Categorie:

Techniek
Kennisbank

Wat is de installatiegarantie op zonnepanelen?

Wil je meer weten over de installatiegarantie op zonnepanelen bij Soly? Wij zijn blij dat je voor ons hebt gekozen! Als nieuwe klant ontvang jij standaard 10 jaar garantie op de installatie van zonnepanelen. Dat kunnen we doen, omdat we vertrouwen hebben in ons product. En ondanks dat we alle tijd nemen om jouw zonnepanelen te installeren, kan er zich in de loop van de tijd toch onverwacht een defect voordoen. Mocht het defect buiten de eigen schuld zijn ontstaan en functioneert het systeem niet zoals je mag verwachten? Dan komen onze installateurs kosteloos langs om het defect in het systeem te herleiden én herstellen. De installatiegarantie beschermt de consument en geldt als garantie dat werkzaamheden op het dak goed zijn uitgevoerd.

Installatiegarantie zonnepanelen

De looptijd van de installatiegarantie op zonnepanelen is standaard 10 jaar en van toepassing op alle onderdelen van het systeem: de panelen, optimizers, bekabeling en overige installatiematerialen. Complicaties in het systeem die zijn te herleiden naar de installatie worden binnen de voorwaarden van de installatiegarantie kosteloos herstelt. Hieronder bespreken we de aanvullende voorwaarden voor de installatiegarantie.

Garantie zonnepanelen kopen

De installatiegarantie is in de praktijk uitsluitend van toepassing wanneer je kiest voor zonnepanelen kopen. Na installatie komen de zonnepanelen 100% onder eigen beheer, met inbegrip van de 10 jaar installatiegarantie. Daarnaast adviseren we ook om de zonnepanelen op te nemen in de opstalverzekering. Mocht er een defect ontstaan dat losstaat van de installatie, dan heb je dankzij de opstalverzekering altijd de gewenste dekking. En omdat onze zonnepanelen tenminste 25 jaar meegaan, ben je ook na afloop van de 10 jaar installatiegarantie nog verzekerd tegen defecten en schade aan het systeem.

Garantie zonnepanelen huren

Kies je voor zonnepanelen huren, dan staan wij binnen de looptijd van de huurovereenkomst garant voor een volledig werkend systeem. Je hoeft geen gebruik te maken van de installatiegarantie; immers zou dit een dubbele garantie betekenen, en dat is feitelijk niet nodig. Zonnepanelen huren doe je bij Soly standaard voor 10 jaar, met een optie om het systeem eerder over te nemen. Mocht er binnen die periode een defect ontstaan aan het zonnepanelensysteem, en is dit te herleiden naar de installatie, dan komen we kosteloos langs om dit te herstellen.

FAQ

Installatiegarantie zonnepanelen

Waarom tien jaar installatiegarantie?
We hebben vertrouwen in onze producten en installateurs. Daarom kunnen we een langlopende installatiegarantie aanbieden, waarin ons vertrouwen in het product wordt uitbetaald in een systeem dat voor jou de hoogste opbrengst in zonne-energie genereert. Met de installatiegarantie op zonnepanelen verzekeren we je van een systeem dat deugdelijk is geïnstalleerd en elke dag zorgt voor 100% duurzame energie van eigen dak. Daar staan we voor.

Wat valt er onder de installatiegarantie?
In principe valt alles wat direct betrekking heeft op de installatie van het systeem onder de garantie. Voorbeelden zijn een losgeschoten kabelaansluiting of bevestigingsmaterialen, bijvoorbeeld als gevolg van een normale storm.

Wat valt er niet onder de installatiegarantie voor zonnepanelen?
Problemen of defecten die geen directe betrekking hebben op de installatie van zonnepanelen vallen buiten de installatiegarantie. Voorbeelden:

  • Een bal op het dak beschadigt de zonnepanelen;
  • Het defect komt voort uit eigen werkzaamheden aan het systeem;
  • De zonnepanelen zijn op een verkeerde manier schoongemaakt, waardoor de opbrengst van zonnepanelen lager is dan verwacht

Daarnaast kan nog sprake zijn van uitzonderlijke omstandigheden. Ontstaan er complicaties op het dak als gevolg van een tornado, dan valt dit bijvoorbeeld niet onder de installatiegarantie. Overigens geldt hetzelfde voor het merendeel van de polissen bij een opstalverzekering.

Mijn zonnepanelen zijn defect, maar vallen buiten de 10 jaar installatiegarantie. Wat nu?

Naast de installatiegarantie op zonnepanelen heb je bij Soly ook recht op productgarantie. Valt het defect buiten de looptijd van de installatiegarantie, dan kan je afhankelijk van de situatie vaak nog een beroep doen op deze productgarantie. De looptijd van de productgarantie verschilt per type zonnepaneel en aanbieder. Mocht je geen beroep meer kunnen doen op de geldende garanties, dan helpen we je uiteraard nog graag bij het verhelpen van het defect. We zullen je tijdig en transparant informeren over de te verwachten kosten.

De monitoring van mijn zonnepanelen doet het niet. Hoe kan dat?

De opbrengst van je zonnepanelen volg je eenvoudig in onze monitoring app. Het kan gebeuren dat de monitoring app niet werkt. Vaak is dit het geval wanneer je kort geleden bent overgestapt van provider. De omvormer en monitoring app zijn ingeregeld via de internetverbinding met de provider. Wissel je van provider, dan ontvang je een nieuwe router. Vervolgens dien je de omvormer opnieuw te configureren. Wij helpen je daar graag, maar helaas valt dit niet onder de installatiegarantie.

Kennisbank

Hier gaan we dieper in op alle vragen over zonnepanelen. Zo bent u nog beter geïnformeerd voordat u overgaat tot het kopen of leasen van een zonnesysteem.
cards knowhow icon icon
Welke verschillende garanties zijn er bij zonnepanelen?
De garanties die je bij de installatie krijgt, kunnen een bepalende rol spelen in je aankoopproces. Hiernaast is het van belang een partij te kiezen die over tien of twintig jaar nog bestaat, zodat de garantie gedragen kan worden.
cards knowhow icon icon
Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
Je wilt zonnepanelen laten plaatsen op het dak van je woning of bedrijfspand. Maar: hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en wat is het potentieel rendement?
cards knowhow icon icon
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
In Nederland hebben we de laatste jaren te maken met warme en zonnige zomers. Het jaar 2022 heeft al een aantal records uit de boeken gespeeld met betrekking tot het aantal zonuren, en we zitten pas halverwege september. Goed nieuws wat ons betreft.
cards knowhow icon icon
Salderingsregeling zonnepanelen
Heb je zonnepanelen op je dak? Dan wek je je eigen energie op. Een deel van deze energie gebruik je zelf, maar op sommige momenten leveren de panelen meer op dan je verbruikt. In dat geval lever je de energie terug aan het energienet.

Vertel hoe we je kunnen helpen

Kom je er toch niet helemaal uit of heb je een aanvullende vraag? Geen wolkje aan de lucht! Kom in contact met een van onze collega’s via de mail of de telefoon. Ook kan je ons een chatbericht sturen.
contact image