Zonnepanelen

Ontvang een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen

Wil je een offerte aanvragen voor zonnepanelen? Dat doe je bij Soly heel eenvoudig, en bovendien volledig online. We gebruiken nauwkeurige, realtime en locatie-gebaseerde data waarmee we jouw dak in kaart brengen. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: je ontvangt direct een offerte met gegevens over de opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen, afgezet tegen de investeringskosten. Tegelijk is onze schouw digitaal, waardoor je tijd én geld bespaart. Hoe gaat dat aanvragen van een zonnepanelen offerte in zijn werk? Bij Soly hebben we daarvoor de ZonneConfigurator. In slechts een aantal stappen ontwikkelen we – op basis van jouw voorkeuren - een zonnepanelen offerte op maat. Ontdek hoe.

header image
Stap voor stap

Offerte zonnepanelen aanvragen

Een offerte voor zonnepanelen aanvragen, daar doen we vandaag de dag niet meer zo moeilijk over. We hebben onze ZonneConfigurator bijzonder gebruiksvriendelijk gemaakt, zodat iedereen de tool eenvoudig kan doorlopen. Extra prettig om te weten: het is volledig vrijblijvend. Na het doorlopen van de configurator ontvang je de persoonlijke offerte, waarna je zelf mag beslissen om wel of niet een (vrijblijvend) consult aan te vragen met één van onze adviseurs.

Ontvang nu een zonnepanelen offerte online

Ontvang geheel vrijblijvend een persoonlijke offerte voor zonnepanelen. Laat je gegevens achter en ontvang je voorstel via de mail.

  Stap 1

  Je adresgegevens

  De eerste stap is het doorgeven van je adres op basis van je postcode en huisnummer, al dan niet met toevoeging. Dit is belangrijk, want de ZonneConfigurator is voorzien van geografische data met betrekking tot het verwachte aantal zonuren, op basis van historische gegevens. Die geografische data vertalen we in een later stadium naar de verwachte opbrengst van zonnepanelen op jouw adres.

  Stap 2

  Huidig en verwacht stroomverbruik

  Nu is het tijd om je huidige of verwachte stroomverbruik op jaarbasis met ons te delen. Dit mag ook een ruwe schatting zijn, maar het stroomverbruik op basis van historische gegevens is aan te bevelen.

  Verder kan het interessant zijn om rekening te houden met eventuele investeringen in de nabije toekomst. Stel dat je kiest voor een warmtepomp, airco of elektrische auto met laadpaal aan huis, dan verandert er veel ten opzichte van de huidige situatie. Je stroomvraag gaat flink toenemen, en die kan je compenseren door te kiezen voor (extra) zonnepanelen. Ook een investering in de thuisbatterij kan het interessant maken om te kiezen voor een hogere capaciteit in het aantal zonnepanelen.

  Stap 3

  ZonneKopen of ZonneHuren?
  De volgende stap draait om ‘kies je pakket’. Wil je zonnepanelen kopen (ZonneKopen) of zonnepanelen huren (ZonneHuren). Twee verschillende pakketten met dezelfde vaste voordelen van zonnepanelen: besparen op je energiekosten en tegelijk duurzaam bezig zijn. In de ZonneConfigurator maken we transparant inzichtelijk wat de gevolgen zijn van je keuze. We proberen de verschillen tussen beide pakketten kort te omschrijven.

  Zonnepanelen kopen
  Volledig eigenaar
  Kies je voor zonnepanelen kopen, dan investeer je eenmalig in het systeem. Vervolgens ben je volledig eigenaar van je eigen zonnepanelen, en hebt na installatie niet meer te maken met extra kosten. Elke kWh aan zonne-energie die je zonnepanelen opwekken, komt dan ook ten goede aan een lagere energierekening. Bovendien realiseer je een hoger rendement ten opzichte van zonnepanelen huren. Zonnepanelen kopen kent daardoor een relatief korte en gunstige terugverdientijd. Uiteraard ben je ook minder afhankelijk van het energienet. Een groot voordeel!

  Zonnepanelen huren
  Gratis installatie
  Geef je de voorkeur aan zonnepanelen huren, dan installeren we de zonnepanelen gratis op je dak. Dat heeft een belangrijk voordeel: je hebt geen installatiekosten. Zodra je ‘zonnepanelen huren’ selecteert in de ZonneConfigurator, dan zie je in één oogopslag een maandbedrag. Dit is het bedrag dat je betaalt voor het huren van zonnepanelen. Verder profiteer je van alle voordelen van zonnepanelen, zoals een maandelijkse besparing op je energierekening en natuurlijk de bijdrage aan het beter milieu. Goed voor de wereld en voor jezelf. Na de huurperiode van 10 jaar kan je doorhuren, de zonnepanelen overnemen of ze laten verwijderen.

  Stap 4

  Aantal zonnepanelen en opbrengst

  Op basis van je keuzes in de voorgaande stappen ontvang je een eerste advies. Zo adviseren we je precies hoeveel zonnepanelen passen binnen je persoonlijke situatie. Ook kom je in aanraking met de verwachte opbrengst van zonnepanelen. Wil je iets aanpassen? Dit kan eenvoudig door te kiezen voor een zonnepaneel meer of minder. De verwachte kosten en opbrengst van zonnepanelen in de nieuwe situatie veranderen realtime mee.

  Stap 5

  Ontvang een persoonlijke offerte

  In de laatste stap hebben we ons voorstel – de zonnepanelen offerte – overzichtelijk voor je neergezet. In ‘Alles op een rijtje’ staat een samenvatting van alle voorgaande stappen: aantal zonnepanelen, type omvormer (serieel of parallel), monitoring via applicatie en de installatie van zonnepanelen.

  Onder de streep zie je de verwachte investering. Daarmee ben je voorzien van een persoonlijke offerte voor zonnepanelen. Bepaal of je een definitieve offerte wilt laten opstellen. Je kunt je voorkeur voor een videogesprek of bel-me-terug afspraak met een adviseur van Soly zelf inplannen. Tijdens het videogesprek krijg je zelf inzicht in het potentiële legplan van zonnepanelen op jouw dak. In het adviesgesprek kan je aanvullende wensen en voorkeuren aan ons doorgeven.

  Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

  Gratis en vrijblijvend
  Vervolgtraject

  Wat gebeurt er na de offerte voor zonnepanelen?

  Na het ontvangen van de zonnepanelen offerte kan je bij ons een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Dit staat bij ons bekend als een digitale schouw. In dit gesprek bespreken we de offerte, en dus ook jouw specifieke wensen en situatie. Hoe ziet dat eruit?

  Samen met een adviseur van Soly doorloop je nogmaals alle stappen van de offerte, maar dan in combinatie met een digitale weergave van je eigen dak. Zo heb je zelf inzicht in de mogelijkheden van je dak. Ook geven we je advies over een geschikt legplan voor de zonnepanelen en geven we een technisch advies omtrent de installatie van het systeem.

  Ben je tevreden met ons voorstel voor zonnepanelen? Dan ontvang je een definitieve offerte, direct na het adviesgesprek. De digitale schouw en het advies geven een uitstekend beeld van de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw adres. Ben je overtuigd door ons voorstel? Dan kunnen we direct de installatiedatum van je zonnepanelen voor je inplannen. Sneller, slimmer en efficiënter onderweg naar zonnepanelen op jouw adres. Het kan.

  Meer weten?

  Bekijk hoe je snel contact op kunt nemen met Soly. Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
  contact image