Een online vrijblijvende offerte
Volgende stap naar gasloos wonen
Op weg naar een duurzame toekomst
Live monitoring van de opbrengst

"Het team voor de installatie was fantastisch, leuke vlotte jongens en ze denken goed mee."

Op woensdag 12 oktober bezochten we Gerrie (61) in zijn woonplaats Groningen. Gerrie en zijn vrouw Riena hebben sinds dit jaar hun woning verduurzaamt met zonnepanelen. Dankzij de 13 nieuwe zonnepanelen van Soly kunnen zij nu zelf zonne-energie opwekken en – niet onbelangrijk – geld besparen op hun energierekening. We gingen langs bij Gerrie om meer te weten te komen over hoe hij de samenwerking met Soly heeft ervaren.

“Zonnepanelen zijn voor ons een logische stap om kosten te besparen en gasloos te wonen.”

Als gevolg van de stijgende prijzen wilde Gerrie zo snel mogelijk van het gas af. “Het aanschaffen van zonnepanelen is geen kleine investering, maar dankzij onze nieuwe panelen besparen we direct op de vaste maandelijkse energiekosten”, aldus Gerrie.

Gerrie kwam via de vriendenactie en positieve ervaringen van zijn familie in contact met Soly. Het inwinnen van informatie over zonnepanelen ging eenvoudig via de ZonneConfigurator. “Na het invullen van de configurator werd ik dezelfde dag nog gebeld en één week later lagen de zonnepanelen op mijn dak.” Het vrijblijvend invullen van de ZonneConfigurator helpt potentiële klanten om binnen één minuut te zien wat de mogelijkheden zijn van zonnepanelen. De online simulator is locatie-gebonden, en kan dus persoonlijk afgestemd worden op elke woning.

“Het proces was heel duidelijk. Het liep als een trein vanaf het telefonisch contact tot de daadwerkelijke installatie.”

Zonnepanelen advies op maat
Na het doorlopen van de ZonneConfigurator ontving Gerrie een persoonlijk adviesgesprek met Robin. “Een leuke vent, duidelijk te volgen en altijd goed bereikbaar.” Het doel van het adviesgesprek bij Soly is om samen met de klantadviseur te kijken naar de mogelijkheden. Vervolgens ontvang je, naar aanleiding van het gesprek, een offerte op maat. Na acceptatie van de offerte worden de zonnepanelen zo snel mogelijk geleverd en vakkundig geïnstalleerd op het dak. “Het team voor de installatie was fantastisch, leuke vlotte jongens en ze denken goed mee.”

Monitoring app
De zonnepanelen zijn niet het enige dat Gerrie heeft ontvangen. Ook het monitoren van de zonne-energie opbrengst is onderdeel van het pakket. Dat kan met de monitoring-app, mogelijk gemaakt door de producent van de omvormer; SolarEdge. Bij de installatie van zonnepanelen wordt de omvormer meteen aangesloten op het netwerk van de klant, via de omvormer krijgt Gerrie toegang tot de monitoring app. In de monitoring app kan Gerrie precies inzien hoeveel zonne-energie is opgewekt, wat de piekuren zijn en wat zijn jaaropbrengst is.

Duurzaam wonen
Overigens treft Gerrie meerdere energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van zijn woning en het installeren van de warmtepompboiler. Hij is daarmee één van de vele Nederlanders die duurzaam investeert en daar nu al de voordelen van ervaart. Ook zorgen hij en zijn vrouw ervoor dat de CO₂-uitstoot verder wordt beperkt; één van de kernpunten binnen de energietransitie.

Heb jij ook interesse in zonnepanelen? Voor alle mogelijkheden bezoek je vrijblijvend de pagina’s zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren.