoe werkt een thuisbatterij?
   Een thuisbatterij, ook wel bekend als een huishoudelijk energieopslagsysteem, is in staat elektrische energie op te slaan voor later gebruik in huis.
   cards knowhow icon icon
   Btw teruggave slimme thuisbatterij
   Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om de btw van je slimme thuisbatterij terug te vragen. Dit scheelt je 21% van de aanschafprijs, wat de investering in een thuisbatterij niet alleen financieel aantrekkelijker maakt, maar ook de terugverdientijd verkort.

   Kom in contact

   Kom je er toch niet helemaal uit of heb je een aanvullende vraag? Geen wolkje aan de lucht! Kom in contact met Soly.

   Contact
   cross sell product

   Soly
   Zonnepanelen

   Ontdekken
   cross sell product

   Soly
   Energy

   Ontdekken
   cross sell product

   Soly
   Brain

   Ontdekken
   cross sell product

   Soly
   Laadpaal

   Ontdekken

   *Disclaimer besparing batterijpakket 6,4 kWh
   De getoonde besparing is indicatief en gaat uit van ‘slim stroom verhandelen’ op basis van een jaarlijkse zonnestroom productie van 2.952 kWh, batterijopslag van 6,4 kWh, stroomverbruik van 3.500 kWh, gemiddelde maandelijkse en dynamische stroomtarieven van Soly Energy in de periode april 2023 – april 2024. Daarnaast de besparing door over te stappen met een jaarlijks gasverbruik van 1.350 m³, van een vast gastarief van €1,336578/m³ naar een gemiddeld dynamisch gastarief van € 1,0011/m³ bij Soly Energy. Aanvullend het vermijden van terugleverboetes van energiebedrijven ter hoogte van € 0,115/kWh op basis van teruglevering van 60% van de jaarlijkse zonnestroom productie.

   **Disclaimer besparing batterijpakket 9,6 kWh
   De getoonde besparing is indicatief en gaat uit van ‘slim stroom verhandelen’ op basis van een jaarlijkse zonnestroom productie van 4.428 kWh, batterijopslag van 9,6 kWh, stroomverbruik van 4.500 kWh, gemiddelde maandelijkse en dynamische stroomtarieven van Soly Energy in de periode april 2023 – april 2024. Daarnaast de besparing door over te stappen met een jaarlijks gasverbruik van 1.350 m³, van een vast gastarief van €1,336578/m³ naar een gemiddeld dynamisch gastarief van € 1,0011/m³ bij Soly Energy. Aanvullend het vermijden van terugleverboetes van energiebedrijven ter hoogte van € 0,115/kWh op basis van teruglevering van 60% van de jaarlijkse zonnestroom productie.

   ***Disclaimer besparing batterijpakket 12,8 kWh
   De getoonde besparing is indicatief en gaat uit van ‘slim stroom verhandelen’ op basis van een jaarlijkse zonnestroom productie van 5.904 kWh, batterijopslag van 12,8 kWh, stroomverbruik van 4.500 kWh, gemiddelde maandelijkse en dynamische stroomtarieven van Soly Energy in de periode april 2023 – april 2024. Daarnaast de besparing door over te stappen met een jaarlijks gasverbruik van 1.350 m³, van een vast gastarief van €1,336578/m³ naar een gemiddeld dynamisch gastarief van € 1,0011/m³ bij Soly Energy. Aanvullend het vermijden van terugleverboetes van energiebedrijven ter hoogte van € 0,115/kWh op basis van teruglevering van 60% van de jaarlijkse zonnestroom productie.