Categorie:

Financiën
Kennisbank

Welke garanties zijn er bij zonnepanelen?

Als je kiest voor zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren, wil je er zeker van zijn dat je hier jarenlang zorgeloos van kunt genieten. De garanties die je bij de installatie krijgt, kunnen een bepalende rol spelen in je aankoopproces. Hiernaast is het van belang een partij te kiezen die over tien of twintig jaar nog bestaat, zodat de garantie gedragen kan worden. Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit verschillende onderdelen met elk een verschillende garantie. Hiernaast bestaat er bij zonnepanelen een verschil tussen product- en vermogensgarantie. Hoe zit dit precies?

Productgarantie en vermogensgarantie zonnepanelen

Zonnepanelen gaan ruim 30 jaar mee. Onze leverancier van zonnepanelen kiest voor een productgarantie van 15 jaar. Dit betekent dat als een paneel binnen die vijftien jaar na installatie defect is, dit bedrijf er dan voor zorgt dat het paneel wordt vervangen. Hiernaast krijg je voor zonnepanelen een aparte vermogensgarantie. Het is bekend dat het rendement van zonnepanelen naarmate ze ouder worden enigszins daalt. De leverancier garandeert dat de panelen in de eerste 25 jaar zeker 84.8% van hun vermogen behouden. Valt het vermogensverlies van de panelen onverhoopt toch hoger uit? Dan heb je recht op gratis vervanging of compensatie.

Garantie montagemateriaal zonnepanelen

Het montagemateriaal is natuurlijk net zo belangrijk als alle andere onderdelen van het zonne-energiesysteem. We hebben de materialen uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden. Voor schuine daken maken wij gebruik van het merk Esdec ClickFit EVO. In het geval van platte daken werken wij met FlatFix Fusion van dezelfde leverancier. Al het materiaal heeft een garantie van twintig jaar.

Garantie omvormer

De omvormer zorgt ervoor dat je de opgewekte stroom van je zonnepanelen in je huis kunt gebruiken en is dus een belangrijk onderdeel van je zonne-installatie. Wij maken gebruik van twee soorten omvormers. De Growatt-omvormer voor een serie geschakeld systeem, met een garantie van tien jaar. En de micro-omvormers van Enphase voor een parallel geschakeld systeem. De Enphase micro-omvormers met optimizers hebben een garantie van 25 jaar.

Installatiegarantie

Naast de kwaliteit van de producten is het vanzelfsprekend van belang dat het systeem goed en veilig wordt geïnstalleerd. Soly biedt daarom een installatiegarantie van 10 jaar. Mocht er binnen die 10 jaar een probleem ontstaan met de installatie, dan zorgen wij ervoor dat we dit volledig kosteloos voor je oplossen. Ook het vervangen of repareren van een onderdeel van de zonne-installatie nemen wij binnen die 10 jaar geheel voor onze rekening. Zo ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en een robuust systeem op het dak.

SGZE

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

Onze Verkoopadviseurs krijgen af en toe de vraag of Soly is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Zonne-energie. SGZE is in 2014 door enkele installateurs opgericht en is een Stichting waar 22 van de ruim 1800 collega-zonne-energieleveranciers bij zijn aangesloten. De stichting biedt vier aanvullende garanties: de aanbetalingsgarantie, garantie op uitvoering van de opdracht, fabrieksgarantie en een geschillencommissie. Deze garanties zijn naar onze mening een te een marginale toevoeging aan het huidige garantiepakket van Soly. De fabrikanten van de onderdelen van je zonne-energie-installatie staat garant voor de fabrieksgarantie. Mocht Soly niet meer bestaan, dan verloopt communicatie hierover dus met de desbetreffende fabrikant. Omdat SGZE wordt geleid door aangesloten installateurs, betwijfelen wij daarnaast de onpartijdigheid van de interne geschillencommissie. Wij hebben er daarom voor gekozen ons niet aan te sluiten bij SGZE.

Wij willen dat je zorgeloos kunt genieten van je zonne-energie en werken daarom samen met betrouwbare leveranciers en installatiebureaus. Geïnteresseerd in het zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren van zonnepanelen? Vraag dan nu een gratis voorstel aan.

Achtergrond

Kennisbank

Hier gaan we dieper in op alle vragen over zonnepanelen. Zo bent u nog beter geïnformeerd voordat u overgaat tot het kopen of leasen van een zonnesysteem.
cards knowhow icon icon
Salderingsregeling zonnepanelen
De hoeveelheid energie die je per jaar teruglevert, wordt op de jaarrekening per kWh verrekend met je energierekening; dit heet salderen.
cards knowhow icon icon
Zonnepanelen recyclen
Het gemiddelde zonnepaneel heeft een levensduur van 25 jaar, en naarmate we steeds betere zonnepanelen produceren, wordt deze levensduur steeds langer.
cards knowhow icon icon
Wat is de terugleververgoeding?
De terugleververgoeding is een vergoeding per kilowattuur voor het overschot aan zonne-energie dat je als eigenaar van zonnepanelen teruglevert aan het energienet.
cards knowhow icon icon
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Vertel hoe we je kunnen helpen

Kom je er toch niet helemaal uit of heb je een aanvullende vraag? Geen wolkje aan de lucht! Kom in contact met een van onze collega’s via de mail of de telefoon. Ook kan je ons een chatbericht sturen.
contact image