icon
0
zonnepanelen op de carport
icon
0
Wp vermogen per zonnepaneel
icon
0
Wp geïnstalleerd totaal vermogen
icon
0
kW laadvermogen per laadpaal
DUURZAME TOEKOMST VOOR PATIËNTEN

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Soly heeft een ZonneCarport gerealiseerd op het parkeerterrein van Gezondheidscentrum Westerbork. Het gezondheidscentrum biedt eerstelijnszorg aan alle inwoners van Westerbork, zoals de huisarts, fysiotherapeut en apotheker.

 

“Een duurzame toekomst voor patiënten begint bij een gezonde aarde”

Bij deze organisatie staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het bedrijf heeft eerder het gebouw waarin het is gevestigd verduurzaamd tot energielabel A. Hierop volgend wilde het gezondheidscentrum verdere stappen zetten richting duurzame zonne-energie. Tijdens de zoektocht naar geschikte zonnepanelen viel de keuze op een ZonneCarport, met name vanwege het feit dat deze oplossing het dak niet extra zou belasten.

 

Dubbele ZonneCarport met 156 zonnepanelen

De ZonneCarport is tweezijdig, en bestaat uit 156 zonnepanelen. De zonnepanelen hebben een vermogen van 460 Wp per paneel, en kunnen tezamen 71.760 Wp opwekken. De opgewekte zonne-energie wordt gebruikt om het gehele gezondheidscentrum van stroom te voorzien. Naast zonnepanelen beschikt de ZonneCarport ook over een 22 kW laadpaal, deze kunnen medewerkers en bezoekers gebruiken om hun elektrische auto op te laden met duurzame zonnestroom. De ZonneCarport biedt plek voor circa 20 auto’s, en is te gebruiken door zowel medewerkers als bezoekers.

KLANTERVARING

Klant aan het woord

In de video spreken we met Marten van der Steeg, praktijkmanager van Gezondheidscentrum Westerbork.

Hij deelt zijn ervaringen met de ZonneCarport, van de aanschaf tot het gebruik ervan. Daarnaast licht hij toe hoe de samenwerking met Soly is bevallen.

Ook worden de specificaties van de ZonneCarport van Gezondheidscentrum Westerbork toegelicht, zoals het aantal gebruikte zonnepanelen en de gebruikte technieken voor de fundering en constructie.

SNELLE LEVERTIJDEN

Positieve ervaring met Soly

Gezondheidscentrum Westerbork heeft voor de realisatie van de ZonneCarport gekozen voor Soly, voornamelijk vanwege de snelle levertijden. Met veel kennis en expertise wist de accountmanager van Soly snel de juiste stappen te zetten om de realisatie van de ZonneCarport in gang te zetten. De communicatie tussen verschillende leveranciers verliep uitstekend, waardoor alles strak achter elkaar gepland kon worden. Dankzij de vlotte oplevering kon het gezondheidscentrum snel gebruikmaken van de installatie, en kijken ze tevreden terug op het gehele proces tot aan de oplevering.

 

Complimenten van patiënten

Het gezondheidscentrum heeft al veel complimenten van patiënten ontvangen. Naast het feit dat de ZonneCarport schaduw biedt op warme dagen en beschutting tijdens regenbuien, waarderen veel patiënten ook het esthetische aspect ervan. De ZonneCarport is goed verzorgd, en straalt het duurzame karakter van het gezondheidscentrum uit. Met de implementatie van de ZonneCarport maakt Gezondheidscentrum Westerbork zichtbaar dat zij zich inzetten voor een duurzame toekomst voor haar patiënten en medewerkers.

Wilt u ook verduurzamen met uw bedrijf?

Vul onze vrijblijvende quickscan in, en ontdek wat een ZonneCarport uw bedrijf kan opleveren.

  Verbruik per jaar (optioneel)
  Hoeveel parkeerplekken heeft u?
  Opmerkingen

  Meer weten?

  Heeft u interesse om zakelijk te investeren in zonnepanelen of een ZonneCarport, of wilt u eerst nog meer weten? Neem contact op met onze zakelijke accountmanagers, we helpen u graag.
  contact image