Wat zijn bifacial zonnepanelen?

Bifacial staat voor dubbelzijdig. In het geval van zonnepanelen betekent dit dat de zonnepanelen van Soly licht aan beide zijden van het zonnepaneel kunnen opnemen. Dit gaat om indirect licht dat via je dak wordt gereflecteerd. In tegenstelling tot de traditionele monofacial glas-folie zonnepanelen, hebben bifacial zonnepanelen geen kunststof achterzijde, maar wordt er gebruik gemaakt van een transparante folie of glas. Hierdoor wordt ook weerkaatst zonlicht opgenomen, wat het rendement van het zonnesysteem verhoogt.

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

De zonnepanelen die Soly aanbiedt zijn bifacial dankzij de glazen achterzijde van het paneel. Dit type panelen worden ook wel glas-glas zonnepanelen, glas op glas zonnepanelen of dubbelglas zonnepanelen genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat dit type zonnepaneel uit twee lagen glas, waardoor ze dus bifacial zijn. Daarnaast bieden glas-glas panelen nog meer voordelen, zoals een hoger rendement, betere weerbestendigheid en een langere levensduur.

Beste zonnepanelen op de markt

Bifacial zonnepanelen worden al sinds de jaren 70 succesvol gebruikt in de ruimtevaart en zijn de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld. Ze zijn momenteel erg populair vanwege hun bovengemiddeld hoge rendement. Dit komt niet alleen doordat het paneel aan twee zijden licht kan opnemen, maar ook dankzij het gebruik van monokristallijne zonnecellen. Monokristallijne zonnecellen zijn namelijk een stuk efficiënter dan de gebruikelijke polykristallijne zonnecellen.

Dubbelzijdige zonnepanelen

Betrouwbare zonnepanelen producent

We werken samen met een pionier in de zonnepanelenindustrie, Trina Solar. Sinds 1997 is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste producenten van zonnepanelen wereldwijd. Naast het produceren van transparante glas-glas zonnepanelen, is Trina Solar ook erg transparant over het productieproces. De panelen worden op ethisch verantwoorde wijze geproduceerd, zonder dwangarbeid en zo duurzaam mogelijk. Ook ben je met Trina Solar verzekerd van optimaal rendement dankzij de 30 jaar vermogensgarantie en 25 jaar productgarantie.

 

 

Ontdek hoeveel je kunt besparen

Gratis en vrijblijvend

Bificial zonnepanelen

Ervaar extra opbrengsten tot 30%, vooral in de zomermaanden wanneer bifacial zonnepanelen hun volledige potentieel ontwikkelen dankzij verbeterde warmtebeheersing. Zelfs in uitdagende omstandigheden wekken ze effectief zonne-energie op, maken ze slim gebruik van diffuus licht en minimaliseren ze prestatieverliezen bij hogere temperaturen.

Ethisch verantwoord geproduceerd
Bovengemiddeld hoog rendement
Uitgebreide installaties na installatie
Bekroond ontwerp en kwaliteit

Wat zijn de voordelen?

Je bent vast benieuwd naar de voordelen en nadelen van bifacial glas-glas panelen. De voordelen van de esthetisch aantrekkelijke panelen zijn oneindig. Ze zijn weerbestendiger, doordat ze beter tegen hitte en vocht kunnen. Hierdoor hebben ze een langere levensduur, zijn ze duurzamer, en worden er langere garanties geboden. Ook zijn ze uiterst efficiënt, dankzij de dubbelzijdige werking en het gebruik van monokristallijn.

Vaak wordt het gewicht en de prijs van bifacial glas-glas panelen als een nadeel genoemd. Echter zijn de panelen die Soly aanbiedt bijzonder licht van gewicht. Een gemiddeld zonnepaneel weegt 24 kilogram, terwijl het bifaciale glas-glas paneel dat Soly aanbiedt slechts 21 kilogram weegt. Bovendien bieden wij de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs.

Duurzame investering

Is het de investering waard?

De vraag of bifacial glas-glas zonnepanelen de moeite waard zijn, hangt af van verschillende factoren. De hogere aanschafkosten worden gecompenseerd door potentieel hogere opbrengsten en een lange levensduur. Het verhoogde rendement hangt onder andere af van de oriëntatie van de panelen. Onder de juiste omstandigheden zijn bifaciale zonnepanelen een aantrekkelijke en rendabele optie, vooral voor grotere systemen. Onze zonne-experts denken graag met je mee om te bekijken welke voordelen bifacial glas-glas zonnepanelen voor jou kunnen opleveren.

Adviesgesprek aanvragen

Kies voor de toekomst van zonne-energie – met dubbelzijdige zonnepanelen maximaliseer je niet alleen uw zonneopbrengst, maar investeer je ook in duurzame en efficiënte energieproductie.

  • Advies van een ervaren werknemer
  • Vraag een gratis offerte aan
  • Extra opbrengst van 5% tot 30%

Duurzaam en gratis

Vraag hier een consult aan

    Contact Soly

    Heb je een vraag en wil je graag een Soly-medewerker spreken? Bekijk dan onze contactmogelijkheden.