Zonnepanelen en een thuisbatterij

Heb je zonnepanelen op je dak? Goed bezig. De duurzame stroom die je overdag opwekt gebruik je voor huishoudelijke apparaten. Maar ‘s avonds als de zon achter de horizon is verdwenen? Dan gebruik je nog gewoon de stroom van het elektriciteitsnet. Zonde eigenlijk, want een groot deel van de zonnestroom gebruik je niet zelf. Tijd dus voor een efficiënte oplossing. Wie echt álles uit de zelf opgewekte zonne-energie wil halen kiest voor een thuisbatterij. Een slim één-tweetje in combinatie met zonnepanelen.

Binnenkort bij Soly

Thuisbatterij voor zonnepanelen

We gaan binnenkort starten met de verkoop van de thuisbatterij; de Soly Powercell. Uit recent onderzoek van Soly blijkt dan een meerderheid van de respondenten de thuisbatterij serieus overweegt. Heb je interesse in ons product? Lees op deze pagina meer over de thuisbatterij en schrijf je alvast vrijblijvend in. 


Haal maximaal rendement uit je zonnepanelen systeem
Ook onafhankelijk als de zon niet schijnt
Slim gebruiken van je energie
Volledig beschermd tegen stroomuitval
Zonne-energie opslaan in de thuisbatterij
De oplossing van de toekomst

Met een batterij voor zonnepanelen verdubbel je grofweg het reële verbruik van je zonnepanelen en koop je minder stroom in van het net. Hierdoor ben je minder afhankelijk van energiebedrijven en bespaart dus veel kosten. Zodra de salderingsregeling afloopt, geldt de thuisbatterij als financieel aantrekkelijk alternatief. Onze Soly Powercell is modulair en kan later uitgebreid worden waardoor je meer energie kunt opslaan. Op weg naar een decentrale toekomst!

Thuisbatterij kopen
Geen compromis op kwaliteit en veiligheid

De thuisbatterij is én wordt een essentieel onderdeel van je thuis-energie netwerk. Om deze reden is kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Onze batterij voor zonnepanelen wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten en biedt maar liefst 10 jaar productgarantie. De batterijen zijn uitvoerig getest op veiligheid en zijn gemaakt voor een optimale levensduur. De verwachte levensduur ligt op 20 jaar.

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

Momenteel mag je als eigenaar van zonnepanelen nog salderen. Dat betekent dat je energieverbruik aan het einde van het jaar door de energieleverancier wordt weggestreept tegen het overschot aan zonnestroom die je teruglevert aan het net. De salderingsregeling wordt na 2025 echter in grove stappen afgebouwd, waardoor de stroom die terugvloeit naar het energienet een stukje minder waarde heeft. Van huishoudens wordt dus gevraagd om efficiënter om te gaan met de opgewekte stroom uit zonnepanelen. De Soly Powercell maakt dat mogelijk.

De batterij voor zonnepanelen is momenteel nog een relatief nieuw product op de Nederlandse markt, maar in de landen om ons heen raakt het al steeds meer ingeburgerd. Niet zonder reden: het is belangrijk dat we onze afhankelijkheid van het stroomnet afbouwen, zodat we voordeliger uit zijn en efficiënter omgaan met de zonne-energie die we opwekken.

Welke thuisbatterij heb ik nodig?

Net als bij zonnepanelen heb je met de Soly Powercell meer dan voldoende mogelijkheden. Bij het kopen van een thuisbatterij speelt het aantal zonnepanelen en jouw verbruiksgedrag  een belangrijke rol. Die bepaalt hoeveel en wanneer je een overschot hebt, en daarmee hoe groot de opslagcapaciteit dient te zijn. Het vermogen van onze thuisbatterij modellen start bij 3,5 kWh, naar 7 kWh en loopt door tot 10,5 kW. Gemiddeld gezien is een opslagcapaciteit van 7 kWh in principe altijd voldoende. Onze batterij is modulair en dus later altijd uit te breiden tot 10,5 kWh. Wel adviseren we om ook toekomstige investeringen in duurzaamheid, zoals een eigen laadpaal aan huis, mee te nemen in de keuze voor de thuisbatterij. Wil je een batterij voor zonnepanelen kopen? Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

In drie stappen je eigen thuisbatterij

01.
Je aanvraag

Laat je gegevens nu alvast achter, we nemen contact op zodra we actief starten met de verkoop van de thuisbatterij.

02.
Advies op maat

Nadat we contact met je hebben opgenomen, ontvang je dezelfde dag de offerte met hierin het kostenoverzicht en gedetailleerde informatie voor jouw woning.

03.
Ready to go

De thuisbatterij wordt vakkundig geïnstalleerd en aangesloten op je monitoring app. Vanaf die installatiedag sla jij je eigen zonne-energie al op!

Voorinschrijving Thuisbatterij

  FAQ

  Praktische informatie over de thuisbatterij

  De thuisbatterij – ook wel bekend als de thuisaccu – is een oplaadbare batterij. Met deze batterij kan men zonne-energie, afkomstig van je zonnepanelen, tijdelijk opslaan voor later gebruik. Uit onderzoek komt naar voren dat we zónder de thuisbatterij slechts 30 tot 50 procent van de opgewekte zonne-energie zelf verbruiken. Dankzij de thuisbatterij groeit dat naar tot 80 procent. Heb je nog vragen over de thuisbatterij? Dat begrijpen we heel goed. Hieronder vind je nuttige informatie over de thuisbatterij bij Soly.

  Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?
  We bieden een productgarantie van 10 jaar. Dit is voor de thuisbatterij een relatief lange garantie. De verwachte levensduur ligt een stuk hoger. Op basis van het gegeven dat we 250 laadcycli per jaar verwachten, ligt de verwachte levensduur op 20 jaar.

  Hoe groot is het brandgevaar van een thuisbatterij?
  Batterijen op basis van lithium-ion (zoals gebruikt in elektrische auto’s) kunnen een brandgevaar opleveren. Om deze reden is onze batterij gebaseerd op lithium-ijzerfosfaat. Dit behoort tot de meeste veilige manieren om energie op te slaan. Uiteraard plaatsen we daarnaast de batterij in een omgeving zodat die altijd natuurlijk gekoeld blijft. Het risico op brand is hoogst onwaarschijnlijk.

  Hoe groot is een thuisbatterij?
  Onze batterijen zijn modulair. Dat betekent dat je kunt kiezen voor een enkele batterij van 3,5 kWh en deze tot maximaal drie kunt ‘stapelen’ tot 10,5 kWh. De batterij van 3,5 kWh of 7 kWh heeft een formaat van 430 x 775 x 188 mm. De batterij met 10,5 kWh is een stuk breder met een formaat van 1283 x 775 x 188 mm.

  Waar moet ik een thuisbatterij plaatsen?
  Mede vanwege het formaat van de batterij wordt deze over het algemeen in een garage of berging geplaatst. We hebben gekozen voor een batterij met een mooi design zodat deze eventueel ook op andere plekken in huis geplaatst kan worden.


  Vragen over de thuisbatterij?
  Heb je vragen over thuisbatterijen? Onze adviseurs helpen je graag verder. Neem contact met ons op via onderstaande button.