ZonneConfigurator

Snel inzicht in jouw kosten én besparing

Zonne-energie voor iedereen beschikbaar maken. Dat is onze missie. Om dat voor elkaar te krijgen, maken we zonnepanelen kopen of huren voor iedereen zo makkelijk mogelijk. Een heel adviestraject door om je prijs te weten te komen? Niet bij Soly. Met onze ZonneConfigurator weet je binnen één minuut wat het jou gaat kosten. Vul de Benefits at Work kortingscode in op de laatste pagina van de ZonneConfigurator voor jouw 10% korting op de aanschafprijs of een cashback als je kiest voor zonnepanelen huren!

header image
Prijsopbouw

Hoe worden de kosten voor zonnepanelen opgebouwd?

Een inschatting van de prijs voor zonnepanelen wordt gebaseerd op de kale prijs voor het paneel of een totaalprijs van alle zonnepanelen die op het dak passen. Dit kan per aanbieder verschillen. Bij Soly kiezen we ervoor om de totaalprijs aan te bieden, zodat je meteen een inschatting krijgt voor de prijs van zonnepanelen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. De totaalprijs is inclusief materiaalkosten en arbeidsuren.

En goed nieuws voor Benefits at Work* klanten! Als je bij ons zonnepanelen aanschaft, krijg je nu 10% korting op de aanschafprijs. Vul op de laatste pagina van de ZonneConfigurator de kortingscode in om gebruik te maken van de korting. Deze vind je op [bedrijfsnaam].benefitsatwork.eu/login. Vul ‘Soly’ in de zoekbalk in, selecteer ‘Soly’ in de zoekresultaten en klik vervolgens rechts in het scherm op ‘genereer jouw code’.

* Alle veelgestelde vragen over Benefits at Work vind je hier.

Zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Benieuwd hoeveel zonnepanelen op je dak passen? Logisch, want dat bepaalt de aanschafwaarde en je toekomstige rendement. Gelukkig hoef je hiervoor zelf geen ingewikkelde berekeningen te doen. Wij hebben hiervoor een tool ontwikkelt die realtime kan analyseren hoeveel zonnepanelen jouw dak kunnen dragen en welke constructie daarbij het beste past. In een paar eenvoudige stappen staat jouw persoonlijke aanbod klaar. Vergeet je niet de kortingscode in te vullen?

 

 

Installatie

Hoeveel tijd kost het installeren van zonnepanelen?

Hoeveel tijd de installatie van de zonnepanelen in beslag neemt, hangt natuurlijk af van het aantal panelen dat op je dak wordt geplaatst. Bij circa 10 panelen, wordt de installatie meestal binnen een paar uren afgerond. Naarmate dit aantal toeneemt, dan kan het een dagdeel of een hele dag in beslag nemen. We kiezen hierin kwaliteit en zekerheid altijd boven snelheid. Zo zorgen we ervoor dat alles perfect werkt en je het maximale uit je zonnepanelen haalt.

Terugverdientijd

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Om een goed beeld te krijgen van de investering, is het slim om de kosten van zonnepanelen te vergelijken met de opbrengsten en terugverdientijd (tvt). De tvt wordt bepaald door de aanschafprijs en het rendement, waarbij wij streven naar een tvt tussen 3,9 en 5,4 jaar. En zonnepanelen worden steeds beter én goedkoper, waardoor je de investering sneller terugverdient. Direct de prijs weten, zonder ergens aan vast te zitten? Doorloop de ZonneConfigurator, vul je kortingscode in en krijg een vrijblijvend advies.

ZonneConfigurator

Bereken direct hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, hoeveel stroom ze opwekken én wat je daarmee bespaart. Zo heb je alle benodigde informatie om een weloverwogen keuze te maken voor jouw duurzame investering.

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
Onze missie

De zon weer op 1

Fossiele brandstoffen hebben ons veel gebracht, maar tegen een prijs. Ze hebben hun tijd gehad. Binnen tien jaar kunnen we de zon als energiebron weer op 1 hebben. Een sprong vooruit voor onze aarde, met de slimste, mooiste, sterkste energiebron die er is. Maar eigenlijk gewoon terug naar de bron die ons al miljoenen jaren van energie voorziet. Iedere grote verandering begint klein. Doe je mee om de zon weer op 1 te krijgen? Het kan.

Veelgestelde vragen

Antwoord op je belangrijkste vragen
Hoe duurzaam zijn zonnepanelen?
 
Volgens Milieu Centraal komt er per opgewekte kWh in Nederland wel zo’n 0,36 kg CO₂ vrij. Als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden in Nederland zo'n 2.800 kWh per jaar verbruikt, dan is dat nogal wat. Door over te stappen op zonnepanelen bespaard datzelfde huishouden 2.800 kWh x 0,36 kg CO₂ = 1.008 kg CO₂ per jaar. Wel komt er bij de productie en het vervoer van zonnepanelen ook CO₂ vrij. Gelukkig wordt deze uitstoot gemiddeld binnen 2 jaar al gecompenseerd door de opwekking van zonne-energie en zijn zonnepanelen bijna volledig recyclebaar. En door verbetering in de productieprocessen en kwaliteit van de zonnepanelen, is een zonne-installatie steeds sneller CO₂-neutraal. Soly is altijd kritisch op het kiezen van leveranciers op het gebied van duurzaamheid in het productieproces.
Moet je zonnepanelen schoonmaken?
 
Zonnepanelen beschikken over een speciale coating waardoor vuil er na een regenbui afspoelt. Ze hebben daarom weinig tot geen onderhoud nodig. Over het algemeen is het aan te raden eens keer per jaar je zonnepanelen te controleren op zand of vogelpoep. Een twee-jaarlijkse schoonmaakbeurt is in bijna alle gevallen meer dan voldoende. Zijn je zonnepanelen na bijvoorbeeld een zandstorm wel zichtbaar smerig? Let dan op hoe je de zonnepanelen schoonmaakt. Zonnepanelen zijn broos en dus niet bestand tegen het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen, schuursponzen of hogedrukspuiten. De panelen kunnen hierdoor beschadigen. Gebruik liever lauw water en een zachte spons of doek. Is je dak minder goed bereikbaar, gebruik dan een telescoopwisser die je aan kan sluiten op je tuinslang. Schoonmaakmiddel is bij het schoonmaken niet nodig. Wil je meer informatie over zonnepanelen schoonmaken? We vertellen je het graag!
Wat brengt een zonnepaneel op?
 
Het vermogen van een zonnepaneel drukt men uit in Wattpiek (Wp). Er spelen vele factoren mee die bepalen wat de daadwerkelijke opbrengst van een zonnepaneel is. De oriëntatie en hellingshoek van het dak, de hoeveelheid schaduw die er jaarlijks op valt of de helderheid van de lucht. In Nederland presteert een paneel daarom gemiddeld op rond de 85% van zijn kunnen. Een systeem van 3.500 Wp levert daarom per jaar zo’n 3.000 kWh op. Benieuwd hoeveel zonnepanelen in jouw situatie opwekken? De prijs voor zonnepanelen berekenen doe je nu volledig online bij Soly.
Zijn zonnepanelen recyclebaar?
 
Ja, zonnepanelen zijn bijna volledig recyclebaar. Het hoofdbestandsdeel van zonnepanelen, silicium, verliest zijn werking niet en kan daardoor oneindig hergebruikt worden. De overige bestandsdelen van een paneel, zoals aluminium of glas, zijn eveneens gemakkelijk te scheiden en te hergebruiken. Een gerecycled zonnepaneel kost ruim 70% minder energie dan een nieuw paneel.

Neem contact op

Binnen drie minuten weten wat jij met zonnepanelen verdient? Ga naar de ZonneConfigurator.
contact image