Duurzaam

Carport met zonnepanelen installeren?

Flexibel, comfortabel en effectief verduurzamen. Voor een soepele, snelle energietransitie hebben we veel ruimte nodig. En dat in een land waar we bijna elke beschikbare meter al hebben benut. Om snel te accelereren is het dus zaak om alle ruimte optimaal te benutten. De mooiste en meest praktische manier om dit te doen: een carport met zonnepanelen. Parkeren, laden, opwekken en besparen onder één dak. En met de unieke verplaatsbare constructie van de ZonneCarport van Soly geniet u van de degelijkheid van een huis en de mobiliteit van een tent.

Oplossingen voor carport met zonnepanelen

Leasen, kopen of het terrein verhuren. U bepaalt. Voor elke situatie beschikken we bij Soly over een passende oplossing. Ga in gesprek met onze adviseurs om de beste keuze voor uw situatie te bespreken.

Leasen

Zonder investering en alles verzorgd. Wij doen het werk, u richt zich op het bedrijf. Met service, onderhoud, garanties en verzekering. €0,- investering en zonder benodigde subsidie. En tot slot: altijd rendabel t.o.v. grijze stroom.

Kopen

Altijd het hoogste rendement en volledig in control, omdat u zelf volledig eigenaar bent van het carport met zonnepanelen. Dat betekent: besparen vanaf dag één, binnen enkele jaren terugverdiend en met de beste garanties en service.

Verhuren

Laat de zon voor u werken en verdien met uw parkeerterrein. Dat kan door uw terrein te verhuren. Daarmee ontvangt u een vaste vergoeding per zonnepaneel, extra verdienen én na 16 jaar volledig eigenaar. Alles zonder initiële kosten.

Multifunctioneel

Zonnepanelen carport

Optimaal gebruik van zon én schaduw
Een carport met zonnepanelen op uw eigen terrein. Slim verduurzamen met het hoogste comfort voor u en uw werknemers, en tegelijk voor uw klanten en gasten.

✓ Meervoudig, optimaal benutten van parkeerruimte
✓ Direct laden op 100% eigen zonne-energie
✓ Altijd droog en in de schaduw parkeren
✓ Verduurzamen én besparen, met minimale inspanning of investering

Een carport met zonnepanelen brengt duurzame, zakelijke oplossingen dichterbij dan ooit. Een ideale stap om uw werknemers of bezoekers het comfort te bieden waar zij nu en in de toekomst naar op zoek zijn. En aangezien we steeds meer overschakelen naar EV’s, is de ZonneCarport een broodnodige en gewenste investering. Wilt u meer informatie over de ZonneCarport? Vraag de brochure aan.


Video impressie
Carport met zonnepanelen

Carport met zonnepanelen

Zo doen we dat

01.
Online intake

Aanvraag gedaan? Dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. Samen met onze specialist bepalen welke oplossing het beste bij uw bedrijf past.

02.
Vrijblijvende offerte

Na het gesprek ontvangt u de vrijblijvende offerte, afgestemd op uw situatie en wensen.

03.
Installatie

Akkoord? Fantastisch. Al binnen enkele weken parkeren en laden voor u, uw werknemers en gasten. Comfortabel onder de zonnepanelen carport.

  Geheel vrijblijvend
  Voordelen
  Auto parkeren en opladen

  Een carport met zonnepanelen betekent parkeren en opladen op hetzelfde moment. Of dit nou is bij uw bedrijf, hotel of vakantiepark. Nieuw pand? Verhuis de ZonneCarport mee! Elke situatie is anders. Bekijk samen met Soly de unieke oplossingen die het best bij uw terrein passen. Met de ZonneCarport profiteert u van een unieke verhuisbare constructie voor maximale flexibiliteit, en geïntegreerde laadstations voor elektrische auto’s én fietsen. De capaciteit van de carport met zonnepanelen wordt afgestemd op de energiebehoefte, nu en in de toekomst.

  Duurzaam ondernemen
  100% groen parkeerterrein

  Met een ZonneCarport op uw parkeerterrein is uw bedrijf klaar voor een slimme, duurzame manier van energie opwekken. Geniet onbeperkt van de voordelen. De zon geeft energie aan uw reis en werkdag. Omdat het aantal zonnepanelen is afgestemd op het stroomverbruik van uw bedrijf, is de belasting op het elektriciteitsnet minimaal. En dankzij de carport met zonnepanelen zet uw bedrijfspand een grote stap richting energielabel C.

  Vragen over de ZonneCarport
  Heeft u nog vragen over de carport met zonnepanelen? We hebben de veelgestelde vragen alvast voor u proberen te beantwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen staan, dan helpen onze adviseurs u graag verder.
  Wat is een ZonneCarport?
   
