Waarom een thuisbatterij?

Begin nu met besparen

Sla energie op voor wanneer je het het meest nodig hebt
Met een thuisbatterij kun je de energie die je zonnepanelen overdag opwekken, wanneer je meestal niet thuis bent, in de avonduren gebruiken. Hierdoor ben je 60-80% onafhankelijk van het net.

Haal altijd voordeel uit je eigen energie, ook in de toekomst
Dankzij de thuisbatterij kun je altijd gebruik maken van de voordeligste energie: je zelf opgewekte zonne-energie. Ook zonder salderingsregeling of tijdens nadelige terugleververgoedingen.

Nóg meer besparen op je stroomkosten
Heb je een dynamisch energiecontract? Dan kun je goedkope stroom van het net opslaan in de thuisbatterij, en gebruiken of verkopen wanneer de prijzen hoog zijn.

Onafhankelijkheid
Sla je eigen zonnestroom op voor gebruik in de avond en nacht
Doordat je met de thuisbatterij de stroom uit je zonnepanelen direct kunt opslaan voor gebruik later op de dag, maak je jezelf tot 80% onafhankelijk van het net!
Klaar voor de toekomst
Wees voorbereid voor het afschaffen van de salderingsregeling
Zodra de salderingsregeling wordt afgebouwd, wordt het zeer aantrekkelijk om de stroom uit je zonnepanelen op te slaan voor eigen gebruik, gezien deze stroom altijd goedkoper is dan de stroom van het net.
Dynamische energie
Verdien geld door je thuisbatterij te combineren met dynamische energie
Door de thuisbatterij te combineren met dynamische energie van Soly, kun je de batterij opladen wanneer stroom goedkoop is en dezelfde stroom gebruiken of verkopen wanneer stroom duur is. Hierdoor maak je altijd gebruik van de goedkoopste stroom.

Soly Powercell®

De thuisbatterij is een essentieel onderdeel van je thuis-energie netwerk. Om deze reden is kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. De Sungrow batterij is ontwikkeld in de China en gemaakt voor een optimale levensduur en veiligheid.

Hoogwaardig design en hoge opslagcapaciteit
Gemaakt in de VS met de laatste technologie
15 jaar productgarantie op de batterij
Compatibel met elk zonnesysteem
Sungrow

De pakketten die wij aanbieden

Tijdens het adviesgesprek met een van onze batterij specialisten bepalen we precies welke batterij het beste bij jou past.
Als klant van Soly krijg je nog eens extra €200 korting. 

6,4 kWh
Thuisbatterij
Inclusief nieuwe omvormer
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Inclusief installatie
10 jaar productgarantie
Bekijk meer specificaties

Voor gebruik tot 10 zonnepanelen

Huren vanaf € 79 per maand

€ 4.599
Incl. btw
€ 615*
Besparing
9,6 kWh
Thuisbatterij
Inclusief nieuwe omvormer
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Inclusief installatie
10 jaar productgarantie
Bekijk meer specificaties

Voor gebruik tot 15 zonnepanelen

Huren vanaf € 120 per maand

€ 6.999
Incl. btw
€ 835*
Besparing
HOOGSTE BESPARING
12,8 kWh
Thuisbatterij
Inclusief nieuwe omvormer
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Inclusief installatie
10 jaar productgarantie
Bekijk meer specificaties

Voor gebruik vanaf 15 zonnepanelen

Huren vanaf € 145 per maand

€ 8.299
Incl. btw
€ 1.081*
Besparing
Soly

Waarom een thuisbatterij?

Dankzij een thuisbatterij ben je minder afhankelijk van het energienet en benut je de eigen opgewekte zonne-energie nog efficiënter. Op jaarbasis kan je met de batterij voor zonnepanelen tot 80 procent voorzien in je eigen stroomverbruik. Dat is voordelig, efficiënt en bovendien zelfs goed voor het energienet. Omdat je met een thuisbatterij minder stroom afneemt van het energienet, bespaar je jaarlijks tussen de 600 en ruim 1.000 euro. Een no-brainer voor ieder huishouden dat minder afhankelijk wil zijn van traditionele energieleveranciers en tegelijkertijd geld wil verdienen door te verduurzamen.

