Ondernemen met een visie

Opwekken én laden tijdens het parkeren met de ZonneCarport van Soly.

Download hier de brochure voor meer informatie over ZonneCarport.

Lees onze veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat de zonnepanelen bij mijn bedrijf zijn geïnstalleerd?
 
Momenteel is de intentie om binnen 8-16 weken te installeren. Dit is deels afhankelijk van het gekozen zonne-energiesysteem. Als ondernemer dien je een bepaalde netaansluiting te hebben, welke bepalend is voor systeem dat kan worden geïnstalleerd. Daarnaast kijken we naar aspecten als het gemiddelde energieverbruik gedurende een reguliere week (constant/wisselend). De omvang van de zonnestroominstallatie wordt bepaald op basis van het daadwerkelijke zakelijk verbruik. Omdat grootzakelijke gebruikers over het algemeen niet meer mogen terugleveren aan het net, is het belangrijk om de juiste ‘fit’ te vinden tussen de omvang van het systeem en de praktische stroombehoefte. Wij informeren u tijdig over de termijn waarbinnen uw zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd.
Waarom zou ik kiezen voor 100% zelfvoorzienend?
 
Het elektriciteitsnet in Nederland staat onder druk door de snelle toename van het aantal zonnepanelen. Om het niet verder te belasten, is het belangrijk dat consumenten hun zonne-energie zelf verbruiken en opslaan. Zo zijn we minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en kunnen we Nederland veel sneller verduurzamen. Voor je onderneming betekent het dat je 100% van je stroombehoefte voorziet met je zonnepanelen. Zo weet je dat je altijd duurzaam onderneemt, ook als de zon niet schijnt. Verder ben je met accu’s beschermd tegen tijdelijke stroomuitval en houd je je bedrijf altijd draaiende.
Wat zijn de voordelen van financial lease met betrekking tot zonnepanelen?
 
Met financial lease kies je voor een 100% financiering van het object. Enkel roerende zaken kunnen gefinancierd worden met het oog op duurzame investeringen. Hierbinnen valt wel de zonnestroominstallatie, maar niet isolatie of dubbel glas. De investering in een zonnestroominstallatie kan je over meerdere jaren verdelen, waarbij je als economisch eigenaar het systeem op de balans mag zetten. Daarnaast profiteer je van alle fiscale voordelen zoals de Energie-Investeringsaftrek (EIA) en Kleinschaligheidsinvesteringaftrek (KIA). Na afloop van het leasecontract ben je daarnaast ook juridisch eigenaar van de zonnestroominstallatie.
Wat voor contract ga ik aan bij ZonneLeasen?
 
Je kiest voor zonnepanelen leasen, wat voor contract krijg je daarbij? Het leasecontract heeft een looptijd van tien jaar. Na die tien jaar kun je het gehele pakket overnemen voor slechts € 25,- per zonnepaneel (inclusief laadpalen, accu’s, omvormers). Na deze overname ben je volledig eigenaar en draait je onderneming nog gegarandeerd twintig jaar op eigen zonne-energie.
Wat zijn de opties voor zonnepanelen zakelijk leasen?
 
Bedrijven kunnen kiezen tussen operational lease en financial lease voor een zonne-energiesysteem.
  • Bij operational lease wordt de ondernemer niet direct economisch eigenaar en kan de investering over 10-15 jaar worden verspreid. Dit is te vergelijken met huur en is gunstig voor bedrijven met een hoog energieverbruik. Zij hebben meer zonnepanelen nodig om hun verbruik te dekken en doen dus een grote investering. Met operational lease komt de investering niet op de balans van het bedrijf te staan en kunnen zij de financiële middelen elders binnen de organisatie benutten. Na het leasecontract kan het systeem worden overgekocht, verlengd of teruggegeven worden aan Soly.
  • Bij financial lease is er 100% financiering van het zonnesysteem, welke over meerdere jaren kan worden verdeeld. Dit is te vergelijken met een hypotheek met vaste maandlasten. Hierbij is een bedrijf meteen eigenaar van het zonnesysteem en komt de investering op de balans te staan. Dit biedt fiscale voordelen, zoals de Energie-Investeringsaftrek en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Na het leasecontract zijn bedrijven zowel economisch als juridisch eigenaar van de installatie.
 
Wat is het verschil tussen zonnepanelen zakelijk aanschaffen en zakelijk leasen?
 
Je kunt bij Soly zonnepanelen aanschaffen en zonnepanelen leasen. Door zonnepanelen aan te schaffen heb je het systeem direct in eigen beheer. Hierdoor profiteer je vanaf de eerste dag 100% van een forse kostenbesparing. Ook mag je hierdoor als bedrijf gebruik maken van alle fiscale voordelen die gelden bij een zakelijke investering in duurzame middelen. Maar ook de keuze voor zonnepanelen leasen is vanuit een zakelijk oogpunt altijd interessant. Het vergt geen grote investering, waardoor er voldoende geld beschikbaar blijft om elders (binnen de organisatie) te besteden.