Categorie:

Zonnepanelen
Kennisbank

Offerte zonnepanelen ontvangen, en nu?

In je zoektocht naar zonnepanelen vraag je vaak meerdere offertes aan. Dat is logisch, want zo kan je een goede keuze maken tussen verschillende aanbieders en installateurs. Als je eenmaal zo’n offerte voor zonnepanelen onder ogen hebt, dan begint het echte werk pas. Je gaat vergelijken op basis van de kosten, terugverdientijd en garanties van zonnepanelen. We geven je graag tips over waar je op moet letten na het ontvangen van een offerte voor zonnepanelen.

Waarom

Is een zonnepanelen offerte online handig?

In de digitale wereld van vandaag doen we steeds meer online, zo ook het opvragen van offertes voor zonnepanelen. Hoe handig is dat nou eigenlijk écht? Nou, zeer handig en bovendien voordelig. Door de offerte online aan te vragen sla je in feite een stap over: de schouw. De schouw geldt als een fysieke analyse van de situatie op het dak. Een adviseur vertelt je tijdens de schouw meer over de ruimte op het dak en de mogelijkheden voor zonnepanelen. Fijn, maar het kost wel meer tijd. En, wie zegt dat je direct tevreden bent met de eerste offerte?

Door je offerte voor zonnepanelen online aan te vragen spendeer je niet onnodig veel geld aan de schouw. De schouw voor zonnepanelen vindt feitelijk online plaats, waar je zelf mee kunt kijken naar de mogelijkheden van zonnepanelen op je dak. En omdat dit alles vrijblijvend is, verlies je geen geld en ben je simpelweg minder geld kwijt in het voortraject.

Doen?

De goedkoopste offerte voor zonnepanelen

In de afgelopen jaren is de markt voor zonnepanelen sterk gegroeid. Wist je dat Nederland koploper zonne-energie per hoofd van de bevolking? We doen het dus al goed, en dat blijkt ook uit het enorme aanbod aan installateurs en leveranciers van zonnepanelen. En omdat al die verschillende partijen met elkaar moeten concurreren, doet men er alles aan om je als klant te binden. Dat betekent dat er flinke verschillen kunnen ontstaan tussen offertes. Is de goedkoopste offerte voor zonnepanelen altijd de juiste keuze? Nee, vaak zelfs niet. Hoe zit dat?

Kwaliteit

Waarom kijken naar méér dan de prijs van zonnepanelen?

Een zonnepanelen systeem gaat tenminste 25 jaar mee. In die periode wil je standaard genieten van een hoge opbrengst en een systeem dat functioneel is. Heb je een opvallend goedkope offerte voor zonnepanelen ontvangen? Dan is er vaak meer aan de hand. Misschien is de kwaliteit van de zonnepanelen wel ontoereikend, of ontvang je minder gunstige garantievoorwaarden. Ons advies is dan ook om de offerte voor zonnepanelen niet (uitsluitend) af te laten hangen van de kostprijs.

Maar waar moet ik dan wel naar kijken in de offerte van zonnepanelen?

De zonnepanelen offerte is een compleet plaatje van de kosten, opbrengst, terugverdientijd, garanties en mogelijkheden van zonnepanelen op jouw adres. Wat voor jou het belangrijkste aspect van de offerte is, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Heb je 3 of 4 offertes voor zonnepanelen naast elkaar liggen, dan adviseren we je te kijken naar de volgende aspecten:
icon

Prijs per Wattpiek

Ieder zonnepaneel heeft zijn eigen piekvermogen. Het piekvermogen van zonnepanelen kan variëren van 200 Wp tot zelfs 450 Wp. Hoe hoger het piekvermogen van een zonnepaneel is, des te hoger is de potentiële opbrengst op jaarbasis. Echter kan het ruimte-technisch interessant zijn om zonnepanelen met een iets lager piekvermogen te installeren op het dak, zodat je meer zonnepanelen kwijt kunt.

Lees verder
icon

Terugverdientijd

De terugverdientijd van zonnepanelen is in feite vanuit financieel oogpunt de belangrijkste graadmeter. Het kopen of huren van zonnepanelen is een flinke investering, en die investering wil je er het liefst op korte termijn weer uit halen. Kijk, ondanks dat het gaat om een prognose goed naar de verwachte terugverdientijd van zonnepanelen.

Lees verder
icon

Garantie zonnepanelen

De garantie op zonnepanelen is eveneens van belang. Het systeem ligt circa 25 jaar op je dak, en binnen deze periode wil je genieten van een hoge opbrengst en optimale functionaliteit van het systeem. Zo ontvang je rondom de installatie van zonnepanelen standaard installatiegarantie, vermogensgarantie en productgarantie.

Lees verder
Offerte zonnepanelen

Waar let je verder op?

Altijd goed om even mee te nemen in je beoordeling van de offerte voor zonnepanelen is het merk van de zonnepanelen, de omvormer en het montagemateriaal. Staan deze merken stuk voor stuk goed bekend? Het antwoord op die vraag vertelt je veel over de kwaliteit van het systeem.

Ook de volgende stap is belangrijk. Want je hebt de offerte voor zonnepanelen dan wel ontvangen, maar moet je hier direct akkoord op geven of volgt er nog een vrijblijvende extra stap? We hebben het dan over het gesprek met een adviseur van het gekozen bedrijf. Wel zo fijn, want tijdens dit vrijblijvende adviesgesprek kan je jouw persoonlijke wensen delen en laten verwerken in een definitieve offerte. Daarmee ben je verzekerd van een offerte op maat.

Achtergrond

Kennisbank

Ben je nog niet klaar met lezen over zonnepanelen en wil je graag meer weten over de specificaties? We hebben een uitgebreide kennisbank met tal van interessante artikelen over dit onderwerp. Bovendien hebben we alvast drie artikelen voor je uitgezocht.
cards knowhow icon icon
Zonnepanelen kopen of huren?
Wil je overstappen op zonne-energie, maar twijfel je nog tussen zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren? Lees dan vooral verder, want wij zetten alle voor- en nadelen op een rij.
cards knowhow icon icon
Zonnepanelen offerte - vrijblijvend advies
Wil je een offerte aanvragen voor zonnepanelen? Bij Soly gebruiken nauwkeurige, realtime en locatie-gebaseerde data waarmee we jouw dak in kaart brengen.
cards knowhow icon icon
Betalen voor het terugleveren van stroom? Dat hoeft niet bij Soly.
De gewenste situatie is slimmer gebruikmaken van duurzame energie, en het op rendabele wijze terugleveren van stroom bij een overschot. Hoe doen we dat?

Contact met Soly

Wil je graag vrijblijvend contact met iemand van Soly? Dat kan! Onze adviseurs zitten voor je klaar en helpen je graag verder.
contact image