Een thuisbatterij in 4 stappen

Vanaf aanvraag tot installatie regelen we alles voor je en kun je de voortgang volgen in de Soly app.

1

Online aanvraag
Je laat je gegevens achter zodat we contact met je kunnen opnemen

2

Persoonlijk adviesgesprek
We geven je persoonlijk advies op basis van jouw situatie

3

Vrijblijvende offerte
Gelijk na het adviesgesprek ontvang je de offerte

4

Installatiedag
Op de afgesproken dag installeren we de thuisbatterij

Bekijk video

Aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

Om een vrijblijvend adviesgesprek op te zetten, vragen we je om je gegevens achter te laten zodat we contact met je kunnen opnemen.

 • Een ervaren adviseur kijkt naar de beste oplossing voor jouw situatie.
 • We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.
 • Na het gesprek delen we een vrijblijvende offerte.

Gratis en vrijblijvend

Plan nu jouw afspraak

  Geheel vrijblijvend
  Duurzame kenmerken

  Eigenschappen van de thuisbatterij

  Een thuisbatterij is feitelijk een accu voor je zonnepanelen. Het overschot aan zonnestroom dat je normaliter teruglevert aan het net, houd je dankzij de thuisbatterij vast. Prettig, want zo maak je ook als de zon onder is nog gebruik van je eigen zonne-energie. De huidige plannen van de nieuw te vormen coalitie in de Tweede Kamer bevestigen bovendien de nut en noodzaak van een thuisbatterij als de salderingsregeling naar verwachting vanaf 2027 definitief wordt afgeschaft. De prioriteit komt in het vervolg te liggen op het efficiënter gebruiken van de eigen zonne-energie, waarin de thuisbatterij een centrale rol zal spelen.

  De belangrijkste eigenschappen van de thuisbatterij waar je als consument op moet letten, hebben betrekking op de opslagcapaciteit en het aantal laadcycli. De opslagcapaciteit wordt doorgaans bepaald op basis van de omvang van een zonnepanelen systeem en het jaarlijkse stroomverbruik per huishouden. Het aantal laadcycli geeft het aantal keren aan dat een thuisbatterij volledig kan op- en ontladen en is gelinkt aan de garantie van het product.

  Bespaar extra met Soly Energy

  Door over te stappen op een dynamisch energiecontract van Soly gebruik je altijd de goedkoopste stroom van de dag. Ontdek de voordelen van de Soly Powercell®.

  Met Soly Energy
  Zonder Soly Energy

  Thuisbatterij met Soly Energy

  • Opslaan van eigen zonne-energie

  • Verklein kans op netproblemen

  • Opladen wanneer energie goedkoop is

  • Energieprijzen zonder marges

  • Geld verdienen met lage en negatieve prijzen

  • Ook geschikt zonder zonnepanelen

  Thuisbatterij met vast/variabel energiecontract

  • Opslaan van eigen zonne-energie

  • Verklein kans op netproblemen

  • Opladen wanneer energie goedkoop is

  • Energieprijzen zonder marges

  • Geld verdienen met lage en negatieve prijzen

  • Ook geschikt zonder zonnepanelen

  Dit is hoe het werkt:

  0.00
  kWh 
  0.36 kWh 
  Gemiddelde stroomprijs  
  Door de thuisbatterij op te laden wanneer de actuele stroomprijs laag is, en juist te ontladen als de stroomprijs hoog is, kan je op jaarbasis honderden euro’s besparen. Dit is een voorbeeldsituatie van Soly Energy i.c.m. een Sungrow thuisbatterij. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

  Combineer je batterij en haal er het maximale uit.

  Teruglevertarief stroom

  Soly Energy

  Met een dynamisch energiecontract van Soly betaal je energieprijzen die op dat specifieke moment gelden. Zo voorkom je vaste energiecontracten die onnodig hoge prijzen hebben. Gemiddeld ben je met een dynamisch stroomcontract 34% goedkoper uit ten opzichte van een traditioneel energiecontract.

  Soly Brain®

  Met ons energiemanagement verbinden we al je duurzame apparaten tot één slim energiehuishouden. Op basis van je verbruiksgedrag en slimme algoritmes optimaliseert het vervolgens je energieverbruik.

