Voordeel

Verduurzamen met zonnepanelen

Wil je de kosten van zonnepanelen online berekenen? Dat kan bij Soly snel, eenvoudig en bovendien nauwkeurig. Zo weet je binnen één minuut hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoe de verwachte opbrengst er uit zal komen te zien, met daarnaast antwoord op de vraag welke investering daarbij hoort. Tot slot ontvang je een indicatieve terugverdientijd van zonnepanelen; hét moment waarop je netto gaat verdienen op je zonnepaneleninstallatie. Bereken de kosten van zonnepanelen online bij Soly.

Offerte zonnepanelen online

Het is verstandig om vooraf te berekenen wat de verwachte kosten en opbrengst van zonnepanelen zullen zijn. Dit geeft je een goede indicatie van de mogelijkheden op jouw adres, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken voor een duurzame toekomst. De kosten voor zonnepanelen berekenen we met de ZonneConfigurator. Een online tool waarin we op locatiebasis een inschatting maken van de kosten, opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen op jouw adres.

Een online offerte voor zonnepanelen bestaat standaard uit een aantal onderdelen. In zijn totaliteit bestaan de kosten voor zonnepanelen uit de panelen, de omvormer, monitoring-app én installatie. Dit zorgt ervoor dat je op de offerte een compleet overzicht ontvangt, zonder verrassingen achteraf.

Digitaal

Wat kosten zonnepanelen?

Valt het je ook op? In je zoektocht naar zonnepanelen wordt vrijwel zonder uitzondering de nadruk gelegd op de opbrengstzijde van een zonnepaneleninstallatie. Begrijp ons niet verkeerd, dat is natuurlijk ook belangrijk. Echter kan je de netto-opbrengst niet voorspellen zonder een beeld te hebben van de kosten. Daarom ontvang je bij Soly een allesomvattende offerte met daarin een uiteenzetting van de kosten én opbrengst van zonnepanelen. Dat geeft jou het complete plaatje. Dat doen we samen met jou volledig online en bovendien volledig vrijblijvend.

Kennis

Zonnepanelen vergelijken?

Verschillende aanbieders van zonnepanelen vergelijken, waarom doen we dat eigenlijk? De markt van zonne-energie is de afgelopen jaren sterk gegroeid, en simpelweg meegegroeid met de stijgende vraag naar zonnepanelen. Die groei heeft gezorgd voor een oerwoud aan aanbieders en leveranciers. Al die partijen beschikken over hun eigen type zonnepanelen. Ter indicatie: zonnepanelen kunnen verschillen op basis van piekvermogen, kwaliteit, levensduur, afmetingen en fabrikant. Aspecten die het verschil kunnen gaan maken op jouw dak en de kosten van zonnepanelen beïnvloeden.

Online berekening van de kosten van zonnepanelen

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
01.

Start in de ZonneConfigurator

Hier gaan we samen aan de slag. We formuleren een persoonlijk aanbod, passend bij je (toekomstige) stroomvraag. Ontdek binnen één minuut de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw adres.

02.

Advies op maat

Heb je alle stappen van de ZonneConfigurator doorlopen? Dan houden we nog een kort adviesgesprek met je. Dat gesprek kan je helemaal zelf inplannen. Dit is een vrijblijvend consult.

03.

Definitieve offerte en installatie

Tijdens het gesprek strijken we de laatste plooien glad. Ben je tevreden? Dan ontvang je een definitieve offerte. Zodra je akkoord gaat, gaan we direct voor je aan de slag.

Preview

Voorbeeld berekening kosten zonnepanelen

In het bovenstaande blok zie je het traject dat wordt doorlopen om tot de prijs van zonnepanelen te komen. Wist je dat onze ZonneConfigurator beschikt over data op basis van locatie? Zo houden we onder meer rekening met het verschil in het verwachte aantal zonuren in het oosten of westen van Nederland. Laten we aan de hand van een voorbeeld schetsen hoe een berekening van de kosten van zonnepanelen er in de praktijk uit ziet.

Voorbeeld kosten zonnepanelen
We beginnen binnen de ZonneConfigurator. Bij de berekening van de kosten voor zonnepanelen gaan we uit van Lunteren als geografisch middelpunt van Nederland. Daarbij gaan we uit van het gemiddeld stroomverbruik van een huishouden van 3.500 kWh (huishouden met 3 personen). Wij adviseren 12 zonnepanelen, waarmee de opbrengst van het systeem rond de 3.850 kWh per jaar komt te liggen. Dat betekent overigens niet automatisch dat je ‘0 op de meter’ draait, want je zult een aanzienlijk deel van de opbrengst terugleveren aan het energienet (salderen). Je krijgt de kans om te kiezen tussen ZonneKopen en ZonneHuren. Daarnaast kiezen we voor een Enphase omvormer.

✓ Kies je voor ZonneKopen? Dan worden de kosten voor zonnepanelen berekend op circa € 5.275.-. Dit is inclusief omvormer en installatie.

✓ Kies je voor ZonneHuren? Dan betaal je maandelijkse kosten. Deze huurkosten voor 12 zonnepanelen liggen rond de € 87,50 per maand.

Bereken direct jouw voordeel

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend

Waar moet ik op letten?

Ons belangrijkste advies: kijk niet naar de goedkoopste optie, maar maak een juiste afweging tussen de verschillende elementen die de prijs van zonnepanelen bepalen. Denk daarbij aan:

  • Piekvermogen in Wattpiek (Wp)
  • Kwaliteit/levensduur zonnepanelen
  • Afmetingen t.o.v. dakoppervlakte
  • Rendement van de installatie
  • Garanties vanuit leverancier/fabrikant

Aanvullend zou je zelfs nog kunnen kijken naar de aanbieder met de kortste installatietijd of een regionale installateur. Dat eerste wil zeggen: de tijdsinterval tussen het tekenen van de offerte en de installatie van de zonnepanelen op het dak.

Achtergrond

Kennisbank

Wil je meer weten over de technische aspecten van zonnepanelen, garanties of heb je een andere vraag? In onze kennisbank bespreken we de veel gestelde vragen over zonnepanelen. We hebben alvast drie artikelen voor je uitgelicht.
Hoe werken zonnepanelen?
Hebben zonnepanelen je interesse gewekt en ben je op zoek naar een stukje algemene informatie over het product en systeem? Ontdek meer over de werking van zonnepanelen.
Zonnepanelen op een dakkapel – goede keuze?
Zonnepanelen op een dakkapel plaatsen, kan dat? Wanneer je hiervoor kiest, dan gaat het vaak om een plat dak of een dak met flauwe helling. Is een dakkapel geschikt?
De hoogste opbrengst uit zonnepanelen
Wil je zonnepanelen? Dan is het goed om de beste periode voor de installatie van zonnepanelen te weten. Wanneer is de opbrengst van zonnepanelen het hoogst?

Neem contact op met Soly

Heb je nog een vraag, en staat het antwoord niet op onze website? Dan zitten onze adviseurs klaar om je verder te helpen.