Benieuwd naar de kosten?

Je bent op zoek naar de juiste prijs/kwaliteit verhouding voor zonnepanelen. Goed bezig, want zonnepanelen zijn altijd een goede investering; nu en in de toekomst. Je helpt er niet alleen het klimaat mee, maar ook je eigen portemonnee. Met zonnepanelen ga je namelijk direct stroom opwekken, waardoor je deze energie niet meer hoeft in te kopen en dus in financiële zin bespaart op het eigen verbruik. Wel zo prettig. Ontdek meer over de prijs én prijsopbouw van zonnepanelen kopen.

header image
Prijs

Kosten zonnepanelen kopen

Veel mensen zien de kale prijs voor de aanschaf van zonnepanelen, maar zitten nog met vraagtekens. Uit welke onderdelen is de offerte opgebouwd en hoe is deze tot stand gekomen? Logisch, want de investering in zonnepanelen hangt samen met de terugverdientijd (tvt) en het rendement dat je in de komende pakweg 30 jaar gaat maken. Bij het kopen van zonnepanelen zijn de volgende kostenposten inbegrepen:

  • Zonnepanelen
  • Omvormer
  • Montagemateriaal
  • Monitoring
  • Bekabeling
  • Transport
  • Arbeidskosten

Op basis van de kosten voor zonnepanelen kopen, gecombineerd met de verwachte stroomopbrengst, kunnen we een goede indicatie geven over de verwachte terugverdientijd.

Hoeveel zonnepanelen zijn rendabel?

Een investering in de toekomst

We proberen een optimale mix te vinden tussen de ruimte op je dak, je huidige stroomverbruik en je eventuele stijgende stroomverbruik in de toekomst. Op basis daarvan adviseren wij het aantal zonnepanelen wat je kunt laten plaatsen. Zo geniet je van een optimaal rendement. Wist je dat je dit allemaal zelf al online kunt laten berekenen? In onze ZonneConfigurator maken we een vrijblijvende, op maat gemaakte offerte voor jouw situatie. Wel zo handig.

Efficiëntie zonnepanelen

Waarom is er een verschil in prijs tussen verschillende zonnepanelen? Dat heeft te maken met de efficiëntie. De prijs voor een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Euro per Wattpiek. In die hoedanigheid wordt het snel duidelijk dat zonnepanelen die minder stroom produceren, en dus een lager piekvermogen hebben, ook in de prijs voordeliger zijn. Voor de consument is het vooral belangrijk om de afweging te maken tussen kosten en efficiency. Je kunt soms dus beter 10 zonnepanelen plaatsen met een lager Wp dan 9 zonnepanelen met een hoge Wp.

Ook de kwaliteit, levensduur en garantie kunnen invloed hebben op de kosten voor zonnepanelen.

Garanties

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

Die levensduur van zonnepanelen speelt eveneens een rol bij de uiteindelijke kostprijs. Wil je de zonnepanelen kopen prijs reëel berekenen? Zonnepanelen zijn een voorbeeld van duurzame consumptiegoederen. De kwaliteit en het rendement blijft meerdere jaren enorm hoog, maar daalt wel ieder jaar een paar tienden van een procent. Ben je benieuwd naar de daadwerkelijke kwaliteit van zonnepanelen, dan raden wij altijd aan om te kijken naar de degradatie.

In de eerste fase dat de zonnepanelen op het dak functioneel zijn, krijg je te maken met ‘initiële degradatie’. De efficiëntie van een paneel neemt in deze fase enkele procenten af en gaat zich vervolgens stabiliseren rond de 85%. Afhankelijk van de snelheid waarmee de degradatie in de jaren die volgen oploopt, kan je de kwaliteit van een zonnepaneel vaststellen. Idealiter zal dit tussen de 0,4 en 0,55 % liggen. Tot slot kunnen garanties op zonnepanelen, afgegeven door de producent iets zeggen over de kwaliteit. Dit zou echter nooit leidend moeten zijn bij je keuze.

Meer weten?

Wil je meer weten over de kosten die komen kijken bij het kopen van zonnepanelen? We zijn er om al je vragen over zonnepanelen te beantwoorden. Informatie aanvragen is altijd vrijblijvend, zeker bij Soly. Onze adviseurs nemen je graag mee in het proces en de prijsopbouw zoals die van toepassing zijn op zonnepanelen. Ook kunnen we je meer vertellen over de additionele onderdelen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van zonnepanelen, zoals de omvormer, het systeem en de diverse garanties.

Prijs zonnepanelen berekenen in 3 stappen

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
01.

Open de ZonneConfigurator

Hier begint je route naar zonnepanelen van Soly. Volledig vrijblijvend en binnen enkele minuten weet je meer.

02.

Jouw adres

We gaan direct kijken of je dak geschikt is voor zonnepanelen

03.

Indicatie jaarlijks stroomverbruik

Deel je jaarlijkse stroomverbruik. We adviseren een ruime weergave met het oog op de toekomst.

04.

Kies je voor zonnepanelen kopen?

Een goede keuze! Ga door naar de volgende stap.

05.

Hoeveel zonnepanelen wil je kopen?

Wij geven alvast een advies dat aansluit op je jaarlijke stroomverbruik.

06.

Ontvang je offerte

Ben je blij met de offerte? Dan komen we graag in contact voor een adviesgesprek.

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Kennisbank

Lees gerust verder

In onze kennisbank vind je nog meer informatie over onze zonnepanelen. Daarmee ben je weer helemaal op de hoogte van de keuze die je binnenkort misschien gaat maken.
cards knowhow icon icon
Salderingsregeling afgebouwd na 2025
We maken er inmiddels al ruim 20 jaar gebruik van: de salderingsregeling op zonnepanelen. Binnenkort wordt de regeling versneld afgebouwd. Wat betekent dat voor eigenaren van zonnepanelen?
cards knowhow icon icon
Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een warmtepomp?
Steeds meer huishoudens willen gasvrij wonen, en stappen om die reden over op de warmtepomp. Een logische keuze die past binnen de huidige ontwikkelingen en energietransitie.
cards knowhow icon icon
Wat is de opbrengst van zonnepanelen?
Het resultaat van zonnepanelen wordt berekend in kWh (kilowattuur). Die opbrengst kan je per jaar, per maand of zelfs per dag berekenen, en na plaatsing doorlopend monitoren.
cards knowhow icon icon
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” We vertellen je graag meer.

We zijn er voor je

Als je nog vragen hebt over zonnepanelen, dan helpen onze klantadviseurs je graag verder. Twijfel dus niet om contact met ons op te nemen.
contact image