Categorie:

Zakelijk
Kennisbank

Wat kost een carport met zonnepanelen?

Het idee van een carport met zonnepanelen op uw eigen terrein klinkt fantastisch, maar het realiseren van een zakelijke aanschaf van een ZonneCarport vereist een zekere financiële investering. Bij Soly bieden wij diverse financieringsmogelijkheden om de realisatie van een ZonneCarport mogelijk te maken. U kunt hier onder lezen welke financieringsmogelijkheden beschikbaar zijn en welke investering nodig is voor een ZonneCarport.

Opbouw kosten ZonneCarport

De prijsopbouw van een ZonneCarport bestaat uit diverse componenten. De kostenverdeling is hieronder weergegeven in procenten, waarbij tevens wordt toegelicht welke werkzaamheden elk onderdeel omvat.

icon
0 %
Fundering
Engineering fundering, sondering, palenplan maken, staalprijs kolommen, intrillen kolommen
icon
0 %
Constructie
Engineering constructie, staalprijs constructie, montage, bevestigingsmateriaal, omvormershuisje
icon
0 %
Technische installatie
Zonnepanelen, omvormers, monitoring, montage technische installatie
icon
0 %
Overige kosten
Transport, bouwplaatskosten

De mogelijkheden voor het financieren van een ZonneCarport

Bij Soly bieden we diverse financieringsmogelijkheden voor verschillende situaties. U kunt ervoor kiezen om een ZonneCarport te kopen, te leasen, of de beschikbare grond rond uw onderneming te verhuren voor de installatie van een carport met zonnepanelen. Voor iedere situatie biedt Soly een passende oplossing.
icon

Leasen

Zonder investering en alles verzorgd. Wij doen het werk, u richt zich op het bedrijf. Met service, onderhoud, garanties en verzekering. €0,- investering en zonder benodigde subsidie. En tot slot: altijd rendabel t.o.v. grijze stroom.

icon

Kopen

Altijd het hoogste rendement en volledig in control, omdat u zelf volledig eigenaar bent van een carport met zonnepanelen. Dat betekent: besparen vanaf dag één, binnen enkele jaren terugverdiend en met de beste garanties en service.

icon

Verhuren

Laat de zon voor u werken en verdien met uw parkeerterrein. Dat kan door uw terrein te verhuren. Daarmee ontvangt u een vaste vergoeding per zonnepaneel, extra verdienen én na 16 jaar volledig eigenaar. Alles zonder initiële kosten.

Kopen

Indien u ervoor kiest om een ZonneCarport te kopen, profiteert u van volledig eigendom van de ZonneCarport en de daarbij behorende opbrengsten. U bespaart vanaf dag één op uw energierekening. Voor de zakelijke aanschaf van de ZonneCarport of zonnepanelen zijn overigens ook enkele zakelijke subsidies beschikbaar. Welke dat zijn en of u daarvoor in aanmerking komt, kunt u lezen op onze website.

 

Leasen

Liever niet direct een grote investering doen? Dan is leasen een goede optie. Met de lease-optie van Soly betaalt u een vast bedrag per maand, terwijl u verder gewoon profiteert van alle voordelen van een ZonneCarport. Dit bedrag is afhankelijk van de grootte van de carport en is inclusief service, onderhoud, garanties en verzekeringen.

 

Grond verhuren

Met het verhuren van uw parkeerterrein laat u de zon voor u werken. U ontvangt namelijk een vaste vergoeding per zonnepaneel. Daarnaast bent u na 16 jaar volledig eigenaar van de geplaatste ZonneCarport.

Overzicht financieringsmogelijkheden

Voor het gemak hebben we de voordelen van de verschillende financieringsmogelijkheden voor u op een rij gezet.

Een stukje maatwerk

De kosten van een ZonneCarport variëren afhankelijk van de gewenste functionaliteiten. Het toevoegen van bijvoorbeeld een laadpaal en batterij zal de initiële aanschafprijs verhogen. Daar staat tegenover dat deze extra’s ook een meerwaarde opleveren. Denk hierbij aan de mogelijke inkomsten uit het gebruik van de laadpaal of het opslaan van de opgewekte zonne-energie in de batterij. Lees meer over de (financiële) voordelen van de ZonneCarport.

