Een alles inclusief & transparant overzicht van de prijs voor zonnepanelen

De kosten voor zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Hoe dan ook; zonnepanelen zijn altijd een slimme financiële keuze. Zonnepanelen verdienen zichzelf gegarandeerd binnen een aantal jaren terug. Daarna maak je alleen nog maar winst.

Bovendien zijn zonnepanelen vanuit een duurzaam perspectief zeer de moeite waard. Maak samen met Soly de keuze voor groene stroom van de zon. Onze enige onuitputtelijke bron van energie.

30.000+ klanten
Maak net als ruim 30.000 huishoudens de keuze voor zonnepanelen van Soly.
Daarnaast ben je bij Soly ook op de juiste plek voor de installatie van een thuisbatterij of laadpaal thuis, het afsluiten van dynamische energie of het overstappen op een home energy system.
4 weken installatietijd
Onze gecertificeerde installateurs staan voor je klaar en gaan voor je aan de slag.
We installeren niet alleen binnen 4 weken, maar hanteren daarbij ook nog de hoogste standaard in kwaliteit en garantie. Daarmee ben jij verzekerd van kwaliteit.
10 jaar ervaring
Sinds 2013 is Soly erkend installateur van zonne-energie.
We hebben talloze huishoudens en bedrijven ondersteunt bij de overstap op duurzame zonne-energie. En dat blijven we doen.

Kosten zonnepanelen

Bij het kopen of huren van zonnepanelen kijkt men naar verschillende factoren. De één legt de nadruk op de kosten, de ander op de opbrengst. Beide denkwijzen zijn begrijpelijk, want zonnepanelen vormen een flinke investering, zij het in een duurzame en rendabele toekomst. De kosten voor zonnepanelen zijn groter dan enkel het systeem dat op het dak ligt. De panelen kunnen uitsluitend stroom opwekken als ook de bekabeling, een omvormer en alle andere onderdelen van de installatie correct aangesloten zijn. Om de prijs per zonnepaneel te weten, moet je dus de kosten van de gehele installatie optellen en dat delen door het aantal zonnepanelen. De volgende onderdelen hebben invloed op de prijs van zonnepanelen.

✓ Zonnepanelen
✓ Omvormer
✓ Montagemateriaal
✓ Bekabeling
✓ Kosten installateurs
✓ Transportkosten

Wil je weten wat zonnepanelen jou gaat kosten, en opleveren? Bereken binnen één minuut je prijs met de ZonneConfigurator. Dat geeft je een groot voordeel: alle ‘losse’ kostenposten zijn meegenomen in een vrijblijvende offerte. Dat betekent dat installatie, bekabeling, montagematerialen en transportkosten allemaal al inbegrepen zijn. Dat geeft jou een transparant overzicht van de kosten van zonnepanelen bij Soly.

Aantal Kosten Opbrengst p/j Terugverdientijd
6 zonnepanelen € 3.410 € 781 4,3 jaar
8 zonnepanelen € 3.740 € 1.042 3,6 jaar
9 zonnepanelen € 4.240 € 1.172 3,6 jaar
10 zonnepanelen € 4.205 € 1.302 3,2 jaar
12 zonnepanelen € 4.547 € 1.563 2,9 jaar
14 zonnepanelen € 4.921 € 1.823 2,7 jaar
16 zonnepanelen € 5.593 € 2.083 2,7 jaar
20 zonnepanelen € 6.407 € 2.604 2,5 jaar

Kosten van zonnepanelen op jouw adres berekenen?

