Haal maximaal rendement uit je zonnepanelen systeem
Ook onafhankelijk als de zon even niet schijnt
Slim gebruiken van je energie
Vergroot je onafhankelijkheid tot 60-80%
Background image Background image
Waarom een thuisbatterij

Overdag wekken je zonnepanelen energie op, maar veelal wordt die stroom niet direct verbruikt doordat je bijvoorbeeld niet thuis bent. Deze energie wordt daardoor teruggeleverd aan het energienet. Met de slimme thuisbatterij van Soly vergroot je je onafhankelijkheid naar 60-80%. Een deel van de stroom die anders overdag wordt teruggeleverd ga je namelijk opslaan in een batterij. Hier tap je ’s avonds simpelweg je stroom vanaf.

Voordelen van een thuisbatterij
Onafhankelijkheid

Met een thuisbatterij kun je het gebruik van je eigen zonne-energie verdubbelen en koop je minder stroom in. Hierdoor ben je minder afhankelijk van wisselende energieprijzen en vergroot je het eigen gebruik van duurzame energie. En dat is nog maar één van de voordelen van de thuisbatterij. Ontdek alle thuisbatterij voordelen bij Soly.

Voordelen van een thuisbatterij
Beschermd tegen netproblemen

Steeds vaker loopt het energienet vol vanwege alle teruggeleverde energie. Netbeheerders waarschuwen dat zij in de toekomst mogelijk op bepaalde momenten de teruglevering van zonne-energie moeten blokkeren. Met een batterij behoud je zoveel mogelijk van de energie zelf.

Voordelen van een thuisbatterij
Optimale flexibiliteit

Onze batterij kan op elk type omvormer aangesloten worden. Daarnaast is de batterij modulair en kun je deze dus altijd uitbreiden waardoor je meer energie kunt opslaan. Het batterij-systeem dat klaar is voor een duurzame toekomst. Kom meer weten over de capaciteit en prijzen van de thuisbatterij. Wil je graag een persoonlijk aanbod? Plan een vrijblijvend adviesgesprek in!

De pakketten die wij aanbieden

Wij maken zonne-energie toegankelijk voor iedereen die vandaag wil besparen en mee wil bouwen aan de duurzame wereld van morgen. Daarom geven wij je advies dat helemaal afgestemd is op jouw situatie én leveren we een thuisbatterij met het hoogste rendement. Als klant van Soly krijg je nog eens extra €250 korting. 


Powercell® Populair

€ 5.400Incl. Btw
Opslagcapaciteit 3,5 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik tot 10 zonnepanelen

Powercell® Plus

€ 7.800Incl. Btw
Opslagcapaciteit 7 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik tot 15 zonnepanelen

Powercell® Premium

€ 9.600Incl. Btw
Opslagcapaciteit 10,5 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik vanaf 15 zonnepanelen
 •  
 •  
 •  

In drie stappen je eigen thuisbatterij

01.
Doe een vrijblijvende aanvraag

Zodra je je gegevens achterlaat nemen we binnen 24 uur contact op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen met een van onze adviseurs. Onze specialisten staan klaar om je te adviseren over de optimale thuisbatterij voor jouw persoonlijke situatie.

02.
Persoonlijk advies op maat

Na het adviesgesprek ontvang je dezelfde dag de vrijblijvende offerte met hierin het kostenoverzicht en gedetailleerde informatie over de thuisbatterij.

03.
Installatiedag

De thuisbatterij wordt vakkundig geïnstalleerd en aangesloten. Daarnaast heb je direct live-inzicht over je thuisbatterij via onze app.

  Geheel vrijblijvend

  Review

  Hoe beoordelen onze klanten de thuisbatterij?


  Thuisbatterij

  De thuisbatterij werd geïnstalleerd door 2 vriendelijke en sympathieke monteurs die ons alles uitlegden over de werking en de applicatie. Er werd netjes en schoon gewerkt. Alles werd netjes opgeruimd. Fantastisch werk geleverd!
  EWF
  NL

  Rianne en Peter

  We hoeven minder elektriciteit van het net te kopen en verlagen onze elektriciteitsrekening aanzienlijk sinds de installatie van de thuisbatterij. Daarnaast helpt de batterij ons om de woning zoveel mogelijk energieneutraal te maken.
  Rianne en Peter
  Zwolle

   Geen compromis op kwaliteit en veiligheid

   Alles binnen een dag geïnstalleerd

   De thuisbatterij is een essentieel onderdeel van je thuis-energie netwerk. Om deze reden is kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Onze batterij wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten en hierop bieden we je liefst 15 jaar productgarantie. De batterijen zijn uitvoerig getest op veiligheid en zijn gemaakt voor een optimale levensduur. Lees meer over de brandveiligheid van de thuisbatterij. We blijven ons onderscheiden op tal van vlakken.


