Zonne-energie

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Je wilt zonnepanelen laten plaatsen op het dak van je woning of bedrijfspand. Maar: hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en wat is het potentieel rendement? Het zijn de vragen die onlosmakelijk verbonden zijn aan een investering in duurzame zonne-energie. In een tijd waarin de Overheid steeds nadrukkelijker stuurt op ‘energieneutraal wonen’ voor particulieren, en waar bedrijven inmiddels moeten voldoen aan energielabel C, is het kopen van zonnepanelen een logische keuze. Hoeveel zonnepanelen passen er echter op mijn dak?

header image
Legplan

Een digitale schouw van je dak

Met een digitale dakscan voor zonnepanelen weet je precies wat het potentieel van je dak is. Dat gebeurt online en is vaak vrijblijvend. Voor dit proces wordt er vaak gebruik gemaakt van openbare databronnen die jouw dak op afstand in kaart brengen. Op basis van de ruimte op het dak, de omgevingsfactoren en de afmetingen van zonnepanelen kan vervolgens een zonnepanelen legplan worden geïllustreerd. Afsluitend ontvang je een nauwkeurige offerte met daarin de kosten, opbrengst en terugverdientijd van de zonnepanelen. Ontdek meer over de dakscan voor zonnepanelen.

Wat is een zonnepanelen dakscan?

Dankzij een dakscan is het mogelijk om een digitaal legplan voor zonnepanelen op jouw dak te ontwikkelen. Dit zorgt voor een nauwkeurige indicatie van het potentieel aantal zonnepanelen op jouw dak en de potentiële opbrengst. De dakscan voor zonnepanelen is doorgaans vrijblijvend en onderdeel van de oriënterende fase voorafgaand aan het kopen of huren van een zonnesysteem. Een dakscan of dakcheck voor zonnepanelen geldt als een digitale vorm van de schouw. En omdat een zonnepanelen dakscan gratis is, bespaar je soms veel geld.

USP's

Voordelen van een digitale dakscan

Waarom je moet kiezen voor een digitale dakscan voor zonnepanelen? De dakscan is nauwkeurig en bovendien locatie-gebaseerd. Bij Soly hebben we binnen de dakscan voor zonnepanelen zelfs rekening gehouden met het gemiddeld aantal zonuren per jaar op jouw locatie, en welke invloed dit heeft op de opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen. En omdat alles vrijblijvend is, hoef je nog nergens voor te tekenen. Een unieke kans om volledig inzicht te krijgen in het potentieel van zonne-energie op jouw adres.
icon

Verwachte terugverdientijd

Tot slot communiceren we de verwachte terugverdientijd van zonnepanelen op jouw adres. Dit doen we aan de hand van de kosten en opbrengst. Transparantie in elke fase.

icon

Opbrengst per jaar

Ben je benieuwd naar de potentiële opbrengst van een zonne-energie installatie op jouw dak? Je ontvangt altijd een nauwkeurige indicatie van het rendement.

icon

Passende capaciteit

Vast onderdeel van de dakscan is de bepaling van het aantal zonnepanelen dat aansluit bij je stroomvraag, nu en in de toekomst. Zo ben je verzekerd van een passend aanbod.

Berekenen

Potentiële opbrengst zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen op het dak passeren standaard een aantal vragen de revue. Vragen die onder de streep bepalen hoeveel zonnepanelen op het dak passen, wat het rendement wordt en met welke terugverdientijd je rekening moet houden. Het gaat dan onder meer om de volgende vragen:

  • Worden de zonnepanelen geplaatst op een plat dak of schuin dak?
  • Bij een schuin dak: wat is de hellingshoek van het dak?
  • Wat is de dakoppervlakte?
  • In welke windrichting is het dak gelegen?

Zoals je al ziet, is het niet altijd even makkelijk om deze vragen zelf te beantwoorden. Om het potentieel aantal zonnepanelen op het dak te berekenen, maken we bij Soly gebruik van een handige tool. Binnen onze ZonneConfigurator kunnen we op basis van een postcode en huisnummer direct inzien wat er mogelijk is op jouw adres. Hoe doen we dat?

Wat is de oppervlakte van het dak?

Voorheen kwam men altijd op bezoek op de oppervlakte van een dak in kaart te brengen. Functioneel? Ja! Maar tegelijk een consult waarmee veel tijd verloren ging voor de klant. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig. We maken gebruik van een handige online tool, waarin op basis van een postcode en huisnummer het complete dak naar voren komt. Ook de oppervlakte-berekening is inbegrepen bij deze tool. Blijft over: de hellingshoek bij een schuin dak. De helling van het dak kunnen wij eenvoudig berekenen op basis van twee lengte-berekeningen in de hoogte en breedte. Dit geeft ons de benodigde informatie om antwoord te kunnen geven op de vraag: hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Een bewuste keuze voor kwaliteit

Zonnepanelen van Soly

Bij Soly kiezen voor zonnepanelen die iets groter zijn in formaat, waardoor het aantal zonnepanelen dat op het dak past kan afwijken van de buren. We beloven een vaste hoge kwaliteit, waardoor je altijd minimaal dezelfde hoeveelheid stroom opwekt, vergelijkbaar met je buren. Uiteraard is dit uitsluitend van toepassing bij eenzelfde dakoppervlakte.

Factoren

Waar rekening mee houden?

Ieder dak is anders. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het uiteindelijk aantal zonnepanelen dat op het dak komt te liggen, dan wel het rendement van de zonnepanelen. Welke factoren hebben we het dan over?

Obstakels | Ramen, de dakkapel of schoorsteen beperken de ruimte voor zonnepanelen

Schaduw | Hoge bomen of omliggende gebouwen hebben invloed op het aantal dagelijkse zonuren van een paneel

Dakconstructie | De constructie van het dak kan optreden als beperkende factor. Denk maar eens aan ovalen dakdelen. Ook de draagkracht is van belang. Is de dakconstructie opgewassen tegen de constructie van de zonnepanelen?

Wil je niet te lang wachten en direct ontdekken hoeveel zonnepanelen bij jou op het dak passen? Vul vrijblijvend onze ZonneConfigurator in en onze adviseurs geven jou het antwoord.

Wat zijn de beste omstandigheden voor zonnepanelen?

Een dak op het zuiden biedt de hoogste zonne-energie opbrengst per zonnepaneel. Beschik je over een plat dak dat geschikt is voor de constructie van zonnepanelen, dan zullen de panelen altijd op het zuiden worden geplaatst. Bij een schuin dak is een hellingshoek van 35 graden ideaal. Dit heeft te maken met de stand van de zon gedurende het jaar. Heb je een schuin dak op het oosten en/of westen? Dan wordt op basis van efficiëntie bepaald hoe de zonnepanelen het beste geïnstalleerd kunnen worden.

Bereken direct de mogelijkheden

Benieuwd wat er bij jou thuis of rondom het bedrijfspand mogelijk is? Stuur ons een WhatsApp op 085-4017000 of bezoek onze contactpagina. Het kan bij Soly.
contact image