Direct inzicht in de kosten en opbrengst
6x
Zonnepanelen
Inclusief Soly Brain
430Wp zonnepanelen
25 jaar garantie
Inclusief installatie
Bekijk meer specificaties

Glas-glas zonnepaneel

2.112 kWh jaarlijkse opbrengst

€ 3.410
Incl. btw
€ 781
Besparing
8x
Zonnepanelen
Inclusief Soly Brain
430Wp zonnepanelen
25 jaar garantie
Inclusief installatie
Bekijk meer specificaties

Glas-glas zonnepaneel

2.816 kWh jaarlijkse opbrengst

€ 3.740
Incl. btw
€ 1.042
Besparing
10x
Zonnepanelen
Inclusief Soly Brain
430Wp zonnepanelen
25 jaar garantie
Inclusief installatie
Bekijk meer specificaties

Glas-glas zonnepaneel

3.519 kWh jaarlijkse opbrengst

€ 4.205
Incl. btw
€ 1.302
Besparing
divers

Terugverdientijd zonnepanelen

De investering in zonnepanelen gaat zich op korte termijn uitbetalen. Dit staat in de markt bekend als de terugverdientijd van zonnepanelen. Dit is het break-even punt waarop de totale besparing dankzij zonnepanelen gelijk is aan de initiele investering. Momenteel is de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen gelijk aan ongeveer 3,3 jaar. Dat betekent dat je de investering in zonnepanelen binnen afzienbare tijd rendabel hebt gemaakt, waarna je nog jaren geniet van uitsluitend een besparing op je energierekening. Wel zo prettig.

Installatiekosten zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een lastige klus. We hebben het over een complex proces: de installatie van de zonnepanelen valt of staat met het juiste montagemateriaal. Afhankelijk van het type zonnepanelen en de schakeling (parallel of serieel) dient bekabeling te worden aangelegd. Dat kan naar een centrale omvormer (serieel systeem) of door middel van micro-omvormers (parallel systeem). Bovendien wegen zonnepanelen erin: een enkel paneel weegt ruim 20 kilo, terwijl de werkzaamheden op hoogte plaatsvinden. Onder de streep is het installeren van zonnepanelen dus een bezigheid voor ervaren en gecertificeerde installateurs, waarvoor je extra moet betalen. Desondanks adviseren we dit altijd, omdat zelf installeren voor de meeste mensen te complex en gevaarlijk is.

opbrengst zonnepanelen per maand

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Nu we weten dat de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ongeveer gelijk is aan 3,3 jaar, is het natuurlijk ook prettig om te weten wat de gemiddelde levensduur van zonnepanelen is. Daarmee kan jij de beste inschatting maken van het rendement van je investering in zonnepanelen. Goed om te weten: de kwaliteit van zonnepanelen neemt al jaren toe, terwijl de prijs voor zonnepanelen al een tijdlang afneemt. Dat is buitengewoon gunstig voor jou als consument. Bovendien is de levensduur van zonnepanelen gemiddeld zo’n 20 jaar. Je geniet dus gemiddeld ruim 16 jaar van een pure besparing op je energierekening. De investering in zonnepanelen verdient zich dubbel en dwars terug.

Overigens moeten we daarbij opmerken dat de omvormer van zonnepanelen na circa 12 tot 15 jaar vervangen dient te worden. De kosten voor het vervangen van de omvormer varieren, afhankelijk van de aanbieder en het merk, tussen de 1.000 en 1.500 euro. Veel mensen overwegen dan ook bij het vervangen van de omvormer om nieuwe zonnepanelen te installeren. Dit is extra lucratief, omdat ook het piekvermogen van zonnepanelen inmiddels een stuk hoger ligt dan pakweg 10-15 jaar geleden.

Waarom zijn zonnepanelen bij Soly goedkoper?

Soly geldt in Nederland als één van de beste aanbieders van zonnepanelen wanneer je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding. Dat is het resultaat van enkele revolutionaire keuzes die jaren geleden al zijn gemaakt. Zo kiezen we bij Soly niet langer voor een fysieke schouw, zoals dat lang gebruikelijk was, maar prefereren we een digitale schouw waarin we op afstand jouw dak in kaart kunnen brengen. Dat is efficient in tijd, is kostenbesparend en ook nog eens super transparant. Maar daar blijft het niet bij, Soly doet meer om de prijs van zonnepanelen zo laag mogelijk te houden.