  Een ZonneCarport is een constructie boven een bestaand- of nieuw parkeerterrein waarbij zonnepanelen als dak fungeren. Hierdoor wordt de schaarse buitenruimte benut voor zowel parkeren als energieopwekking. Dit biedt kansen voor exploitanten van parkeerterreinen, zonontwikkelaars en gemeenten en provincies met openbare parkeerterreinen.
  Wat zijn de voordelen van een ZonneCarport?
   
  • Meervoudig ruimtegebruik door de combinatie van parkeren met energieopwekking en eventueel het opladen van elektrische voertuigen;
  • Droog en in de schaduw parkeren;
  • Zichtbare verduurzaming en inspiratiebron voor de omgeving;
  • Met een ZonneCarport voldoet uw pand altijd minimaal aan energielabel C;
  • Oplossing voor het opwekken van zonne-energie wanneer zonnepanelen niet op daken mogen vanwege verzekering of niet op daken kunnen vanwege de constructie;
  • Landbouw- en natuurgronden worden ontzien van zonneparken.
  Zijn er fiscale voordelen als ik een ZonneCarport laat plaatsen?
   
  Ja, Soly werkt met een gespecialiseerd bedrijf die kan helpen met mogelijke fiscale voordelen en het eventueel verkrijgen van subsidies en HBE-certificaten.
  Moet over een ZonneCarport ook onroerendzaakbelasting betaald worden?
   
  Onroerendezaakbelasting is belasting die een eigenaar of huurder over de waarde van een woning, gebouw of stuk grond betaalt. Door het plaatsen van een ZonneCarport neemt de waarde van de grond toe. In beginsel zal daarom over een ZonneCarport onroerendezaakbelasting moeten worden betaald. De hoogte van de onroerende zaak belasting verschilt per gemeente. De tarieven zijn te vinden op de website van de desbetreffende gemeente.
  Is elk parkeerterrein geschikt voor een ZonneCarport?
   
  In theorie kan op elk parkeerterrein een carport met zonnepanelen worden gerealiseerd. Echter heeft de haalbaarheid te maken met de omvang en locatie van het parkeerterrein. Onder andere bomen en bouwwerken in de omgeving kunnen veel schaduw veroorzaken. Ook moet u rekening houden met het bestemmingsplan. In een woonwijk is het lastiger om af te wijken van het bestemmingsplan en moet rekening worden gehouden met de leefbaarheid van de wijk. Tot slot zijn ZonneCarports op een openbaar parkeerterrein lastiger te realiseren dan een privaat parkeerterrein. Op een privaat parkeerterrein is er namelijk meer ontwerpvrijheid. Benieuwd of uw terrein geschikt is voor een ZonneCarport? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.
  Heeft de omvang van een ZonneCarport invloed op de investering?
   
  Bij een groter parkeerterrein zijn de relatieve investeringskosten lager. Dit komt doordat er lagere materiaalkosten door schaalvoordelen zijn en het spreiden van de vaste kosten over een groter project. Bij de realisatie van een ZonneCarport op een zwakke ondergrond of in een winderig gebied moet er rekening worden gehouden met een zwaardere fundering en constructie. Dit leidt tot hogere investeringskosten.
  Kunnen er laadpalen onder de ZonneCarport geïnstalleerd worden?
   
  Ja, het plaatsen van laadpalen is mogelijk en zinvol. Al geruime tijd neemt het gebruik van elektrische voertuigen toe, waardoor de behoefte aan laadpalen toeneemt. Laadpalen gebruiken veel stroom. Daarvoor is een relatief grote netaansluiting vereist. De zonnepanelen hebben juist een netaansluiting nodig om de stroom te leveren aan het elektriciteitsnet. De zonnepanelen en laadpalen kunnen gebruik maken van dezelfde netaansluiting. Door de combinatie van energieopwekking met laadpalen wordt daardoor bespaard op de kosten. Dit gaat echter alleen op bij reguliere laadpalen en niet bij snellaadpalen. Snellaadpalen vereisen namelijk een aanzienlijk grotere netaansluiting. Daarnaast hebben de inkomsten uit de laadpalen een positief effect op de businesscase van de ZonneCarport. Dit komt onder meer doordat u bespaart op de inkoopkosten van elektriciteit en energiebelasting. Tot slot wordt de duurzame stroom uit de zonnepanelen direct lokaal gebruikt.
  Meer weten?
  Onze adviseurs zitten voor u klaar. We doen er alles aan om de zon bij u te laten schijnen. Bel voor meer informatie naar 085-401 7000