icon
0
zonnepanelen op het dak
icon
0
Wp vermogen per zonnepaneel
icon
0
omvormers verdeeld over 2 aansluitingen
icon
0
Wp totaal vermogen
Klant in beeld

Over fruitteeltbedrijf Dobbelaar

In de prachtige en zonnige provincie Zeeland is het fruitteeltbedrijf van de familie Dobbelaar gevestigd. Het familiebedrijf is sinds 1955 gevestigd in de Quarlespolder, een van de jongste agrarische polders van Nederland. Op het erf worden appels en peren verbouwd voor een van de grote supermarktketens in Nederland. Sinds kort is er ook minicamping Dobbelaar gevestigd, waar je in een van de luxe chalets of in je meegebrachte kampeervoertuig of tent kunt overnachten.

Zakelijke zonnepanelen

Zonovergoten Zeeland

Zeeland staat bekend om zijn overvloed aan zonuren, wat het een ideale provincie maakt voor het telen van appels en peren, aangezien fruitbomen gedijen in zonnige omstandigheden. Toen een van de grote afnemers eisen stelde met betrekking tot duurzame energie voor de fruitteelt, was het meteen duidelijk voor de familie Dobbelaar dat zonnepanelen dé oplossing zouden zijn.

Deskundig advies op maat

In de zoektocht naar zonnepanelen kwam Dobbelaar uit bij Soly. Na een telefonisch intakegesprek bezocht een adviseur van Soly de locatie om te bepalen hoe een zonnesysteem op de schuren van de fruitteler kon worden gerealiseerd. Uiteindelijk werd gekozen voor een systeem met 274 zonnepanelen van elk 425 Wp vermogen. Dit systeem is verdeeld over 2 aansluitingen met behulp van 4 omvormers, wat resulteert in een totaal vermogen van 116.450 Wp. De opgewekte energie wordt gebruikt om zowel de minicamping als de fruitteelt van groene energie te voorzien. Denk hierbij aan de stroomvoorziening voor de grote koelcellen waarin het fruit na de teelt wordt opgeslagen. Het zonnesysteem levert voldoende energie om aan een aanzienlijk deel van de energiebehoefte te voldoen.

Klantervaring

Klant aan het woord

In juni reisden we af naar Zeeland om op bezoek te gaan bij Johan Dobbelaar, eigenaar van fruitteeltbedrijf Dobbelaar.

In de video deelt hij zijn ervaring met de zakelijke zonnepanelen van Soly. Waarom heeft hij besloten om zonnepanelen aan te schaffen, hoe is het hele proces verlopen en is hij tevreden met de installatie die nu op zijn dak ligt? Het antwoord op de laatste vraag zullen we alvast verklappen: Johan is erg content met het zonnesysteem.

Uit de video blijkt dat Johan Dobbelaar voornamelijk tevreden is met de snelle levering en de heldere afspraken die zijn gemaakt.

Duidelijke afspraken

Snelle levering zonnepanelen

Dobbelaar is zeer tevreden met de zonnepanelen op zijn dak en heeft de samenwerking met Soly als bijzonder prettig ervaren. Een van de belangrijkste redenen waarom hij voor Soly koos, is dat het bedrijf de zonnepanelen al voor de start van het teeltseizoen kon installeren. Dankzij de snelle levertijd kon hij snel profiteren van duurzame en voordelige stroom, waardoor de appels en peren door de afnemer als ‘duurzamer geteeld’ werden aangemerkt. Dobbelaar waardeerde ook de duidelijke afspraken, waardoor hij altijd precies wist waar hij aan toe was. Alle gemaakte afspraken werden netjes nageleefd.

Tot slot hebben de zonnepanelen al veel duurzame energie opgewekt, ondanks het sombere voorjaar. Mede daarom kan Johan Dobbelaar iedereen aanraden om te verduurzamen met zonne-energie van Soly.

Wilt u ook verduurzamen met uw bedrijf?

Vul onze vrijblijvende quickscan in, en ontdek wat zakelijke zonnepanelen uw bedrijf kan opleveren.

  Verbruik per jaar (in kWh)
  Hoofdaansluiting
  Type dak
  Ik wil graag inzicht in
  Opmerkingen

  Meer weten?

  Heeft u interesse om zakelijk te investeren in zonnepanelen of een ZonneCarport, of wilt u eerst nog meer weten? Neem contact op met onze zakelijke accountmanagers, we helpen u graag.
  contact image