Soly

Functies en eigenschappen van de Sungrow batterij

De Sungrow thuisbatterij is een hybride alles-in-één oplossing die je huishouden zowel overdag als ’s nachts van energie voorziet. Het residentiële opslagsysteem is volledig modulair en dus moeiteloos inpasbaar in iedere situatie. Op momenten dat je zonnepanelen meer energie opwekken dan dat je in huis gebruikt, dan mag je het overschot in feite terugleveren aan het energienet. Of je kiest voor de duurzame opslag van energie. Daar kan je zelfs veel geld mee verdienen. We bespreken de functies en eigenschappen van de Sungrow thuisbatterij.

header image

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij of accu voor zonnepanelen fungeert als het opslagsysteem van je zonnepanelen. Het overschot aan stroom – opgewekt door  je zonnepanelen – kan je opslaan op de thuisbatterij en op een later moment gebruiken. Daarmee verhoog je het efficiënte gebruik van je ‘eigen’ zonne-energie van 30 tot 50 procent zonder thuisbatterij, naar 60 tot 80 procent mét thuisbatterij. De momenten waarop je nog wel een beroep moet doen op het energienet is afhankelijk van de capaciteit van je zonnesysteem, je dagelijkse energieverbruik en de opslagcapaciteit van de thuisbatterij.

Functies Sungrow thuisbatterij

De Sungrow thuisbatterij is Lithium-ijzerfosfaatbatterij. Dit type batterij scoort uitstekend op het gebied van veiligheid. Zo is de zogenoemde LiFe lithium batterij extreem brandveilig en uitstekend bestand tegen oververhitting. De Sungrow thuisbatterij is bovendien standaard voorzien van een Battery Management System (BMS). Dit betreft een systeem dat is ingebouwd met extra veiligheidsmechanismen om (permanente) schade aan de thuisbatterij te voorkomen.

Sungrow thuisbatterijen zijn bovendien modulair en flexibel. Dat betekent dat je gedurende de levensduur het aantal modules – en dus de opslagcapaciteit – naar wens kunt uitbreiden. Tot slot beschikt de Sungrow thuisbatterij over constante laad- en ontladingsstroom tot 30 A met een ongeëvenaard hoge efficiëntie tot 100% bruikbare energie.

Modern & Efficiënt

Eigenschappen Sungrow thuisbatterij

 • Tijdens levensduur uit te breiden tot 25 kWh per batterij
 • Compact en licht: te installeren door slechts één persoon
 • Plug & Play: geen kabelwerk tussen batterijmodules
 • Ontwerp met meerfasige bescherming en uitgebreide veiligheidscertificering
 • Ondersteuning voor 3-8 modules per eenheid, 4 eenheden parallel geschakeld
 • Capaciteitsbereik van 9,6 – 25,6 kWh
 • Garantie: 10 jaar

Voordelen modulaire thuisbatterij van Sungrow

Onze energiebehoefte verandert doorlopend. Zonnepanelen voorzien voor een groot deel in die dagelijkse energiebehoefte, maar nog niet volledig. Dat heeft te maken met de traditionele verdeling van het energieverbruik gedurende de dag. Een groot deel van het stroomverbruik vindt plaats op momenten dat de zonnepanelen weinig energie opwekken; ’s ochtends en later op de dag tussen 17:30 en 21:00 uur. Dit zijn de momenten waarop je een beroep wilt kunnen doen op de stroom die staat opgeslagen op de thuisbatterij.

Dankzij de thuisbatterij van Sungrow – beschikbaar bij Soly – kan je de stroom uit zonnepanelen die je overdag niet nodig hebt opslaan voor later gebruik. Omdat steeds meer huishoudens ‘elektrificeren’, groeit onze vraag naar stroom. Je wilt een thuisbatterij die op ieder moment mee kan bewegen met die stroomvraag. De modulaire Sungrow thuisbatterij doet precies dat. Verandert er iets aan je energieverbruik in de komende jaren? Dan beweegt de Sungrow batterij moeiteloos met je mee. En ook als je meer zonnepanelen wilt nemen, dan wel een nieuw systeem laat installeren, blijft de thuisbatterij van Sungrow zich aanpassen aan de nieuwe situatie.

