Mogelijkheden

Kiezen voor zonne-energie

Ben je op geïnteresseerd in zonnepanelen op een schuin dak? Goed nieuws! Jouw dak heeft al de benodigde hellingshoek en met een beetje geluk ook de ideale oriëntatie. Dat betekent dat we direct kunnen starten met het installeren van een systeem waarmee je vanaf dag 1 duurzame energie opwekt, terwijl je maandelijks bespaart op de energierekening. Een win-win. Wel adviseren we je vooraf over alle mogelijkheden van zonnepanelen op een schuin dak, zodat jij straks geniet van de hoogste opbrengst zonne-energie.

header image
Voordelen

Voordelen van zonnepanelen op schuin dak

Het gros van de woningen in Nederland beschikt over een schuin dak, en niet zonder reden. Een hellend dak is aflopend en daardoor goed bestand tegen weersinvloeden als regen, wind en sneeuw. Ook is een schuin dak geschikt voor zonnepanelen, met name dankzij de natuurlijke hellingshoek. Die hellingshoek is nodig om zonlicht in een juiste hoek op de zonnepanelen te laten vallen, waardoor je profiteert van een optimaal rendement. De beste hellingshoek voor zonnepanelen is circa 35°.

Voor de bevestiging van zonnepanelen op een schuin dak wordt aanvullend montagemateriaal gebruikt. We hebben het dan onder meer over beugels, de rails waarop zonnepanelen worden geplaatst en dakhaken. Bovendien kunnen power-optimizers worden geïnstalleerd in een parallel geschakeld systeem voor zonnepanelen, zodat ook bij schaduwvorming rendement is gegarandeerd.

Oriëntatie zonnepanelen

Zonnepanelen worden doorgaans op het dak van de woning of garage geïnstalleerd. Wel ben je bij een schuin dak afhankelijk van de oriëntatie. Dat wil zeggen: het rendement uit zonnepanelen kan per oriëntatiehoek verschillen. Een schuin dak op het zuiden profiteert van meer zonlicht op dagelijkse basis, waardoor het rendement vaak tot 30% hoger is ten opzichte van een schuin dak op het noorden. Een schuin dak op het oosten of westen kan overigens ook prima om jezelf te verzekeren van een acceptabel rendement. Zonnepanelen op een schuin dak met de oriëntatie op het noorden raden we in principe af als gevolg van het grote, negatieve verschil in rendement.

Kopen of huren

Zonnepanelen kopen of huren

Wil je zonnepanelen op een schuin dak? Dan heb je bij Soly verschillende mogelijkheden. Kies je voor zonnepanelen kopen, dan krijg je het systeem vanaf dag 1 in eigen beheer en geniet volop van alle voordelen van duurzame zonne-energie. Wil je óók genieten van zonnepanelen, maar het liefst niet direct het volledige bedrag investeren? Dan is zonnepanelen huren een interessante optie. De zonnepanelen worden dan kosteloos op je dak gelegd, en het enige dat je hoeft te doen is een maandelijks huurbedrag betalen, terwijl je ‘gewoon’ veel geld bespaart op je energierekening. Een financieel aantrekkelijke optie voor particulieren.

Rendement

Rendement uit zonnepanelen

Uiteraard is het rendement van zonnepanelen een belangrijk aspect van je keuze voor een systeem op het schuine dak. Je wilt graag vooraf weten hoeveel geld je gaat besparen, en na hoeveel jaar je de zonnepanelen weer hebt terugverdiend. Dankzij de hoge energieprijzen en de mogelijkheid om te salderen geniet je nog jaren van een fantastisch rendement op zonnepanelen. Bij Soly adviseren we je om het rendement van zonnepanelen af te stemmen op je jaarlijkse energieverbruik. Bij nieuwe woningen noemen we dat Nul op de Meter: het moment waarop je jaarlijkse energieverbruik wordt gecompenseerd met het opwekken van zonne-energie.

Hoeveel zonnepanelen kan ik plaatsen op een schuin dak?

Ben je bekend met jouw energieverbruik? Dan kan je heel eenvoudig berekenen hoeveel zonnepanelen op het dak je minimaal nodig hebt om energieneutraal te worden. Wij helpen je daarbij! In onze ZonneConfigurator bereken je binnen één minuut hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, en wat je verwachte terugverdientijd is. Daarna bellen we je graag om direct actie te ondernemen. Zo geniet jij binnenkort al van super rendabele zonnepanelen op jouw schuine dak.

ZonneConfigurator

Gratis dakscan zonnepanelen

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Prijs

Kosten zonnepanelen schuin dak

Wil je een goede indicatie van de kosten voor zonnepanelen op een schuin dak? Ook dat kan men onze ZonneConfigurator. We hebben zelfs al de btw-teruggave verrekend in de kosten voor zonnepanelen kopen, zodat je bij Soly nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Houd er bij de kosten voor zonnepanelen op een schuin dak rekening mee dat we iets meer materialen nodig hebben om alles perfect te bevestigen. Het betreft namelijk een hangende constructie.

Zonnepanelen omvang en afmetingen

Heb je een idee van de oppervlakte van het schuine dak waarop de zonnepanelen worden geplaatst? Dan kunnen we heel eenvoudig de potentie van het dak ten opzichte van het aantal zonnepanelen in kaart brengen. Onze zonnepanelen hebben de afmeting 175,4 cm × 109,6 cm (1,92 m² per paneel). Op basis van de gegevens van jouw dak maken we een legplan voor de zonnepanelen, waarin we bepalen of de zonnepanelen liggend of staand (horizontaal of verticaal) installeren op het dak. Dat doen we om het dak zo efficiënt mogelijk in te vullen en jou het gewenste rendement uit zonnepanelen te bieden.

Kom in contact

Heb je nog vragen over zonnepanelen en wil je helemaal zeker zijn van je zaak? Neem contact op met onze klantadviseurs. We doen er alles aan om de zon bij jou te laten schijnen.
contact image