Zonnecarport

Opwekken, besparen, opladen en parkeren. Alles onder één dak met een ZonneCarport.

Stroom opwekken via zonnepanelen

Haal alles uit de zon én de beschikbare parkeerruimte met een ZonneCarport. Met de 570 Wp panelen op de ZonneCarport beschikt u over voldoende vermogen om zonne-energie op te wekken. De capaciteit van de carport met zonnepanelen wordt afgestemd op de energiebehoefte, nu en in de toekomst.

Duizenden euro's per jaar besparen

Met een ZonneCarport wekt u zonne-energie op. Deze energie kunt u op meerdere manieren inzetten, bijvoorbeeld voor de energievoorziening van uw bedrijfspand, het laden van elektrische voertuigen of om op te slaan en later te gebruiken. In al deze gevallen bespaart u op uw energiefactuur.

Opladen op eigen zonne-energie

Een carport met zonnepanelen betekent parkeren en opladen op hetzelfde moment. Met een ZonneCarport met laadpaal profiteert u van direct laden op eigen opgewekte zonne-energie. Zo kunt u uw eigen opgewekte zonne-energie slim inzetten en bespaart u op uw energiefactuur. Lees meer over slimme laadpalen onder uw ZonneCarport.

Droog en in de schaduw parkeren

Met een ZonneCarport op uw parkeerterrein kunt u naast opwekken en opladen, droog en in de schaduw parkeren. Zo maakt u optimaal en meervoudig gebruik van de beschikbare ruimte. Nagenoeg ieder parkeerterrein is geschikt voor een ZonneCarport. Benieuwd of uw terrein geschikt is? Ontdek het met de quickscan.

Altijd maatwerk

Bij Soly doen we er alles aan om een ZonneCarport te realiseren die zo goed mogelijk past bij uw wensen en eisen.
Zo is het bij Soly altijd mogelijk om een ZonneCarport mét laadpalen te realiseren. Daarnaast is de carport uit te breiden met een slim energiemanagement systeem dat dient ter ondersteuning van efficiënt energiebeheer. Samen brengen wij de mogelijkheden in kaart en stemmen we dit af op uw behoefte.

100% groen parkeerterrein

Met een Zonnecarport gebruikt u de ruimte op uw parkeerterrein optimaal.
Voor een soepele, snelle energietransitie hebben we veel ruimte nodig. En dat in een land waar we bijna elke beschikbare meter al hebben benut. Om snel te accelereren is het dus zaak om alle ruimte optimaal te benutten.

570 Wp panelen

Stroom opwekken was nog nooit zo eenvoudig en stijlvol als met de 570 Wp zonnepanelen voor op uw carport.
Met deze geavanceerde zonnepanelen kunt u niet alleen uw elektriciteitsrekening verlagen, maar ook uw ecologische voetafdruk verminderen. Onze hoogwaardige panelen passen perfect op de ZonneCarport, waardoor ze een naadloze integratie in uw buitenruimte bieden.

Oplossingen voor carport met zonnepanelen

Leasen, kopen of het terrein verhuren. U bepaalt. Voor elke situatie beschikken we bij Soly over een passende oplossing. Ga in gesprek met onze adviseurs om de beste keuze voor uw situatie te bespreken. Lees meer over de financieringsmogelijkheden van de ZonneCarport

tabel zonnecarport


Projecten

Lees hier meer over onze Zonnecarport projecten:


Zonnecarport Westerkwartier:
Carport gelegen aan het treinstation van Zuidhorn.

• 1.121 Zonnepanelen gebruikt voor carport
• 521 kWp aan geïnstalleerd vermogen

Lees meer

Zonnecarport Landal Greenparks:
Carport met zonnepanelen gelegen bij vakantiepark.

• 140 Zonnepanelen gebruikt voor carport
• 55000 kWh aan opbrengst

Lees meer

  Dit zijn onze tevreden klanten:

  Carport met zonnepanelen

  Carport met zonnepanelen

  Zo doen we dat

  01.
  Verkenning ZonneCarport

  We starten met een kennismaking op locatie. Hier worden alle wensen en eisen zorgvuldig doorgenomen, zodat de perfecte oplossing voor de ZonneCarport kan worden bepaald.

