Thuisbatterij

Zonne-energie opslaan

Wil je een thuisbatterij kopen, waarmee je ’s avonds langer geniet van de gratis zonne-energie die je zonnepanelen overdag opwekken? Kies voor zonne-energie opslaan. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een batterij voor zonnepanelen. Het kopen van een thuisbatterij is nu al, maar zeker in de toekomst een lucratieve investering. Zeker wanneer je straks gebruik gaat maken van de Soly Brain®. Een slim systeem waarin je jouw energieverbruik volledig duurzaam kunt afstemmen. De thuisbatterij kopen doe je bij Soly.

header image
Voordelen

Waarom nu al een thuisbatterij kopen?

Veel mensen zijn nog terughoudend met betrekking tot de aankoop van de thuisbatterij. Waarom is het verstandig om de thuisbatterij nu al te kopen?
icon

Voorbereid op de toekomst

Nu én in de toekomst biedt de thuisbatterij tal van voorzieningen, zoals een back-up bij een instabiel energienet. Wel zo prettig. Het maakt de thuisbatterij bovendien duurzaam.

Kennisbank
icon

De Soly Powercell® is modulair

Je kunt het systeem dus altijd uitbreiden als in de toekomst een hogere opslagcapaciteit gewenst is. Daarmee ben je goed voorbereid op een veranderende (stroom)vraag.

Meer informatie
icon

Snelle levertijd

De vraag naar de thuisbatterij gaat na het wegvallen van de salderingsregeling snel toenemen. Koop je de thuisbatterij nu, dan profiteer je (nog) van een snelle levertijd.

Inschrijven

Opslagcapaciteit Soly Powercell®

Momenteel bieden we de Soly Powercell® in drie varianten aan: de Powercell Populair met 3,5 kWh opslagcapaciteit, de Powercell Plus (x2) met 7 kWh opslagcapaciteit en de Powercell Premium met een opslagcapaciteit van 10,5 kWh. De Powercell Populair is geschikt voor een systeem tot hoogstens 10 zonnepanelen. Heb je tussen de 10 en 15 zonnepanelen op het dak liggen, dan adviseren we een dubbele module en dus de Powercell Plus met een opslagcapaciteit van 7 kWh. Voor een zonne-energie installatie met meer dan 15 zonnepanelen raden we de Powercell Premium aan. Deze batterij voor zonnepanelen kent een opslagcapaciteit van 10,5 kWh.

In dit artikel lees je overigens wat je kan doen met één kWh aan stroom. 

Afhankelijk van de ruimte in huis kunnen we de installatie en het aantal modules op basis van jouw vraag uitbreiden. En dankzij het ‘Enphase Energy System’, bij ons bekend als de Soly Brain®, kunnen we straks op basis van jouw exacte energiebehoefte alle componenten in volledige harmonie met elkaar laten samenwerken.

Kosten

Prijs thuisbatterij kopen

Wil je bij Soly de thuisbatterij kopen en meer weten over de prijs? Wij hanteren een progressieve vraagprijs voor de thuisbatterij. Dit betekent dat je minder betaalt naarmate je meer modules installeert. Onderstaand vind je de prijzen van de thuisbatterij bij Soly

Powercell® Populair

€ 5.400incl. btw

Opslagcapaciteit 3,5 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik tot 10 zonnepanelen

Powercell® Plus

€ 7.700incl. btw

Opslagcapaciteit 7 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik tot 15 zonnepanelen

Powercell® Premium

€ 9.350incl. btw

Opslagcapaciteit 10,5 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik vanaf 15 zonnepanelen
 •  
 •  
 •  

Een integrale thuisbatterij

De thuisbatterij is perfect te integreren binnen het huishouden. Zo kan de batterij voor zonnepanelen eenvoudig overtollige stroom opslaan, en kan elektronische apparatuur in huis worden uitgelezen. Zo weet de thuisbatterij precies de stroomvraag in huis te beantwoorden met goedkope, groene en duurzame stroom van je eigen zonnepanelen. We hebben het dan óók over de laadpaal thuis, warmtepomp, vaatwasser en andere slimme apparatuur. Het Home Energy Management System (Soly Brain®) dat al helemaal op de toekomst is voorbereid!