ZonneCarport kopen

Terugverdientijd van een carport met zonnepanelen

Indien u kiest voor koop, bent u vanaf dag één eigenaar van de ZonneCarport en geniet u direct van alle voordelen van het systeem, zoals de besparing op uw energiekosten. Bij deze financieringsmethode heeft u vaak het systeem binnen enkele jaren terugverdiend, waarna u vervolgens uitsluitend kosteloos kunt profiteren van alle voordelen van de ZonneCarport, die een levensduur heeft van minstens 25 jaar. De terugverdientijd van uw ZonneCarport is afhankelijk van de omvang van de installatie en uw jaarlijks stroomverbruik. Om u alvast een indruk te geven van de mogelijke terugverdientijd bij aanschaf van een ZonneCarport, hebben we een businesscase ZonneCarport kopen voor u opgesteld.

ZonneCarport leasen

Terugverdientijd van een carport met zonnepanelen

Bij leasen profiteert u zonder initiële investering van de voordelen van een ZonneCarport en de rendabiliteit van groene stroom in vergelijking met grijze stroom. U wordt geheel ontzorgd op het gebied van service, onderhoud, garanties en verzekering. Wel betaalt u hiervoor een vast bedrag per maand. Na 10 jaar wordt u officieel eigenaar van de ZonneCarport, die dan nog minstens 15 jaar mee gaat. In tegenstelling tot kopen, is bij het leasen van een carport met zonnepanelen geen sprake van een terugverdientijd, doordat er geen investeringskosten van toepassing zijn. Om u een idee te geven van de kosten en de besparingen bij het leasen van een ZonneCarport, hebben we een businesscase ZonneCarprot leasen voor u opgesteld.

Grond verhuren

Terugverdientijd van een carport met zonnepanelen

Bij de optie om uw parkeerterrein te verhuren, geniet u van de voordelen van een ZonneCarport zonder bijkomende kosten. U heeft geen initiële kosten, maar verdient wel gelijk aan de ZonneCarport dankzij de vaste vergoeding die u krijgt per zonnepaneel. Na de looptijd van 16 jaar wordt u eigenaar van de installatie. Ook bij de optie grond verhuren is er geen sprake van een terugverdientijd, aangezien er bij deze optie ook geen investeringskosten van toepassing zijn. U verdient met uw parkeerterrein zonder te investeren, doordat u de zon voor u laat werken. Een zakelijke no-brainer.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor een ZonneCarport op uw terrein? Doe de gratis en vrijblijvende Quickscan. Met deze efficiënte tool ontvangt u binnen twee werkdagen advies op maat. Gaat u liever direct in gesprek? Dat kan. U kunt kosteloos en vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen met de zakelijke adviseurs van Soly, zodat u samen de mogelijkheden mondeling kunt bespreken.

Brochure ZonneCarport

Download hieronder vrijblijvend onze brochure over de ZonneCarport van Soly.

  Achtergrond

  Kennisbank

  Hier gaan we dieper in op alle vragen over zonne-energie. Zo bent u nog beter geïnformeerd voordat u overgaat tot het kopen of leasen van een zonnesysteem. Lees meer over de technische aspecten, voordelen en prijs van zakelijke zonnepanelen of een ZonneCarport op uw locatie.
  cards knowhow icon icon
  Wat zijn de (financiële) voordelen van een carport met zonnepanelen?
  Naast een duurzame en functionele investering, kan een ZonneCarport ook financiële voordelen met zich meebrengen. Zo kunt u dus verduurzamen én besparen tegelijkertijd, met minimale inspanning en mogelijk minimale investering.
  cards knowhow icon icon
  Wat is een HBE en wat levert het u op?
  Om de uitstoot van CO2 in het verkeer drastisch te verlagen, heeft de overheid HBE certificaten ingevoerd. In dit artikel leggen we uit wat HBE’s zijn, en wat de meerwaarde van de certificaten is.
  cards knowhow icon icon
  Welke subsidies zijn er als ik zakelijk zonnepanelen wil aanschaffen?
  Zakelijk zonnepanelen aanschaffen is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. Wilt u als bedrijf op zakelijk vlak een bijdrage leveren aan de energietransitie, dan zijn er een aantal subsidies beschikbaar
  cards knowhow icon icon
  Scope 12 inspectie bij zakelijke zonnesystemen
  Rondom de zakelijke aanschaf van zonnepanelen kunt u te maken krijgen met de SCIOS Scope 12 keuring. Deze inspectie vindt plaats na installatie van de zonnepanelen, om te controleren in hoeverre het systeem (brand)veilig geïnstalleerd is.