Om jou als consument de beste deal te bezorgen, monitoren we constant onze processen. We kijken naar de beste voorwaarden voor de productie van zonnepanelen en transport, en eenmaal in Nederland optimaliseren we op vaste basis onze offerte- en installatietrajecten. Zo beheersen we de kosten voor zonnepanelen, zonder voorbij te gaan aan twee andere belangrijk aspecten: kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarin doen we bij Soly geen concessies. We staan pal voor de hoogst denkbare service en kwaliteit.

Bereken jouw kosten voor zonnepanelen

Vrijblijvende offerte

Zonnepanelen in 4 stappen

Vanaf aanvraag tot installatie regelen we alles voor je en kun je de voortgang volgen in de Soly app.

1

Online aanvraag
Bereken geheel vrijblijvend hoeveel jij kan besparen met zonnepanelen in onze ZonneConfigurator

2

Persoonlijk adviesgesprek
We geven je persoonlijk advies op basis van de door jou geschetste situatie

3

Vrijblijvende offerte
Gelijk na het adviesgesprek ontvang je een vrijblijvende offerte

4

Installatiedag
Op de afgesproken dag installeren we de zonnepanelen

Bekijk video

Soly

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Een vrijblijvend adviesgesprek bij Soly kent veel voordelen. Een ervaren adviseur vertelt je graag alles over de opbouw van de kosten van zonnepanelen en natuurlijk over de opbrengst. Het gesprek is bovendien volledig vrijblijvend. Na afloop van het gesprek ontvang je een vrijblijvende offerte waarin we alle in’s en out’s van de kosten nogmaals met je delen. Zo heb je altijd het volledige overzicht. Start nu een persoonlijk adviesgesprek en ervaar de voordelen:

 • Inzicht in de exacte kosten en opbrengst van zonnepanelen
 • Live meekijken met de virtuele installatie van zonnepanelen op jouw dak
 • Ontvang een vrijblijvende offerte na afloop van het gesprek

Start hier

Laat je gegevens achter

  Prijsopbouw

  Kosten per x-aantal zonnepanelen

  Heb je al een idee hoeveel zonnepanelen je wilt kopen of huren? Dankzij onze ZonneConfigurator weet je precies wat jij kunt verwachten. Lees meer over de kosten, opbrengst en terugverdientijd van het aantal zonnepanelen van je keuze. Ook hebben we de kosten per aantal zonnepanelen inzichtelijk gemaakt. Bereken de kosten en opbrengst per grootte van het zonnepanelen systeem:
  6 zonnepanelen
  Ben je benieuwd naar de kosten van 6 zonnepanelen en wil je graag meer weten over de terugverdientijd?
  8 zonnepanelen
  Wil je meer weten over de kosten voor 8 zonnepanelen? Goed bezig! Wij vertellen je meer.
  9 zonnepanelen
  Ontdek alles over de kosten van 9 zonnepanelen. Een vaste prijs en hoge opbrengst bij Soly.
  10 zonnepanelen
  Wil je 10 zonnepanelen laten installeren en ben je benieuwd naar de kosten, maar wil je jezelf eerst oriënteren?
  12 zonnepanelen
  Goed dat je op zoek bent naar de kosten van 12 zonnepanelen. Dat betekent dat je de eerste stappen hebt gezet.
  14 zonnepanelen
  Wil je besparen op je energierekening en meer weten over de kosten voor 14 zonnepanelen? Ontdek het bij Soly.
  16 zonnepanelen
  Op de huidige grillige energiemarkt wordt de keuze voor zonnepanelen steeds interessanter. Ontdek meer over de kosten voor 16 zonnepanelen.
  20 zonnepanelen
  Wat goed dat je op zoek bent naar de kosten voor 20 zonnepanelen. Dat betekent dat je de eerste stap richting duurzame energie hebt gezet.

  Meer weten over de kosten voor zonnepanelen?

  Onze adviseurs zijn er voor alle vragen omtrent de kosten en opbrengst van zonnepanelen. Neem vrijblijvend contact op en maak kennis met de voordelen van Soly.