   Ons doel is om nauwelijks afhankelijk te zijn
   Thuisbatterij bij Soly
   Rianne, de eerste klant van Soly met een thuisbatterij, vertelt haar ervaringen met de installatie van de Soly Powercell® batterij
   Veelgestelde vragen over de thuisbatterij
   Hier vind je alle belangrijke vragen over de thuisbatterij die andere mensen al met ons hebben gedeeld.
   Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?
    

   We bieden een productgarantie van 15 jaar. Dit is voor thuisbatterijen een relatief lange garantie. De verwachte levensduur is een stuk langer. Op basis van 345 laadcycli per jaar ligt de verwachte levensduur van de thuisbatterij op 20 jaar.

   Hoe brandveilig is een thuisbatterij?
    

   Veiligheid is onze prioriteit en daarin doen we geen concessies. Daarom zijn onze batterijen gemaakt op basis van lithiumijzerfosfaat in plaats van op lithiumion. Lithiumion is namelijk een chemische samenstelling die last kan hebben van thermische instabiliteit. Dit betekent dat er bij oververhitting kans is op brand. Lithiumijzerfosfaat bestaat daarentegen uit natuurlijk grondstoffen, welke niet schadelijk zijn voor het milieu. De samenstelling maakt ook dat deze batterijen stabieler zijn. Zo zijn ze beter bestand tegen oververhitting en onbrandbaar. Onze thuisbatterij is daarom milieuvriendelijk maar vooral ook veilig

   Waar moet ik een thuisbatterij plaatsen?
    

   Mede vanwege het formaat van de batterij wordt deze over het algemeen in een garage of berging geplaatst. We hebben gekozen voor een batterij met een esthetisch design zodat deze ook op andere plekken in huis geplaatst kan worden. Houd daarnaast rekening dat de thuisbatterij opgehangen wordt aan een solide muur.

   Hoe groot is een thuisbatterij?
    
   Onze Powercell® Populair (IQ Battery 3T) heeft de afmetingen 430 x 775 x 188 mm. Daarnaast is onze Powercell® Plus een verdubbeling van de 3T, met dito dubbele afmetingen. De Powercell® Premium (IQ Battery 10T) kent de afmetingen 1283 x 775 x 188 mm.
   Is de thuisbatterij modulair?
    
   Ja, de thuisbatterij van Soly is modulair en het systeem is dus uit te breiden op basis van een grotere toekomstige vraag. Terugschakelen kan ook.
   Hoeveel ruimte neemt de thuisbatterij in beslag?
    
   Dat is afhankelijk van het type thuisbatterij dat je kiest. Bij Soly bieden we momenteel drie varianten aan, inclusief behuizing en montagemateriaal, die allen logischerwijs meer of minder ruimte in beslag nemen. Het gaat om de Powercell® Populair, Plus & Premium.
   Wat is het gewicht van een thuisbatterij?
    
   De Powercell® Populair (Enphase 3T) basiseenheid weegt 40,5 kg. Het gewicht inclusief behuizing en montagebeugel is 48,8 kg. De thuisbatterij wordt derhalve standaard door twee monteurs geïnstalleerd. Een Powercell® Premium (Enphase 10T) is dus drie keer 40,5 kg, plus 22,1 kg behuizing en montagebeugel. In totaal is het gewicht van de geïnstalleerde Powercell® Premium dus 143,6 kg.
   Wat is het rendement van de thuisbatterij?
    
   De thuisbatterij kent een Roundtrip-efficiëntie van 89%, en een rendement van 98%. Roundtrip-efficiëntie is het percentage elektriciteit dat in de thuisbatterij wordt opgeslagen en later kan worden opgehaald voor gebruik in huis. Hoe werkt dat? Gelijkstroom loopt naar de batterij. Eenmaal daar zet de thuisbatterij gelijkstroom om in wisselstroom en wanneer de batterij gaat ontladen wordt het weer omgezet naar wisselstroom. In dit traject gaat 11% energie verloren.
   Kan ik de thuisbatterij huren?
    
   Nee, je kunt de thuisbatterij niet huren. Momenteel kan je de thuisbatterij uitsluitend kopen.
   Achtergrond
   Kennisbank
   We vertellen je graag meer over de thuisbatterij. Om je optimaal te informeren hebben we een kennisbank, waarin we verder ingaan op de functionaliteit, eigenschappen en achtergrond van de thuisbatterij.

   Wat is de thuisbatterij prijs?
   De prijs van een thuisbatterij verschilt per leverancier en is vaak afhankelijk van de opslagcapaciteit van de batterij. Naarmate die opslagcapaciteit groeit, neemt ook de prijs toe.
   Hoe werkt een thuisbatterij?
   Een thuisbatterij, ook wel bekend als een huishoudelijk energieopslagsysteem, is in staat elektrische energie op te slaan voor later gebruik in huis.
   Thuisbatterij kopen
   Wil je een thuisbatterij kopen, waarmee je ’s avonds langer geniet van de gratis zonne-energie die je zonnepanelen overdag opwekken? Ontdek meer.
   Vragen over de thuisbatterij?
   Heb je vragen over thuisbatterijen? Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact met ons op via onderstaande button.