Ondernemen met een visie

Ontdek de voordelen van zonnepanelen voor jouw bedrijf. Met zonnepanelen leasen ben je verzekerd van een duurzame en voordelige zakelijke oplossing. Als bedrijf profiteer je daarnaast van voordelen in garanties, verzekeringen en rendement.

Download hier de brochure voor meer informatie over ZonneLeasen.


Lees onze veelgestelde vragen
Hoe lang duurt het voordat de zonnepanelen bij mijn bedrijf zijn geïnstalleerd?
 
Momenteel is de intentie om binnen 8-16 weken te installeren. Dit is deels afhankelijk van het gekozen zonne-energiesysteem. Als ondernemer dien je een bepaalde netaansluiting te hebben, welke bepalend is voor systeem dat kan worden geïnstalleerd. Daarnaast kijken we naar aspecten als het gemiddelde energieverbruik gedurende een reguliere week (constant/wisselend). De omvang van de zonnestroominstallatie wordt bepaald op basis van het daadwerkelijke zakelijk verbruik. Omdat grootzakelijke gebruikers over het algemeen niet meer mogen terugleveren aan het net, is het belangrijk om de juiste ‘fit’ te vinden tussen de omvang van het systeem en de praktische stroombehoefte. Wij informeren u tijdig over de termijn waarbinnen uw zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd.
Waarom zou ik kiezen voor 100% zelfvoorzienend?
 
Het elektriciteitsnet in Nederland staat onder druk door de snelle toename van het aantal zonnepanelen. Om het niet verder te belasten, is het belangrijk dat consumenten hun zonne-energie zelf verbruiken en opslaan. Zo zijn we minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en kunnen we Nederland veel sneller verduurzamen. Voor je onderneming betekent het dat je 100% van je stroombehoefte voorziet met je zonnepanelen. Zo weet je dat je altijd duurzaam onderneemt, ook als de zon niet schijnt. Verder ben je met accu’s beschermd tegen tijdelijke stroomuitval en houd je je bedrijf altijd draaiende.
Wat zijn de voordelen van financial lease met betrekking tot zonnepanelen?
 
Met financial lease kies je voor een 100% financiering van het object. Enkel roerende zaken kunnen gefinancierd worden met het oog op duurzame investeringen. Hierbinnen valt wel de zonnestroominstallatie, maar niet isolatie of dubbel glas. De investering in een zonnestroominstallatie kan je over meerdere jaren verdelen, waarbij je als economisch eigenaar het systeem op de balans mag zetten. Daarnaast profiteer je van alle fiscale voordelen zoals de Energie-Investeringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheidsinvesteringaftrek (KIA). Na afloop van het leasecontract ben je daarnaast ook juridisch eigenaar van de zonnestroominstallatie.
Wat voor contract ga ik aan bij ZonneLeasen?
 
Je kiest voor zonnepanelen leasen, wat voor contract krijg je daarbij? Het leasecontract heeft een looptijd van tien jaar. Na die tien jaar kun je het gehele pakket overnemen voor slechts € 25,- per zonnepaneel (inclusief laadpalen, accu’s, omvormers). Na deze overname ben je volledig eigenaar en draait je onderneming nog gegarandeerd twintig jaar op eigen zonne-energie.
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen leasen?
 
De keuze voor leasen is vanuit zakelijk oogpunt altijd interessant. Het vergt geen grote investering, waardoor er voldoende geld beschikbaar blijft om elders (binnen de organisatie) te besteden. Verdere voordelen zijn afhankelijk van de keuze voor operational of financial lease.
Is er ook een alternatief voor zonnepanelen zakelijk aanschaffen?
 
Dat is er, je kunt bij Soly namelijk ook zonnepanelen leasen. Bedrijven kunnen ook kiezen voor operational- of financial-lease.