 

Voorbeeld

Specificaties thuisbatterij

Voordat je een thuisbatterij koopt is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je in huis haalt. De batterij voor zonnepanelen heeft bijvoorbeeld een gelimiteerde opslagcapaciteit. Daarnaast is het bij de installatie van de thuisbatterij thuis van belang dat u voldoende ruimte heeft in de omgeving waar u de thuisbatterij wilt plaatsen. We geven een voorbeeld van de Powercell Populair®.

Batterij 3,5 kWh bruikbare capaciteit
Afmetingen (cm, b x h x d): 430 x 775 x 188 mm
Gewicht (Kg): 40,5 kg
Batterij type: Lithium-ijzerfosfaat
Garantie: 15 jaar garantie of 6.000 laadcycli

Inschrijven voor de thuisbatterij

Bevind je jezelf nog in de oriënterende fase of wil je een thuisbatterij kopen? Schrijf je dan nu alvast in. We nemen dan contact op om een vrijblijvend adviesgesprek te voeren. Daarin maken we inzichtelijk wat de thuisbatterij binnen jouw situatie kan betekenen, en adviseren we je over de juiste thuisbatterij opslagcapaciteit. Ben je overtuigd? Dan ontvang je een offerte met alle informatie die je nodig hebt om nu al de stap te maken naar een eigen thuisbatterij. Koop je thuisbatterij bij Soly en geniet van een zorgeloze, decentrale en slimme toekomst. Zonne-energie voor iedereen, het kan.

  Geheel vrijblijvend

  Veelgestelde vragen over de thuisbatterij

  Met de keuze voor een thuisbatterij ben je één van de voorlopers richting een duurzame toekomst! Ben je nog op zoek naar een antwoord op je vragen over de thuisbatterij? Misschien staat het al in onze FAQ.
  Hoe brandveilig is een thuisbatterij?
   

  Veiligheid is onze prioriteit en daarin doen we geen concessies. Daarom zijn onze batterijen gemaakt op basis van lithiumijzerfosfaat in plaats van op lithiumion. Lithiumion is namelijk een chemische samenstelling die last kan hebben van thermische instabiliteit. Dit betekent dat er bij oververhitting kans is op brand. Lithiumijzerfosfaat bestaat daarentegen uit natuurlijk grondstoffen, welke niet schadelijk zijn voor het milieu. De samenstelling maakt ook dat deze batterijen stabieler zijn. Zo zijn ze beter bestand tegen oververhitting en onbrandbaar. Onze thuisbatterij is daarom milieuvriendelijk maar vooral ook veilig

  Hoe duur is de thuisbatterij?
   
  De prijs van de thuisbatterij valt te lezen op de thuisbatterij pagina. We onderscheiden hierbij de Powercell® Populair, Plus & Premium.
  Hoe groot is een thuisbatterij?
   
  Onze Powercell® Populair (IQ Battery 3T) heeft de afmetingen 430 x 775 x 188 mm en weegt 40,5 kg. Het gewicht inclusief behuizing en montagebeugel is 48,8 kg. Onze Powercell® Plus is een verdubbeling van de 3T, met dito dubbele afmetingen en gewicht. De Powercell® Premium (IQ Battery 10T) kent de afmetingen 1283 x 775 x 188 mm en weegt 143,6 kg.
  Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?
   

  We bieden een productgarantie van 15 jaar. Dit is voor thuisbatterijen een relatief lange garantie. De verwachte levensduur is een stuk langer. Op basis van 345 laadcycli per jaar ligt de verwachte levensduur van de thuisbatterij op 20 jaar.

  Is de thuisaccu een (potentiële) vervanger van de salderingsregeling?
   
  Ja, hoewel er wel een verschil is op basis van de terugverdientijd. Ook het financiële voordeel is in een andere vorm zichtbaar.
  Kan ik de thuisbatterij huren?
   
  Ja, dat kan. Je kunt de thuisbatterij huren voor een vast bedrag per maand. De prijs is afhankelijk van de opslagcapaciteit. Meer informatie vind je hier.

  Kom in contact

  We vertellen je graag (vrijblijvend) meer over de mogelijkheden van een thuisbatterij. Kom in contact met de adviseurs van Soly.
  contact image