Kopen

Voordelen zonnepanelen zakelijk

Voor bedrijven is zonnepanelen kopen is de laatste jaren erg aantrekkelijk geworden. Ondernemers zien direct hun energierekening fors dalen. Dat is maar goed ook. Bedrijven hebben de grote verantwoordelijkheid hun CO2-uitstoot drastisch te verlagen. Heeft u een bedrijfspand met geschikt dak of moet het pand voldoen aan het energielabel C voor kantoren? Dan is zakelijk zonnepanelen kopen dé oplossing.

Bedrijven

Zonnepanelen zakelijk kopen

Investeren in duurzaamheid, het is dat wat steeds meer bedrijven doen. Met een investering in zonnepanelen bespaart u direct op de hoge maandlasten waar u als bedrijf misschien tegenaan loopt. Wanneer u als bedrijf zelf investeert in zonnepanelen, dan levert dat altijd het hoogste rendement op. Zo verdient u de investering al binnen enkele jaren terug. Platte bedrijfsdaken zijn vrijwel altijd geschikt voor zonnepanelen. De zonnepanelen worden op de ideale manier geplaatst en hebben geen last van schaduwfactoren. Maar ook wanneer het bedrijfsdak beschikt over een natuurlijke hellingshoek, dan vinden we graag de beste oplossing. Zo geniet u zakelijk van een hoog rendement en 100% groene energie.


Waarom als bedrijf kiezen voor zonnepanelen?

Bedrijven en organisaties hebben de taak om te verduurzamen. Het bedrijfsleven heeft nog een groot aandeel in de totale CO2-uitstoot van Nederland. Dat kan anders. Juist het bedrijfsleven heeft daken tot zijn beschikking die geschikt zijn voor zonnepanelen. Consumenten en stakeholders besteden meer aandacht aan duurzaamheid van een bedrijf dan ooit. Gelukkig heeft verduurzamen met zonnepanelen talloze voordelen voor de ondernemer, zoals de hoge opbrengst van zonnepanelen en het verbeterde energielabel.

Subsidies en technische voordelen

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. Bedrijven maken gebruik van alle mogelijkheden om de duurzame transitie te kunnen bewerkstelligen. Wanneer men zakelijk investeert in zonnepanelen kan de investering onder ‘kosten’ worden geschaard, en hoeft men minder belasting af te dragen. Daarnaast komen bedrijven in aanmerking voor de Stimuleringsregeling Duurzame energietransitie (SDE++), de Milieu-investeringsaftrek (MIA) én de Energie-investeringsaftrek (EIA). Een win-win in zakelijke duurzaamheid.

Klantcase
Zonnepanelen voor bedrijven
Akkerbouwer Leo Vogels aan het woord

Akkerbouwer Leo Vogels, uit het Friese Firdgum, liet 1.300 zonnepanelen op zijn nieuwe schuren installeren. Door deze zonnepanelen en slimme technologische keuzes is het energieverbruik van zijn bedrijf met een derde gedaald. Samen met Soly maakte hij een bewuste duurzame keuze. Maak kennis met alle mogelijkheden van zonnepanelen.

In 4 stappen zakelijk zonnepanelen aanschaffen

01.
Analyse & voorstel

Na een kennismakingsgesprek met een van onze zakelijke adviseurs maken wij een voorstel op maat. Aan de hand van recente luchtfoto’s analyseren we het dak en bepalen we hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden.

02.
Zakelijke koopovereenkomst zonnepanelen

Nadat u akkoord bent met het voorstel van de adviseur stellen wij een koopovereenkomst op. Hierin staan o.a. het aantal zonnepanelen, de te verwachten opbrengst en de vervolgstappen beschreven.

03.
Contracten & voorbereiding

Hierna nemen wij contact met u op om het project voor te bereiden voor de installatie. Hierbij ondertekenen we de definitieve overeenkomst en vestigen het recht van opstal. De projectmanager neemt de installatiewerkzaamheden en planning met u door. Hij of zij is het aanspreekpunt en houdt u op de hoogte van de voortgang.

04.
Installatie

Als laatste stap wordt de zonne-energie installatie geplaatst. Wij regelen hier alles voor en stemmen dit met u af. Na afronding van de installatiewerkzaamheden worden de zonnepanelen aangesloten op de netaansluiting en wordt de eerste energie opgewekt. Vanaf dat moment voorzien de zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand de onderneming van energie en draagt u bij aan een duurzamer Nederland.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

  Kennisbank
  Meer informatie
  Wilt u uzelf flink verdiepen in de zonne-energiemarkt? Wij hebben alle nuttige informatie over zonnepanelen in onze kennisbank gezet. Daar vindt u in één overzicht alles over de thema's financieel, milieu, zakelijk en meer.

  De opbrengst van zonnepanelen in 2023
  Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in 2023? Lees meer over de verwachte opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen.
  Hoe werken zonnepanelen?
  Hebben zonnepanelen je interesse gewekt en ben je op zoek naar een stukje algemene informatie over het product en systeem? Lees dan vooral verder.
  Zoveel CO₂-uitstoot besparen je zonnepanelen
  Kiezen voor zonnepanelen heeft verschillende grote voordelen. Een grote vooruitgang is te zien in de impact van zonnepanelen op het milieu.
  Salderingsregeling zonnepanelen
  Heb je zonnepanelen op je dak? Een deel van deze energie gebruik je zelf, maar op sommige momenten leveren de panelen meer op dan je verbruikt.
  Meer weten?
  Heeft u interesse om zakelijk te investeren in zonnepanelen of wilt u eerst nog meer weten? Neem contact op met onze klantadviseurs, we helpen u graag.