Soly Brain®

Geautomatiseerd energiemanagement in huis

De duurzame transitie stimuleren
Met de Soly Brain® haal je jouw slimme energiemanagementsysteem in huis. Interessant, zeker nu we naast zonnepanelen ook voor de privé laadpaal en thuisbatterij kiezen. Bovendien zien veel huishoudens in het dynamisch energiecontract een kans om op slimme wijze geld te besparen. Het zijn de duurzame keuzes die ons minder afhankelijk maken van het energienet.

Nog slimmer verduurzamen? Het kan.
Hoe fijn zou het zijn als we al deze producten en diensten met elkaar kunnen verbinden? De Soly Brain® maakt precies dát mogelijk. Hoe dat werkt? De Soly Brain® automatiseert de energiestromen in huis en stuurt je energieverbruik op basis van de laagste actuele stroomprijzen met dynamische energie. Dat noemen we zorgeloos besparen.

Vergroot onafhankelijkheid
Op basis van jouw energiegedrag bouwt de Soly Brain een energieprofiel op.
Dat zorgt ervoor dat al je apparaten perfect samenwerken en dat je op de juiste momenten stroom verbruikt én inkoopt van het net.
Data-gedreven advies
Op basis van jouw energieprofiel kunnen we je helpen om nog meer te besparen.
We kunnen je adviseren over dynamische energiecontracten en hoe je geld kunt verdienen met een thuisbatterij. Zo helpen we je de energietransitie door.
Alles inzichtelijk
Vergeet de losse apps voor je zonnepanelen, laadpaal, energiecontract of thuisbatterij.
Alle informatie over jouw energiehuishouden is terug te vinden in de Mijn Soly app.
product background
product image

Soly Brain®

De Soly Brain® is de toekomst van je energiehuishouden. Een energie management systeem dat je thuis ondersteunt bij het maken van slimme en duurzame keuzes. Compact design, hoogwaardig in kwaliteit. Gemaakt voor een lange levensduur en vol van duurzame toepassingen die je helpen besparen.

product usp icon
Compatibel met de meeste merken
product usp icon
Hoogwaardige productie in Duitsland
product usp icon
Minimaal 5 jaar productgarantie
product usp icon
Compact en functioneel design
Soly App

Alle systemen overzichtelijk binnen handbereik

In onze app heb je direct inzicht in je energie verbruik. Je kunt onder andere:

✓ De werking van je zonnepanelen, laadpaal en thuisbatterij zien
✓ Meldingen krijgen wanneer energie goedkoop is
✓ Persoonlijke tips krijgen om meer te besparen

  App Store

  Google Play

Geniet nu van de voordelen van de Soly Brain®

Dankzij de Soly Brain® krijg je volledig inzicht in je energiestromen, vergroot je het verbruik van je opgewekte zonne-energie en bespaar je extra door apparaten aan te sturen op goedkope stroomprijzen. Zo maken we verduurzamen extra laagdrempelig.

€ 15,99 per maand
soly brain
ALTIJD CONTROLE OVER JE VERBRUIK

Hoe werkt de Soly Brain®?

De Soly Brain® is een energiebesturingssysteem dat alle duurzame producten zoals zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen intelligent met elkaar verbindt. Op basis van je energiegedrag en slimme algoritmes optimaliseert het vervolgens je energieverbruik. Op deze manier kun je tot 10% meer van je eigen zonnestroom gaan gebruiken. Daarnaast herkent de Soly Brain® wanneer stroom goedkoop is en stuurt daarmee automatisch de thuisbatterij en laadpaal aan om te gaan laden.

soly app

Altijd inclusief

De Soly Brain® wordt standaard meegeleverd bij de aanschaf of huur van een laadpaal, thuisbatterij of zonnepanelen installatie.

Energiemanagement voor thuis

Optimaliseer en personaliseer je energieverbruik

De Soly Brain® geeft inzicht in de impact van huidige en nieuwe systemen in je energiehuishouding. Het herkent jouw apparaten en verbruikspatronen. Op deze manier worden automatisch aanbevelingen gedaan om nog meer te besparen op je energie. Denk aan het verlagen van de kosten van je laadsessies met een slimme laadpaal. Je ontvangt aanbevelingen om op slimme wijze je energieverbruik volledig te optimaliseren en kunt zelfs geld verdienen door je elektrische auto op het juiste moment op te laden. Daarmee maken we elektrisch rijden elke dag een stukje voordelig, en dat volledig geautomatiseerd met de Soly Brain®. Energiemanagement bij je thuis.

Slim energie managen

Combineer Soly Brain® met Soly Energy

De Soly Brain is feilloos te combineren met Soly Energy, ons dynamische energiecontract. Hoe werkt dat? De slimme technologie achter de Soly Brain® herkent gunstige energieprijzen en beschikt bovendien over belangrijke data uit jouw energiehuishouden. Zo kan het energiemanagementsysteem verschillende apparaten in huis automatisch aansturen op basis van de laagste actuele stroomprijzen. Zo profiteer je nog meer van de voordelen van dynamische energie. Hiermee creëer je een extra verdienmodel én ontlast je het energienet.

Aanvragen

Soly Brain aanvragen

Om de Soly Brain aan te vragen, vragen we je om je gegevens achter te laten zodat we contact met je kunnen opnemen.

 • Een abonnement van 15,99 euro per maand
 • Eenmalige aansluitingskosten van 75 euro
 • Of gratis inbegrepen bij de aanschaf van een laadpaal, thuisbatterij of zonnepanelen installatie

Gratis en vrijblijvend

Laat je gegevens achter

  Geheel vrijblijvend

  Veelgestelde vragen

  Soly Brain® helpt je om energie- en kostenefficiëntie te verhogen. Ontdek de antwoorden op je veelgestelde vragen en start je reis naar een duurzamere toekomst met Soly:
  Welke apparaten zijn op dit moment compatibel met de Soly Brain?
   
  Op dit moment kan de Soly Brain de volgende merken omvormers en thuisbatterijen aansturen:
  • Enphase
  • Sungrow
  • SMA
  • Fronius
  Ditzelfde geldt voor de laadpaal van het merk Vestel.
  In welke gevallen kan ik de Soly Brain® goed gebruiken?
   
  De energiemarkt voor particulieren is doorlopend in beweging. Momenteel is het nog mogelijk om te salderen, en deze regeling zou vanaf 2025 geleidelijk worden afgebouwd.de regeling blijft bestaan en dus kan je de teruggelegde energie aan het net blijven verrekenen met de eigen verbruikte energie in huis.   Toch wordt het steeds belangrijker om efficiënt om te gaan met de opgewekte zonnestroom waar in de toekomst veel kan veranderen. Bereid je daarom goed voor op de toekomst door bijvoorbeeld de Soly Brain®. Deze zal je ondersteunen door op strategische momenten, wanneer de opbrengst uit zonnepanelen hoog is, de apparaten in het huishouden te activeren. Zo draag je niet alleen bij aan duurzaamheid maar ben je ook nog eens voordeliger uit.

  Kom in contact

  Wil je meer weten over de Soly Brain? Dan helpen we je graag verder. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. We staan voor je klaar!

  Contact opnemen
  cross sell product

  Soly
  Zonnepanelen

  Ontdekken
  cross sell product

  Soly
  Thuisbatterij

  Ontdekken
  cross sell product

  Soly
  Laadpaal thuis

  Ontdekken
  cross sell product

  Soly
  Energy

  Ontdekken