Transitie naar elektrisch

Geld besparen door thuis te laden

Heb je zojuist besloten om over te stappen van een brandstofauto naar een elektrische auto? Een goede keuze! Er verandert veel zodra je voor de eerste keer elektrisch rijdt. Het grootste verschil is dat je niet langer ‘tankt aan de pomp’, maar oplaadt aan een laadpaal. En als je slim bent, dan kies je voor een laadpaal thuis. Dat kan je in potentie veel geld besparen. Maar hoe werkt de laadpaal thuis?

Functionaliteit

Dit is hoe de laadpaal thuis werkt

Voordat je jouw elektrische auto thuis kunt opladen, moeten we de laadpaal nog wel even installeren. Dat doen we middels de wallbox. Een laadstation dat aan de muur van je woning of garage komt te hangen. De laadpaal thuis van Soly kan je vervolgens eenvoudig bedienen met je persoonlijke laadpas. Door de laadpas voor de lezer te houden, opent de laadpaal en kan je de stekker van de accu eenvoudig koppelen. De laadpaal is uitsluitend te bedienen met je persoonlijke laadpas.

Laadpaal thuis in 3 stappen

01.

Koppel de laadkabel van je auto met de laadpaal

Gelukt? Dan zie je een groen licht op de display van de laadpaal. Zie je een rood licht? Dan gaat er iets mis met de koppeling of er is sprake van storing. Je ontvangt informatie over de vervolgstappen.

02.

Houd de laadpas nogmaals voor de display

Nadat de EV en laadpaal zijn gekoppeld, moet je de laadpaal nogmaals voor de display houden. Zodra het groene licht verandert in een blauw licht, start de laadsessie.

03.

Iedere laadsessie een hoogwaardig comfort

Wil je de laadsessie stoppen voordat je accu 100% is? Dat kan natuurlijk. Houd je laadpas opnieuw voor de display. De laadkabel is nu ‘los’ en kan uit de laadpaal en accu van de elektrische auto worden gehaald. Je bent klaar om weg te rijden met een goed gevulde accu.

De laadpaal thuis van Soly

Met de dynamische laadpaal van Soly kan jij tot 600 euro per jaar besparen op de laadkosten van je elektrische auto. En we maken het je makkelijk, kijk maar eens mee. Dankzij ons Home Energy Management systeem heb je altijd realtime inzicht in het stroomverbruik binnen je huishouden. Daarbij kan je via een handige applicatie de laadpaal thuis activeren vanaf je telefoon. We informeren je bovendien over de beste momenten om je laadsessie in te plannen, zodat je onder de streep super efficiënt oplaadt.

Combineren

Soly Brain en laadpaal

Heb je nog geen dynamisch energiecontract van Soly? Ook geen probleem! De Soly Brain automatiseert het proces van het opladen van je elektrische auto ook op momenten dat zonnepanelen de meeste energie opwekken. Dat beperkt de kosten voor het opladen van je elektrische auto tot het absolute minimum. Wel zo fijn om te weten.

Achtergrond

Kennisbank

Wil je meer informatie over de laadpaal thuis of ben je ook benieuwd naar onze overige producten? We hebben een goed gevulde kennisbank. Hier vind je nuttige informatie over alles dat heeft te maken met duurzame energie en onze producten. Neem maar eens een kijkje.
Laadpaal in combinatie met zonnepanelen
Heb je interesse in een laadpaal thuis, en heb je al zonnepanelen op je dak? De laadpaal thuis is de oplaadoplossing voor elektrische auto’s en biedt vele voordelen.
Laadcapaciteit van een laadpaal thuis
De laadcapaciteit van een laadpaal thuis bepaalt hoe snel je auto wordt opgeladen, en dus hoe snel je weer de weg op kunt. Hoe zit dat bij de Soly Charge?
Functionele voordelen wallbox laadstation
Met Soly’s laadpaal thuis, de Soly Charge, maak je van jouw oprit of garage een privé oplaadstation. Wat zijn de voordelen van een wallbox, het hangende model van de laadpaal?

Contact met ons opnemen

Wil je graag nog even met ons spreken? Dat kan! Onze adviseurs staan je graag te woord. