ZonneConfigurator

Snel inzicht in jouw kosten én besparing

Zonne-energie voor iedereen beschikbaar maken. Dat is onze missie. Om dat te realiseren, werken we nauw samen met Nationale-Nederlanden om het kopen of huren van zonnepanelen voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken. Bij Soly hoef je geen uitgebreid adviestraject te doorlopen om je prijs te weten te komen. Met onze ZonneConfigurator weet je binnen één minuut wat het jou gaat kosten. Dankzij onze samenwerking met Nationale-Nederlanden krijg je bovendien de beste financiële ondersteuning bij elke stap in je transitie naar een duurzamer energiehuishouden.

header image
Prijsopbouw

Hoe worden de kosten voor zonnepanelen opgebouwd?

Een inschatting van de prijs voor zonnepanelen wordt gebaseerd op de kale prijs voor het paneel of een totaalprijs van alle zonnepanelen die op het dak passen. Dit kan per aanbieder verschillen. Bij Soly kiezen we ervoor om de totaalprijs aan te bieden, zodat je meteen een inschatting krijgt voor de prijs van zonnepanelen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. De totaalprijs is inclusief materiaalkosten en arbeidsuren.

En goed nieuws voor klanten van de Nationale-Nederlanden: de financiële dienstverlener support je graag bij het verwezenlijken van je duurzame toekomstplannen.

Zonnepanelen installeren

Hoeveel tijd kost het installeren van zonnepanelen?

Hoeveel tijd de installatie van de zonnepanelen in beslag neemt, hangt natuurlijk af van het aantal panelen dat op je dak wordt geplaatst. Bij circa 10 panelen duurt de installatie meestal enkele uren. Meer panelen kunnen een dagdeel tot een hele dag in beslag nemen. We kiezen hierin kwaliteit en zekerheid altijd boven snelheid. Zo zorgen we ervoor dat alles perfect werkt en je het maximale uit je zonnepanelen haalt.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen op je dak passen? Onze ZonneConfigurator kan realtime analyseren hoeveel zonnepanelen jouw dak kunnen dragen en welke constructie daarbij het beste past. In een paar eenvoudige stappen staat jouw persoonlijke aanbod klaar.

 

Terugverdientijd

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Om een goed beeld te krijgen van de investering, is het slim om de kosten van zonnepanelen te vergelijken met de opbrengsten en terugverdientijd. De terugverdientijd wordt bepaald door de aanschafprijs en het rendement, waarbij wij streven naar een tvt tussen 3,3 en 5,4 jaar. En zonnepanelen worden steeds beter én goedkoper, waardoor je de investering sneller terugverdient. Direct de prijs weten, zonder ergens aan vast te zitten? Doorloop de ZonneConfigurator, vul je kortingscode in en krijg een vrijblijvend advies.

Thuisbatterij

Hoe benut ik mijn zonne-energie het efficiëntst?

Met een thuisbatterij kun je de energie die je zonnepanelen overdag opwekken, wanneer je meestal niet thuis bent, in de avonduren gebruiken. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het energienet en benut je de eigen opgewekte zonne-energie nog efficiënter.

Op jaarbasis kan je met de batterij voor zonnepanelen tot 80 procent voorzien in je eigen stroomverbruik. Dat is voordelig, efficiënt en bovendien zelfs goed voor het energienet. Omdat je met een thuisbatterij minder stroom afneemt van het energienet, bespaar je jaarlijks tussen de 600 en ruim 1.000 euro. Een no-brainer voor ieder huishouden dat minder afhankelijk wil zijn van traditionele energieleveranciers en tegelijkertijd geld wil verdienen door te verduurzamen.

ZonneConfigurator

Bereken direct hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hoeveel stroom ze opwekken én wat je daarmee bespaart. Zo heb je alle benodigde informatie om een weloverwogen keuze te maken voor jouw duurzame investering.

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Onze missie

De zon weer op 1

Fossiele brandstoffen hebben ons veel gebracht, maar tegen een prijs. Ze hebben hun tijd gehad. Binnen tien jaar kunnen we de zon als energiebron weer op 1 hebben. Een sprong vooruit voor onze aarde, met de slimste, mooiste, sterkste energiebron die er is. Maar eigenlijk gewoon terug naar de bron die ons al miljoenen jaren van energie voorziet. Iedere grote verandering begint klein. Doe je mee om de zon weer op 1 te krijgen? Het kan.

Veelgestelde vragen

Antwoord op je belangrijkste vragen
Hoe duurzaam zijn zonnepanelen?
 
