Categorie:

Zonnepanelen
Kennisbank

Zonnepanelen in de herfst

Is het handig om zonnepanelen in de herfst te installeren? Een goede vraag. Historische data tonen aan dat de vraag naar zonnepanelen gedurende de herfstperiode sterk daalt. Logisch, zeker als je bedenkt dat tijdens de herfstmaanden ‘slechts’ 11 á 12 procent van de jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen wordt gegenereerd. Waarom is het tóch interessant om je zonnepanelen in de herfst te laten installeren?

Minder vraag, dus snellere installatie
Zonne-energie, zelfs in de herfst
Gratis najaars schoonmaakbeurt
Tijdelijk najaarskorting op jouw zonnepanelen

Wat is de opbrengst van zonnepanelen in de herfst?

Zonnepanelen wekken de minste energie op in de herfst. Dit heeft te maken met de combinatie van minder zonlicht en minder lichturen. Tijdens de donkere maanden van het jaar – oktober tot en met maart – wekken je zonnepanelen gemiddeld slechts 27 procent van de verwachte jaarlijkse zonne-energie op. Het overige deel wordt tijdens de zomermaanden opgewekt. Dat er minder vraag is naar zonnepanelen in de herfst is dus logisch, maar het installeren van zonnepanelen tijdens de herfst heeft wel degelijk voordelen. We benoemen de belangrijkste voordelen.

Hogere installatiecapaciteit

Traditioneel daalt de vraag naar zonnepanelen in de herfst. Maar dit betekent dat de installatiecapaciteit juist groeit. Moet je tijdens de zomermaanden, bij een hogere naar zonnepanelen, soms wel 6 tot 12 weken wachten op de installatie van zonnepanelen?

Tijdens de herfst is de druk minder hoog. Je zonnepanelen kunnen dan vaak al binnen 4 weken worden geïnstalleerd. Vraag nu nog een zonnepanelen offerte aan en geniet over een kleine maand van zonnepanelen op je dak.

Kortere dagen en minder zon, toch opbrengst

Dat de dagen tijdens de herfstmaanden korter worden is een gegeven. Maar geen zorgen, je zonnepanelen zullen nog steeds zonne-energie opwekken. Hoe zit dat?

Zonnepanelen werken op basis van zonlicht, en daar profiteren ze tijdens de herfst nog steeds van. Ze werken namelijk ook deels op basis van diffuus licht. Dit is zonlicht dat gelijkmatig wordt gebroken door wolken of nevel, en zo evenredig wordt verdeeld over het oppervlak. Dit houdt in dat er ook op bewolkte dagen dus zonne-energie wordt opgewekt door zonnepanelen. Je zonnepanelen blijven tijdens de herfst dus ‘gewoon’ energie opwekken.

Speciaal voor slimme consumenten die in het najaar kiezen voor zonne-energie, hebben we een tijdelijke kortingsactie.

 

 

Een kosteloze schoonmaakbeurt

De Nederlandse herfst kenmerkt zich traditioneel als een periode van veel regen en wind. De bladeren vallen van de bomen en vuil belandt op de zonnepanelen. Dankzij de stevige wind en talrijke regenbuien zorgen de weersomstandigheden er gelukkig voor dat je zonnepanelen op natuurlijke wijze worden gereinigd. Dit zorgt ervoor dat je niet ieder jaar het dak op hoeft om je zonnepanelen schoon te maken.

Voordelig genieten

Een voorsprong op het voorjaar!

Het belangrijkste voordeel van het installeren van zonnepanelen in de herfst is de timing. Je wilt op tijd klaar zijn voor de mooie lente- en zomermaanden. Veel huishoudens denken pas aan zonnepanelen zodra de zon weer gaat schijnen; vaak in de maanden maart en april. Met hen vele anderen. Hierdoor stijgt de vraag naar zonnepanelen en wordt de installatiecapaciteit lager. Je moet langer wachten op je zonnepanelen en mist daardoor een groot aantal zonnige dagen. Dit is potentiële opbrengst uit zonnepanelen die je helaas bent misgelopen.

Juist de herfst is een ideale periode om zonnepanelen te installeren. De landelijke vraag naar zonnepanelen ligt lager, je zonnepanelen worden sneller geïnstalleerd, je pakt wat extra zonnestralen mee en je bent ruim op tijd klaar voor de eerste zonnige dagen van het nieuwe jaar.

Bereken nu jouw voordeel met zonnepanelen

Volledig vrijblijvend online bij Soly.

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Achtergrond

Kennisbank

Wil je graag meer weten over de eigenschappen en voorwaarden van zonnepanelen? We hebben er ruimte voor vrij gemaakt in onze kennisbank. Hier lees je alles over onze duurzame producten. Lees alvast verder met de volgende drie artikelen.
Hoe lang duurt de installatie van zonnepanelen?
De installatie van zonnepanelen kan binnen één werkdag afgerond zijn. Dit geldt met name voor systemen tot 20 zonnepanelen.
Offerte zonnepanelen ontvangen, en nu?
We geven je graag tips over waar je op moet letten na het ontvangen van een offerte voor zonnepanelen.
Wat is het verschil tussen salderen en terugleveren?
Voor mensen met zonnepanelen is het salderen en terugleveren van zonne-energie aan het energienet bekend terrein. Wat is het verschil tussen salderen en terugleveren?