Sungrow versus Enphase thuisbatterij

Bij Soly maak je de keuze uit twee verschillende thuisbatterijen: Sungrow en Enphase. Beide merken hebben hun unieke eigenschappen en voordelen. Genoeg reden om de batterij van beide merken te vergelijken.

compare icon

Sungrow batterij

 • Round-trip efficiëntie: 89,5%

 • Operationele temperatuur: –15°C tot 55°C

 • 10 jaar productiegarantie

 • Compact en licht (+ voor installatie)

 • Sterke prijs/kwaliteit verhouding

compare icon

Enphase batterij

 • Round-trip efficiëntie: 90%

 • Operationele temperatuur: -30°C tot 50℃

 • 15 jaar productiegarantie of 6.000 laadcycli

 • Relatief zwaar (- voor installatie)

 • Gemiddelde prijs/kwaliteit verhouding

Residentiële back-up

Sungrow batterij en hybride omvormer

De combinatie van de thuisbatterij met hybride omvormer van Sungrow biedt de optimale residentiële back-upervaring. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een naadloze overgang van slechts 10 ms (1-fase oplossing) of 20 ms (3-fase oplossing) in het geval van een stroomstoring. Een gedegen basis waarin je moeiteloos overschakelt van zon- of netstroom naar de stroom uit het opslagsysteem. Bovendien is het systeem van de batterij met omvormer speciaal geconfigureerd op basis van de marktprijs, en neemt elektriciteit op ten tijde van een daltarief, terwijl op momenten van een piektarief juist elektriciteit wordt teruggeleverd aan het net.

Installatie en capaciteit Sungrow thuisbatterij

De opslagcapaciteit van de 1-fase Sungrow batterij begint bij 9,6 kWh. Dit komt overeen met 3 batterijmodules. De modulaire Sungrow batterij kan worden opgeschaald tot 19,2 kWh. De 3-fasenoplossing van de modulaire Sungrow batterij kan worden opgeschaald tot 25,6 kWh ( 8 modules per batterij). De installatie van de Sungrow thuisbatterij is eveneens interessant: het plug-and-play ontwerp zorgt ervoor dat de installatie van de Sungrow batterij door slechts één persoon uitgevoerd kan worden. Dit is uiteraard situatie-afhankelijk.

Sungrow thuisbatterij

Adviesgesprek aanvragen

Om samen met jou een vrijblijvend adviesgesprek op te zetten, vragen we je om je gegevens achter te laten. Zo kunnen we later contact met je opnemen. Een vrijblijvend adviesgesprek met Soly heeft de volgende voordelen:

 • Een ervaren adviseur kijkt naar de beste oplossing voor jouw situatie.
 • We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.
 • Na het gesprek delen we een vrijblijvende offerte.

Sungrow

Laat hier je gegevens achter

  Geheel vrijblijvend
  Achtergrond

  Kennisbank

  In onze kennisbank houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen op de markt voor zonne-energie. We hebben alvast vier artikelen voor je geselecteerd.
  cards knowhow icon icon
  Soly ecosysteem: efficiënter, voordeliger en steeds vaker onafhankelijk
  Het Soly ecosysteem koppelt je zonnepanelen met een thuisbatterij, laadpaal thuis en energiemanagementsysteem.
  cards knowhow icon icon
  Europees akkoord: vanaf 2027 verplicht zonnepanelen op daken
  Vanaf 2027 moet binnen de Eurozone ieder nieuw gebouw onder voorwaarden verplicht beschikken over zonnepanelen.
  cards knowhow icon icon
  Wat is onbalans op het energienet en wat merk je daar als consument van?
  De onbalans van het energienet staat voor de mismatch tussen de vraag naar, en het aanbod van energie op het landelijke net.
  cards knowhow icon icon
  Waarom je soms mail ontvangt van Soly
  Ben je al klant van Soly of heb je recent een vrijblijvend adviesgesprek aangevraagd, dan ontvang je regelmatig belangrijke e-mail van ons.