  Charging station subsidy

  Soly Charge®

  Goedkoop rijden met een slimme laadpaal van Soly. Door onze slimme aansturing laden we je auto automatisch op wanneer de stroomprijs laag of zelfs negatief is. Zo bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

  * o.b.v. volledig geautomatiseerde aansturing van de Soly Brain i.c.m. dynamische energie.

  Ons doel is om nauwelijks afhankelijk te zijn

  Thuisbatterij bij Soly
  Rianne, de eerste klant van Soly met een thuisbatterij, vertelt haar ervaringen met de installatie van de Soly Powercell® batterij

  Veelgestelde vragen over de thuisbatterij

  Hier vind je alle belangrijke vragen over de thuisbatterij die andere mensen al met ons hebben gedeeld.
  Hoe groot is een thuisbatterij?
   
  Onze Powercell® Populair (IQ Battery 3T) heeft de afmetingen 430 x 775 x 188 mm en weegt 40,5 kg. Het gewicht inclusief behuizing en montagebeugel is 48,8 kg. Onze Powercell® Plus is een verdubbeling van de 3T, met dito dubbele afmetingen en gewicht. De Powercell® Premium (IQ Battery 10T) kent de afmetingen 1283 x 775 x 188 mm en weegt 143,6 kg.
  Is de thuisbatterij modulair?
   
  Ja, de thuisbatterij van Soly is modulair en het systeem is dus uit te breiden op basis van een grotere toekomstige vraag. Terugschakelen kan ook.
  Hoeveel ruimte neemt de thuisbatterij in beslag?
   
  Dat is afhankelijk van het type thuisbatterij dat je kiest. Bij Soly bieden we momenteel drie varianten aan, inclusief behuizing en montagemateriaal, die allen logischerwijs meer of minder ruimte in beslag nemen.
  Wat is het gewicht van een thuisbatterij?
   
  De Powercell® Populair (Enphase 3T) basiseenheid weegt 40,5 kg. Het gewicht inclusief behuizing en montagebeugel is 48,8 kg. De thuisbatterij wordt derhalve standaard door twee monteurs geïnstalleerd. Een Powercell® Premium (Enphase 10T) is dus drie keer 40,5 kg, plus 22,1 kg behuizing en montagebeugel. In totaal is het gewicht van de geïnstalleerde Powercell® Premium dus 143,6 kg.
  Wat is het rendement van de thuisbatterij?
   
  De thuisbatterij kent een Roundtrip-efficiëntie van 89%, en een rendement van 98%. Roundtrip-efficiëntie is het percentage elektriciteit dat in de thuisbatterij wordt opgeslagen en later kan worden opgehaald voor gebruik in huis. Hoe werkt dat? Gelijkstroom loopt naar de batterij. Eenmaal daar zet de thuisbatterij gelijkstroom om in wisselstroom en wanneer de batterij gaat ontladen wordt het weer omgezet naar wisselstroom. In dit traject gaat 11% energie verloren.
  Kan ik de thuisbatterij huren?
   
  Ja, dat kan. Je kunt de thuisbatterij huren voor een vast bedrag per maand. De prijs is afhankelijk van de opslagcapaciteit. Meer informatie vind je hier.
  Achtergrond

  Kennisbank

  We vertellen je graag meer over de thuisbatterij. Om je optimaal te informeren hebben we een kennisbank, waarin we verder ingaan op de functionaliteit, eigenschappen en achtergrond van de thuisbatterij.
  Wat is de thuisbatterij prijs?
  De prijs van een thuisbatterij verschilt per leverancier en is vaak afhankelijk van de opslagcapaciteit van de batterij. Naarmate die opslagcapaciteit groeit, neemt ook de prijs toe.
  Hoe werkt een thuisbatterij?
  Een thuisbatterij, ook wel bekend als een huishoudelijk energieopslagsysteem, is in staat elektrische energie op te slaan voor later gebruik in huis.
  Thuisbatterij kopen
  Wil je een thuisbatterij kopen, waarmee je ’s avonds langer geniet van de gratis zonne-energie die je zonnepanelen overdag opwekken? Ontdek meer.

  Kom in contact

  Heb je vragen over de mogelijkheden van een thuisbatterij of wil je iets anders weten over Soly? We zitten voor je klaar.