Eigenschappen

Kiezen voor 425 Wp zonnepanelen

Ben je op zoek naar zonnepanelen met een hoog rendement, en tegelijk de ideale afmetingen? Een praktische oplossing die ervoor zorgt dat je de ruimte op het dak optimaal benut? Dan zijn de zonnepanelen met een piekvermogen van 425 Wp uitermate geschikt. Het type zonnepaneel dat zorgt voor een hoge opbrengst, terwijl je minder hoeft te investeren. Hoe dat precies werkt? We vertellen je meer over de eigenschappen van 425 Wp zonnepanelen.

Rendement

Opbrengst 425 Wp zonnepanelen

De Wp in de omschrijving van zonnepanelen staat voor Wattpiek of piekvermogen. Wattpiek betekent zoiets als het hoogste vermogen dat een zonnepaneel kan bereiken onder testomstandigheden. Die testomstandigheden worden in de praktijk niet altijd bereikt, maar het geeft je wel een goede indicatie van het potentieel van een zonnepaneel. Wat zijn de testomstandigheden waaronder het piekvermogen van zonnepanelen wordt vastgesteld?

  • Sterkte invallende zonnestralen: 1000 W/m²;
  • Zonnespectrum: genormaliseerd voor AM = 1,5. Relatieve lengte van de lichtweg vanuit de atmosfeer naar de aarde (of je dak);
  • Loodrechte instraling van zonlicht op de zonnepanelen, en
  • Temperatuur zonnecellen: 25 °C.

Feitelijk bestaat er geen plek op aarde waar die ideale testomstandigheden in de praktijk worden behaald. In Nederland gaan we dan ook uit van een slimme methode om het rendement van zonnepanelen te berekenen. Het (te verwachten) rendement van zonnepanelen in Nederland ligt rond de 88%. Met dit gegeven in het achterhoofd, kan je dan ook de potentiële opbrengst van zonnepanelen berekenen. Dit doe je aan de hand van deze formule: 0,88 x piekvermogen (425 Wp) = opbrengst zonnepanelen. Ben je bekend met je jaarlijkse stroomverbruik, dan kan je op basis van de berekende opbrengst per paneel de gewenste capaciteit van een zonnesysteem bepalen. Ben je ook klaar om onafhankelijker te worden van het energienet?

Soly maakt gebruik van 430 Wp zonnepanelen

Bereken direct jouw voordeel en ontvang bij Soly een persoonlijke en vrijblijvende offerte.

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
01.

Adresgegevens delen

Onze Configurator bekijkt op afstand of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Komt je dak in aanmerking voor zonnepanelen? Dan maken we een legplan op maat.

02.

Jaarlijkse stroomvraag en dakgegevens

Communiceer je verwachte stroomverbruik per jaar, de hellingshoek en oriëntatie van je dak en het daktype. Deze informatie is voor ons belangrijk om een persoonlijke offerte te kunnen maken.

03.

Vrijblijvende offerte op maat

In de laatste stap vind je alles nog een keer terug in één overzicht. We adviseren je het aantal zonnepanelen dat past bij je stroomvraag, en delen informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd.

Onze producten

Jinko Solar 425 Wp N-Type

Soly heeft voorheen gekozen voor 425 Wp zonnepanelen van onze fabrikant en partner Jinko Solar. Waarom? Omdat we kiezen voor de combinatie van kwaliteit, opbrengst, design en prijs. Jinko Solar biedt die fraaie combinatie. Wat betekent dit voor jou als klant? Het resulteert in een zonnepaneel dat compact is in formaat, de zekerheid biedt van een hoge opbrengst en daarnaast toegankelijk is voor iedereen. Meer weten over de eigenschappen van een 425 Wp zonnepaneel? Lees het in de datasheet.

 

Informatie

Eigenschappen 425 Wp zonnepanelen

De zonnepanelen met een piekvermogen van 425 Wp weten zichzelf te onderscheiden op basis van prijs, rendement en afmetingen. Het compacte formaat is uitermate prettig, want hiermee kan je de ruimte op het dak efficiënt invullen. Bovendien kan het zijn dat je dankzij het hoge piekvermogen minder zonnepanelen hoeft te kopen of huren. Dat scheelt je geld én het levert je dus een hogere besparing op. Het formaat van 425 Wp zonnepanelen is 176,2×113,4×3,0 centimeter. Benieuwd naar het gewicht van een 425 Wattpiek zonnepaneel? Dat is 22,0 kg. De mono-kristallijn zonnepanelen beschikt over 108 (6×18) zonnecellen. Dit verklaart direct het hoge piekvermogen ten opzichte van het compacte formaat van de zonnepanelen.

Fabrikant Jinko Solar biedt standaard 25 jaar productgarantie en 30 jaar lineaire vermogensgarantie. De lineaire vermogensgarantie laat zien dat over een looptijd van 30 jaar de jaarlijkse degradatie van de zonnepanelen slechts 0,40% is. Met de degradatie van zonnepanelen wordt bedoeld dat het rendement van de zonnepanelen, vanaf de installatie, ieder jaar iets afneemt. De jaarlijkse degradatie van zonnepanelen verschilt echter per land.

Achtergrond

Kennisbank

Meer weten over onze zonnepanelen en alle aanvullende zaken waar je mee te maken krijgt? Je leest er alles over in onze kennisbank. We helpen je alvast op weg met een drietal artikelen.
Airco en zonnepanelen - stroomverbruik compenseren
De airco is een effectieve methode om de warmte buiten de deur te houden. Wil je het extra stroomverbruik compenseren met zonne-energie?
Binnen 10 jaar de zon weer op #1
Zonne-energie voor iedereen. Het kan. Met deze woorden richtten de broers Patrick en Milan van der Meulen in 2013 Soly op. Waar staat ons bedrijf nu?
Mythes over zonnepanelen
We nemen je graag mee in de wereld van zonnepanelen: wat zijn de 7 meest bekende mythes over zonnepanelen en kloppen ze (tegenwoordig nog) wel?

Contact opnemen met Soly

Wil je ons graag spreken? Dat kan op verschillende manieren. We helpen je graag verder!