Categorie:

Zakelijk
Kennisbank

Een (semi) off-grid ZonneCarport

Heeft u meer stroomcapaciteit nodig, maar wilt of kunt u de netaansluiting niet verzwaren? Met de inzet van een ZonneCarport met batterijen, aangestuurd door ons slimme energiemanagement systeem (EMS), kan u profiteren van meer stroomcapaciteit middels eigen opgewekte zonnestroom, zonder problemen met de netaansluiting! In dit artikel leggen we u uit wat een (semi) off-grid ZonneCarport is, en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is het verschil tussen semi off-grid en off-grid?

De term ‘(semi) off-grid’ suggereert het gebruik van een bestaande aansluiting om te voorzien in de elektriciteitsbehoefte, aangevuld met stroom uit batterijopslag. In deze situatie blijft u verbonden met het elektriciteitsnet, maar wordt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en heeft u dus minder last van eventuele beperkingen die het net met zich meebrengt. We spreken van een volledig off-grid systeem wanneer er geen aansluiting beschikbaar is en alle opgewekte stroom wordt opgeslagen in de batterij.

Hoe werkt een (semi) off grid ZonneCarport?
Bij een (semi) off-grid ZonneCarport wordt er altijd een totaalpakket geleverd. Dit is dus niet alleen een ZonneCarport, maar ook batterijen, laadpalen en ons eigen energie management systeem (EMS): de Soly Brain®. Zoals de naam het al verklapt, is het EMS het brein achter dit systeem. Het EMS zorgt er namelijk voor dat alles goed op elkaar is afgestemd. Zo wordt er bij een (semi) off-grid systeem rekening gehouden met de capaciteit van het net, de batterij en de laadpaal. Ook de voorspelde opbrengst van de zonnepanelen, rekening houdend met de weersomstandigheden, en de energiebehoefte op elk specifiek moment. En mochten er veranderingen komen in de energiebehoeften, dan anticipeert het EMS daar op door geavanceerde ‘machine learning algoritmes’, oftewel algoritmes die het verbruik berekenen aan de hand van statistieken en omstandigheden.

Wanneer wordt dit toegepast?
Een (semi) off-grid ZonneCarport kan noodzakelijk toegepast worden in een aantal situaties. Ten eerste wordt deze oplossing toegepast wanneer bedrijven willen groeien, maar de netaansluiting verzwaren niet mogelijk is. In dit geval fungeert de batterij als buffer om de energie tijdelijk in op te slaan. Ook is deze oplossing interessant wanneer je als organisatie al bedrijvigheden hebt op momenten dat de zon nog niet schijnt. Verder is deze oplossing interessant voor bedrijven die zich op een bepaalde locatie willen vestigen, maar geen grote aansluiting kunnen krijgen door de overbelasting van het net. Ook hier fungeert de batterij weer als buffer. Ten slotte is de (semi) off-grid ZonneCarport zeer interessant voor P+R locaties. De batterij dient niet alleen als buffer in situaties met beperkte capaciteit, maar fungeert ook als ondersteuning en potentieel als een ‘booster’ voor de laadpalen.

Benieuwd of een semi-off grid ZonneCarport voor uw situatie interessant is?

  Wat zijn de voordelen van een (semi) off grid ZonneCarport?

  Kostenefficiëntie
  De Soly Brain® helpt u om kosten te besparen door zelf opgewekte elektriciteit optimaal te benutten en de inkoop van elektriciteit bij een semi off-grid intelligent te beheren.

   

  Maximale laadcapaciteit
  De Soly Brain® zorgt ervoor dat zoveel mogelijk voertuigen aan de hand van de beschikbare capaciteit worden opgeladen. Tevens kan bij een semi off-grid ZonneCarport de batterij extra vermogen leveren wanneer de aansluiting door bijvoorbeeld netproblemen te weinig kan leveren.

   

  Overbelasting voorkomen
  De (semi) off-grid ZonneCarport voorkomt overbelasting van de netaansluiting door de stroomproductie te reguleren en aan te passen aan de vraag en beschikbare capaciteit.

   

  Geen verhoogde netaansluiting nodig
  Het unieke systeem voorkomt de noodzaak van een verhoogde netaansluiting doordat de Soly Brain® alles optimaal op elkaar afstemd.

   

  Duurzaamheid
  Door efficiënt energiebeheer en het gebruik van zonne-energie draagt de (semi) off-grid ZonneCarport bij aan een duurzamere toekomst en vermindert het uw CO2-uitstoot.

   

  HBE traject verzorgen
  Met onze geavanceerde software kunnen wij op snelle en efficiënte wijze uw HBE-certificaten traject verzorgen.

  Visualisatie semi off-grid ZonneCarport

  Achtergrond

  Kennisbank

  Hier gaan we dieper in op alle vragen over zonne-energie. Zo bent u nog beter geïnformeerd voordat u overgaat tot het kopen of leasen van een zonnesysteem. Lees meer over de technische aspecten, voordelen en prijs van zakelijke zonnepanelen of een ZonneCarport op uw locatie.
  cards knowhow icon icon
  Wat zijn de (financiële) voordelen van een carport met zonnepanelen?
  Naast een duurzame en functionele investering, kan een ZonneCarport ook financiële voordelen met zich meebrengen. Zo kunt u dus verduurzamen én besparen tegelijkertijd, met minimale inspanning en mogelijk minimale investering.
  cards knowhow icon icon
  Wat is een HBE en wat levert het u op?
  Om de uitstoot van CO2 in het verkeer drastisch te verlagen, heeft de overheid HBE certificaten ingevoerd. In dit artikel leggen we uit wat HBE’s zijn, en wat de meerwaarde van de certificaten is.
  cards knowhow icon icon
  Welke subsidies zijn er als ik zakelijk zonnepanelen wil aanschaffen?
  Zakelijk zonnepanelen aanschaffen is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden. Wilt u als bedrijf op zakelijk vlak een bijdrage leveren aan de energietransitie, dan zijn er een aantal subsidies beschikbaar
  cards knowhow icon icon
  Constructierapport zonnepanelen zakelijk
  Wanneer u investeert in zakelijke zonnepanelen, is het belangrijk dat deze kundig en veilig geïnstalleerd worden, zodat u optimaal kunt genieten van zonnestroom.