Volgens Milieu Centraal komt er per opgewekte kWh in Nederland wel zo’n 0,36 kg CO₂ vrij. Als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden in Nederland zo'n 2.800 kWh per jaar verbruikt, dan is dat nogal wat. Door over te stappen op zonnepanelen bespaard datzelfde huishouden 2.800 kWh x 0,36 kg CO₂ = 1.008 kg CO₂ per jaar. Wel komt er bij de productie en het vervoer van zonnepanelen ook CO₂ vrij. Gelukkig wordt deze uitstoot gemiddeld binnen 2 jaar al gecompenseerd door de opwekking van zonne-energie en zijn zonnepanelen bijna volledig recyclebaar. En door verbetering in de productieprocessen en kwaliteit van de zonnepanelen, is een zonne-installatie steeds sneller CO₂-neutraal. Soly is altijd kritisch op het kiezen van leveranciers op het gebied van duurzaamheid in het productieproces.
Moet je zonnepanelen schoonmaken?
 
Zonnepanelen beschikken over een speciale coating waardoor vuil er na een regenbui afspoelt. Ze hebben daarom weinig tot geen onderhoud nodig. Over het algemeen is het aan te raden eens keer per jaar je zonnepanelen te controleren op zand of vogelpoep. Een twee-jaarlijkse schoonmaakbeurt is in bijna alle gevallen meer dan voldoende. Zijn je zonnepanelen na bijvoorbeeld een zandstorm wel zichtbaar smerig? Let dan op hoe je de zonnepanelen schoonmaakt. Zonnepanelen zijn broos en dus niet bestand tegen het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen, schuursponzen of hogedrukspuiten. De panelen kunnen hierdoor beschadigen. Gebruik liever lauw water en een zachte spons of doek. Is je dak minder goed bereikbaar, gebruik dan een telescoopwisser die je aan kan sluiten op je tuinslang. Schoonmaakmiddel is bij het schoonmaken niet nodig. Wil je meer informatie over zonnepanelen schoonmaken? We vertellen je het graag!
Wat brengt een zonnepaneel op?
 
Het vermogen van een zonnepaneel drukt men uit in Wattpiek (Wp). Er spelen vele factoren mee die bepalen wat de daadwerkelijke opbrengst van een zonnepaneel is. De oriëntatie en hellingshoek van het dak, de hoeveelheid schaduw die er jaarlijks op valt of de helderheid van de lucht. In Nederland presteert een paneel daarom gemiddeld op rond de 85% van zijn kunnen. Een systeem van 3.500 Wp levert daarom per jaar zo’n 3.000 kWh op. Benieuwd hoeveel zonnepanelen in jouw situatie opwekken? De prijs voor zonnepanelen berekenen doe je nu volledig online bij Soly.
Zijn zonnepanelen recyclebaar?
 
Ja, zonnepanelen zijn bijna volledig recyclebaar. Het hoofdbestandsdeel van zonnepanelen, silicium, verliest zijn werking niet en kan daardoor oneindig hergebruikt worden. De overige bestandsdelen van een paneel, zoals aluminium of glas, zijn eveneens gemakkelijk te scheiden en te hergebruiken. Een gerecycled zonnepaneel kost ruim 70% minder energie dan een nieuw paneel.
Hoe groot is een slimme thuisbatterij?
 
De slimme thuisbatterij van Soly komt in verschillende opslagcapaciteiten en dus verschillende afmetingen. De 9,6 kW module heeft de afmetingen 625 x 545 x 330 mm en weegt 114 kg. De 12,8 kW module is 625 x 675 x 330 mm met een gewicht van 147 kg. Tot slot is de 19,2 kW een verdubbeling van de 19,2 kW module, deze heeft de afmetingen 625 x 935 x 330 mm en weegt 213 kg.
Wat is het rendement van de slimme thuisbatterij?
 
Bij Sungrow is de batterij aangesloten op de omvormer, wat betekent dat er sprake is van hoogspanning DC. De Sungrow batterij heeft een Depth of Discharge (DOD) van 100%, wat betekent dat je de volledige opgeslagen energie kunt gebruiken tot het niveau van 0% in de batterij.
Wat is het gewicht van een slimme thuisbatterij?
 
De 9,6 kW module weegt 114 kg, de 12,8 kW module weegt 147 kg en de 19,2 heeft een gewicht van 213 kg.  De thuisbatterij wordt als compact en licht beschouwd.

Neem contact op

Binnen drie minuten weten wat jij met zonnepanelen verdient? Ga naar de ZonneConfigurator.
contact image