Wat zijn de voordelen van zonnepanelen huren?

Wist je dat je bij Soly ook zonnepanelen kunt huren, zodat je kunt besparen met duurzame zonne-energie zonder te investeren in zonnepanelen? Wanneer je zonnepanelen huurt bij Soly worden deze gratis op je dak geïnstalleerd, en ook garantie en onderhoud blijft onze verantwoordelijkheid. Het huren van zonnepanelen heeft nog veel meer voordelen. Vind je zonnepanelen kopen een te grote investering, of twijfel je nog tussen huren en kopen? Lees dan gauw verder, in dit artikel onderzoeken we namelijk de vraag: Wat zijn de voordelen van zonnepanelen huren?

header image
Voordelen huren

Zonnepanelen huren vergt geen initiële investering

Wil je graag een duurzame bijdrage leveren aan de aarde, maar vind je de investering in zonnepanelen te hoog? Begrijpelijk, het is een hoop geld, waar je ook veel andere leuke dingen mee kan doen. Wat maakt zonnepanelen huren nou zo’n goede keuze? Nou, bovenal omdat je geen initiële investering hoeft te doen. Hierdoor bespaar je al duizenden euro’s in de vorm van investeringskosten. Laat het geld lekker op je spaarrekening staan, of geef het uit aan andere leuke dingen. Dat maakt zonnepanelen huren leuker! En doordat je de factuur voor het eerste maandbedrag pas ontvangt nadat de zonnepanelen al een maand op je dak liggen, bespaar je vanaf de eerste dag al op je energierekening.

Huren garandeert zekerheid én flexibiliteit

Naast dat er voor zonnepanelen huren geen initiële investering nodig is, biedt het ook financiële zekerheid. Doordat je een vast maandbedrag betaalt voor 10 jaar, weet je altijd waar je aan toe bent, ook in tijden van inflatie, hoge rentes of een onzekere wereldeconomie. Ook wordt het huurcontract niet als lening gezien, waardoor je geen BKR registratie krijgt, zoals dat bij een mobiele telefoon contract wel gebeurt. Anderzijds biedt het contract ook flexibiliteit. Ga je verhuizen? Dan kun je het systeem overdragen aan de nieuwe bewoner, of tegen een vergoeding mee verhuizen naar de nieuwe woning.

Rendement zonnepanelen huren

Mensen met interesse om zonnepanelen te kopen, zijn vaak benieuwd naar de terugverdientijd van zonnepanelen. Bij huren is het belangrijker om te kijken naar het maandelijks energiebedrag van je energieleverancier. Het verschil tussen de gedaalde energiekosten en het huurbedrag van de zonnepanelen is je rendement. Met het energietarief van september 2023 en een verbruik van 4.000 kWh per jaar, bespaar je ongeveer €20,51 per maand. Na 10 jaar, indien de stroomprijzen gelijk blijven, heb je dus €2.500 euro op je energierekening bespaard, zonder enige euro te investeren.

Aangezien stroomprijzen gemiddeld met 3% per jaar stijgen, zal deze besparing in realiteit waarschijnlijk nog veel hoger zijn. Je kunt dus geld besparen zonder te investeren. Na een huurperiode van 10 jaar kun je bij Soly doorhuren tegen een lager maandbedrag, óf kun je voor €25,- per paneel eigenaar worden van het zonnesysteem. Vanaf dat moment geniet je van volledig gratis groene stroom.

Door zonnepanelen te huren bespaar je vanaf dag 1

Wanneer je dus geen duizenden euro’s in zonnepanelen wilt investeren, maar wél vanaf dag 1 wilt besparen, dan is huren een goede optie voor jou. Met huren zie je gelijk effect van de aanschaf van zonnepanelen, doordat je direct profiteert van een lagere energierekening zonder daar een groot bedrag voor te investeren. Daarnaast heb je niet te maken met onverwachte onderhoudskosten of dergelijke, je weet dus écht wat je kunt verwachten de komende 10 jaar.

Zonnepanelen huren in 3 stappen

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
01.

Jouw wensen, onze mogelijkheden

We nemen snel contact op om de wensen en mogelijkheden van zonnepanelen huren te bespreken.

02.

De offerte

Je ontvangt nog dezelfde dag de offerte met hierin het kostenoverzicht en gedetailleerde informatie voor jouw woning.

03.

De dag van de installatie

De zonnepanelen worden binnen één werkdag geïnstalleerd. Vooraf ontvang je een checklist zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Kennisbank

Achtergrond

Heb je interesse in het huren van zonnepanelen? We vertellen je graag meer over onze producten, werkwijze en zonnepanelen in het algemeen. Lees gerust nog even verder in onze kennisbank.
cards knowhow icon icon
Wat kosten zonnepanelen?
De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
cards knowhow icon icon
Hoe werken zonnepanelen?
Hebben zonnepanelen je interesse gewekt en ben je op zoek naar een stukje algemene informatie over het product en systeem? Lees dan vooral verder.
cards knowhow icon icon
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Idealiter wil je precies genoeg zonnepanelen installeren om je jaarlijkse stroomverbruik ‘dekkend’ te hebben.
cards knowhow icon icon
Wat is de opbrengst van zonnepanelen?
Het resultaat van zonnepanelen wordt berekend in kWh (kilowattuur). Die opbrengst kan je per jaar, per maand of zelfs per dag berekenen, en na plaatsing doorlopend monitoren. Wel zo leuk, want besparen op je energierekening is altijd prettig.