  02.
  Voorstel

  Vervolgens wordt een gedetailleerd voorstel opgesteld. Dit voorstel bevat uitgebreide informatie over de definitieve ZonneCarport.

  03.
  Ontwerp ZonneCarport

  Daarna beginnen we met het technisch ontwerp en de landschappelijke inpassing van de ZonneCarport. We blijven voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen om een optimale oplossing te realiseren.

  04.
  Aanvragen bij netbeheerder

  Het is belangrijk om er achter te komen of de stroom ook teruggeleverd kan worden aan het net. Wij doen daarom altijd een capaciteitsaanvraag bij de netbeheerder.

  05.
  Vergunning en regelgeving

  We controleren specieke regelgeving betreffende het bestemmingsplan en het bouwbesluit en assisteren bij het vergunningsaanvraag.

  06.
  Realisatie ZonneCarport

  Met onze ervaren vakmensen kan de bouw van de ZonneCarport beginnen. We zorgen ervoor dat het terrein zijn huidige functie behoudt tijdens het proces.

   Geheel vrijblijvend
   Subsidies voor carport met zonnepanelen

   Om de aanschaf van een ZonneCarport aantrekkelijker te maken, zijn er diverse subsidies beschikbaar. Naast een ZonneCarport zijn deze subsidies ook beschikbaar voor andere duurzame initiatieven zoals zonnepanelen op uw bedrijfsdak. De volgende subsidies zijn voor u als ondernemer: ISDE, SDE++, MIA, EIA, VAMIL. Welke subsidies er zijn en waar u mogelijk aanspraak op maakt, leest u in dit artikel.

    

   Duurzaam ondernemen
   100% groen parkeerterrein

   Met een ZonneCarport op uw parkeerterrein is uw bedrijf klaar voor een slimme, duurzame manier van energie opwekken. Geniet onbeperkt van de voordelen. De zon geeft energie aan uw reis en werkdag. Omdat het aantal zonnepanelen is afgestemd op het stroomverbruik van uw bedrijf, is de belasting op het elektriciteitsnet minimaal. En dankzij de carport met zonnepanelen voldoet uw bedrijfspand altijd minimaal aan energielabel C.

   Achtergrond
   Kennisbank
   Wil je meer weten over de mogelijkheden van een carport met zonnepanelen? We verwijzen je graag door naar onze kennisbank. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om van start te gaan. We hebben alvast drie artikelen voor je uitgelicht.

   Slimme laadpalen onder uw ZonneCarport
   Door een strategische aanpak van het opladen van elektrische auto's kan deze groeiende vraag naar stroom worden gespreid.
   Wat kost een carport met zonnepanelen?
   U kunt hier onder lezen welke financieringsmogelijkheden beschikbaar zijn en welke investering nodig is voor een ZonneCarport.
   Wat is een HBE en wat levert het u op?
   Om de uitstoot van CO2 in het verkeer drastisch te verlagen, heeft de overheid HBE (Hernieuwbare Brandstof Eenheid) certificaten ingevoerd.
   Vragen over de ZonneCarport
   Heeft u nog vragen over de carport met zonnepanelen? We hebben de veelgestelde vragen alvast voor u proberen te beantwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen staan, dan helpen onze adviseurs u graag verder.
   Wat is een ZonneCarport?
    
   Een ZonneCarport is een constructie boven een bestaand- of nieuw parkeerterrein waarbij zonnepanelen als dak fungeren. Hierdoor wordt de schaarse buitenruimte benut voor zowel parkeren als energieopwekking. Dit biedt kansen voor exploitanten van parkeerterreinen, zonontwikkelaars en gemeenten en provincies met openbare parkeerterreinen.
   Wat zijn de voordelen van een ZonneCarport?
    
