Wat zijn de voordelen van zonnepanelen kopen?

Wanneer je wilt overstappen op duurzame stroom, biedt Soly verschillende opties aan om zonnepanelen aan te schaffen: je kunt bij ons zonnepanelen kopen, huren of zakelijk leasen. Het is geheel van je persoonlijke situatie afhankelijk welke manier van zonnepanelen aanschaffen het beste bij jou past. De keuze kan best lastig zijn, en daarom helpen we je graag bij het maken van een keuze door je goed te informeren over beide opties. In dit artikel lichten we de voordelen van zonnepanelen kopen uit.

Voordelen kopen

Eigenaar van zonnepanelen

Wat de meeste mensen weerhoudt om zonnepanelen te kopen, zijn de hoge investeringskosten. De aanschaf van zonnepanelen kan namelijk al gauw in de duizenden euro’s lopen, wat natuurlijk een flinke hap is uit je spaarrekening. Echter bieden deze investeringskosten ook veel voordelen, doordat deze je officieel eigenaar van de zonnepanelen maken. Hierdoor kom je in aanmerking voor verschillende belastingvoordelen en subsidies, waar je bijvoorbeeld geen recht op hebt wanneer je kiest voor zonnepanelen huren. Zo betaal je momenteel 0% rente over de aankoop van zonnepanelen. Daarnaast leidt het ook tot een hogere woningwaarde, oftewel WOZ-waarde, mede doordat je energie-index wordt verlaagd en daarmee het energielabel van je huis hoger wordt. Hier profiteer je vooral van wanneer je jouw huis gaat verkopen. Tot slot zit je ook niet vast aan een langdurig contract, na installatie zijn de zonnepanelen helemaal in jouw beheer!

Terugverdientijd zonnepanelen kopen

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om de terugverdientijd in acht te nemen. De terugverdientijd is de tijd, uitgedrukt in jaren en maanden, die nodig is om de investering in zonnepanelen terug te verdienen door middel van de besparingen op je energierekening. Op dit moment duurt het gemiddeld 4-5 jaar voordat de investering in zonnepanelen van Soly is terugverdiend. Dit houdt in dat je na 4 tot 5 jaar écht gaat genieten van gratis groene stroom. Met de huidige hoge energieprijzen kan de terugverdientijd zelfs nóg korter worden. Alleen door zonnepanelen te kopen kun je binnen zo’n korte tijd van écht gratis groene stroom profiteren.

Zonnepanelen kopen is een goede investering

Zoals eerder genoemd, is het kopen van zonnepanelen de snelste manier om te profiteren van gratis groene stroom. Dit resulteert in een flink lagere energierekening iedere maand. Maar daarnaast biedt het investeren in zonnepanelen nog meer financiële voordelen. Zo is het rendement van zonnepanelen momenteel hoger dan de rente op je spaarrekening, waardoor je dus beter je spaargeld kunt investeren in zonnepanelen dan op je spaarrekening te laten verdampen. Tot slot liggen de totale kosten van zonnepanelen kopen een stuk lager dan bijvoorbeeld het huren van zonnepanelen, waarbij je een maandelijks bedrag betaalt in plaats van een eenmalige betaling.

Hulp nodig bij je beslissing?

Twijfel je nog steeds of zonnepanelen kopen of huren de beste optie voor jou is? Onze adviseurs denken graag met je mee tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Laat hieronder je gegevens achter, en wij nemen contact met je op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

  Kennisbank

  Achtergrond

  Heb je interesse in het kopen of huren van zonnepanelen? We vertellen je graag meer over onze producten, werkwijze en zonnepanelen in het algemeen. Lees gerust nog even verder in onze kennisbank.
  Wat kosten zonnepanelen?
  De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
  Hoe werken zonnepanelen?
  Hebben zonnepanelen je interesse gewekt en ben je op zoek naar een stukje algemene informatie over het product en systeem? Lees dan vooral verder.
  Elektrische auto opladen via zonnepanelen
  Ben je benieuwd naar het opladen van je elektrische auto met zonnepanelen? Lees hier hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je elektrische auto iedere dag volledig op te laden?
  Is een dynamisch energiecontract interessant met zonnepanelen?
  Het dynamische energiecontract wint steeds meer terrein ten opzichte van vaste en variabele energiecontracten. Veel is echter nog onduidelijk, want hoe interessant is een dynamisch energiecontract eigenlijk in combinatie met zonnepanelen?