Categorie:

Zakelijk
Kennisbank

Slimme laadpalen onder uw ZonneCarport

In de aankomende jaren zal naar verwachting het aantal elektrische auto’s aanzienlijk toenemen, wat resulteert in een toename van de elektriciteitsvraag. Door een strategische aanpak van het opladen van elektrische auto's kan deze groeiende vraag naar stroom worden gespreid. Dit biedt de gelegenheid om duurzame energie effectief te benutten.


Wat houdt slim laden eigenlijk in?

Wanneer een elektrische auto wordt aangesloten op een laadpaal, wordt deze doorgaans direct opgeladen met het maximale beschikbare vermogen totdat de batterij vol is. Door gebruik te maken van een slim laadsysteem wordt het laadproces aangestuurd op basis van verschillende factoren, zoals de elektriciteitsprijs, het beschikbare aanbod van duurzame energie of de belasting van het stroomnet. Dit betekent dat het tijdstip of de snelheid van het laden kan worden aangepast, zodat je op een voordelige en duurzame manier de auto kunt opladen.

Hiervoor heeft Soly de Soly Brain® ontwikkeld, ons eigen energiemanagement systeem. Dit systeem maakt gebruik van geavanceerde software om het slim laden van elektrische auto’s te optimaliseren. Onze software stelt ons in staat om de laadsnelheid te beheren op basis van diverse factoren, zoals dynamische energietarieven, beschikbare energie vanuit de ZonneCarport en het aantal auto’s dat gebruikmaakt van de laadpalen. Hierdoor wordt het opladen efficiënt en kosteneffectief uitgevoerd, waarbij de beschikbare energie optimaal wordt benut. Dit is gunstig voor het elektriciteitsnet en voor de exploitatie van uw laadfaciliteiten.


Een ZonneCarport met slimme laadpalen combineren met een batterij

Soly biedt een flexibele oplossing voor het intelligent opladen van elektrische voertuigen via zonnepanelen door middel van batterijopslag. Hierdoor kan uw organisatie maximaal profiteren van de mogelijkheden van Soly Brain®. In tijden van overbelasting van het elektriciteitsnetwerk kunnen we energie voordelig opslaan in batterijen om deze op een later moment te benutten voor het duurzaam opladen van voertuigen. Dit draagt bij aan een stabiele en betrouwbare energievoorziening, zelfs tijdens piekuren. Bovendien resulteert dit in een aantrekkelijke businesscase.

Wat zijn de voordelen van slim laden?

Goedkoper laden

Wanneer u een dynamisch energiecontract heeft waarbij de prijs per dag of zelfs per uur varieert, kan de Soly Brain® daarop anticiperen. Bovendien zal het energiemanagement systeem rekening houden met uw wens om gebruik te maken van zonne-energie afkomstig van de ZonneCarport.

 

Duurzamer

Het is mogelijk om in te stellen dat het opladen plaatsvindt op momenten waarop er een overvloed aan groene energie beschikbaar is of op de momenten dat zakelijke zonnepanelen stroom opwekken.

 

Ontlasten stroomnet

De vraag naar elektriciteit groeit, vooral doordat elektrische auto’s bij het opladen in korte tijd aanzienlijke hoeveelheden stroom nodig hebben. Daarnaast vindt het opladen van een groot aantal auto’s vaak op hetzelfde moment van de dag plaats. Door slim laden toe te passen, kan de vraag naar stroom effectief worden gespreid, waardoor de belasting op het elektriciteitsnet beter wordt verdeeld.


Wat is het rendement van slimme laadpalen onder een ZonneCarport?

Slimme laadpalen zijn slim omdat ze variabel vermogen kunnen leveren en omdat ze stroom terug kunnen leveren. Omdat op slimme laadpleinen meerdere van die palen bij elkaar staan, kunnen netaansluitingen efficiënter gebruikt worden en wordt stroom beter verdeeld over de laadpunten. Door laadsessies slim te plannen kunnen meer auto’s kunnen laden op minder plek.

Hoe kan ik mijn ZonneCarport met slimme laadpalen financieren?

De kosten van een ZonneCarport variëren afhankelijk van de gewenste functionaliteiten. Het toevoegen van bijvoorbeeld een laadpaal en batterij zal de initiële aanschafprijs verhogen. Daar staat tegenover dat deze extra’s ook een meerwaarde opleveren. Denk hierbij aan de mogelijke inkomsten uit het gebruik van de laadpaal of het opslaan van de opgewekte zonne-energie in de batterij. Lees meer over de (financiële) voordelen van de ZonneCarport.

 

Bij Soly bieden we diverse financieringsmogelijkheden voor verschillende situaties. U kunt ervoor kiezen om een ZonneCarport te kopen, te leasen, of de beschikbare grond rond uw onderneming te verhuren voor de installatie van een carport met zonnepanelen. Voor iedere situatie biedt Soly een passende oplossing. Lees meer over de financieringsmogelijkheden van de ZonneCarport.


Uw organisatie verduurzamen met een ZonneCarport met slimme laadpalen?

Heeft u interesse om een ZonneCarport aan te schaffen? Vul onze Quickscan in!

De Quickscan geeft u inzicht in wat de mogelijkheden zijn voor een ZonneCarport op uw terrein en wat dit u oplevert! Binnen twee werkdagen ontvangt u de quickscan in uw inbox. De aanvraag is kosteloos en volledig vrijblijvend.

  Verbruik per jaar (optioneel)
  Hoeveel parkeerplekken heeft u?
  Opmerkingen
  Achtergrond
  Kennisbank
  Hier gaan we dieper in op alle vragen over zonne-energie. Zo bent u nog beter geïnformeerd voordat u overgaat tot het kopen of leasen van een zonnesysteem. Lees meer over de technische aspecten, voordelen en prijs van zakelijke zonnepanelen of een ZonneCarport op uw locatie.

  Wat zijn de (financiële) voordelen van een carport met zonnepanelen?
  Naast een duurzame en functionele investering, kan een ZonneCarport ook financiële voordelen met zich meebrengen. Zo kunt u dus verduurzamen én besparen tegelijkertijd, met minimale inspanning en mogelijk minimale investering.
  Wat is een HBE en wat levert het u op?
  Om de uitstoot van CO2 in het verkeer drastisch te verlagen, heeft de overheid HBE certificaten ingevoerd. In dit artikel leggen we uit wat HBE’s zijn, en wat de meerwaarde van de certificaten is.
  Wat zijn de (financiële) voordelen van een carport met zonnepanelen?
  Naast een duurzame en functionele investering, kan een ZonneCarport ook financiële voordelen met zich meebrengen. Zo kunt u dus verduurzamen én besparen tegelijkertijd, met minimale inspanning en mogelijk minimale investering.
  Wat kost een carport met zonnepanelen?
  Bij Soly bieden wij diverse financieringsmogelijkheden om de realisatie van een ZonneCarport mogelijk te maken. Meer informatie over de beschikbare financieringsmogelijkheden en de benodigde investering.