   • Meervoudig ruimtegebruik door de combinatie van overdekt parkeren, energieopwekking en mogelijkheid voor het opladen van elektrische voertuigen;
   • Ook laden met eigen zonnestroom wanneer de zon niet schijnt door de mogelijkheden voor energieopslag;
   • Comfortabel parkeren in de schaduw en beschut tegen regen;
   • Zichtbare verduurzaming en inspiratiebron voor de omgeving;
   • Verhogen van het energielabel, altijd voldoen aan minimaal energielabel C;
   • Potentiële fiscale voordelen en mogelijkheden tot verkrijgen van subsidies en HBE-certificaten;
   • Effectieve oplossing voor zonne-energieopwekking in situaties waarin daken niet geschikt zijn, bijvoorbeeld vanwege verzekeringsrestricties of constructiebeperkingen;
   • Landbouw- en natuurgronden worden ontzien van zonneparken.
   Zijn er fiscale voordelen als ik een ZonneCarport laat plaatsen?
    
   Ja, Soly werkt met een gespecialiseerd bedrijf die kan helpen met mogelijke fiscale voordelen en het eventueel verkrijgen van subsidies en HBE-certificaten. Zo kunnen bedrijven met een kleinverbruiksaansluiting gebruikmaken van de energie-investeringsaftrek (EIA). Bij de EIA mag een deel van de investering van de winst worden afgetrokken. Een onderneming betaalt hierdoor minder vennootschapsbelasting. De EIA is niet beschikbaar in combinatie met de ISDE subsidie. Lees meer over duurzame subsidies voor bedrijven.
   Moet over een ZonneCarport ook onroerendzaakbelasting betaald worden?
    
   Onroerendezaakbelasting is belasting die een eigenaar of huurder over de waarde van een woning, gebouw of stuk grond betaalt. Door het plaatsen van een ZonneCarport neemt de waarde van de grond toe. In beginsel zal daarom over een ZonneCarport onroerendezaakbelasting moeten worden betaald. De hoogte van de onroerende zaak belasting verschilt per gemeente. De tarieven zijn te vinden op de website van de desbetreffende gemeente.
   Is elk parkeerterrein geschikt voor een ZonneCarport?
    
   In theorie kan op elk parkeerterrein een carport met zonnepanelen worden gerealiseerd. Echter heeft de haalbaarheid te maken met de omvang en locatie van het parkeerterrein. Onder andere bomen en bouwwerken in de omgeving kunnen veel schaduw veroorzaken. Ook moet u rekening houden met het bestemmingsplan. In een woonwijk is het lastiger om af te wijken van het bestemmingsplan en moet rekening worden gehouden met de leefbaarheid van de wijk. Tot slot zijn ZonneCarports op een openbaar parkeerterrein lastiger te realiseren dan een privaat parkeerterrein. Op een privaat parkeerterrein is er namelijk meer ontwerpvrijheid. Benieuwd of uw terrein geschikt is voor een ZonneCarport? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.
   Heeft de omvang van een ZonneCarport invloed op de investering?
    
   Bij een groter parkeerterrein zijn de relatieve investeringskosten lager. Dit komt doordat er lagere materiaalkosten door schaalvoordelen zijn en het spreiden van de vaste kosten over een groter project. Bij de realisatie van een ZonneCarport op een zwakke ondergrond of in een winderig gebied moet er rekening worden gehouden met een zwaardere fundering en constructie. Dit leidt tot hogere investeringskosten.
   Kan ik mijn ZonneCarport uitbreiden met laadpalen en/of batterij?
    
   Ja, het plaatsen van laadpalen en/of batterijen onder de ZonneCarport is mogelijk en is een zeer gewilde keuze voor bedrijven. Het transformeert een parkeerterrein in een energiecentrale waarbij bedrijven niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook kosten besparen. De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen kan namelijk direct worden gebruikt om elektrische voertuigen gratis op te laden of worden opgeslagen in een batterij voor later gebruik. Dit maakt het mogelijk om de energie te gebruiken tijdens de nacht of op bewolkte dagen. Zo besparen bedrijven op de inkoopkosten van elektriciteit en energiebelasting.
   Meer weten?
   Onze adviseurs zitten voor u klaar. We doen er alles aan om de zon bij u te laten schijnen. Bel voor meer informatie naar 085-401 7000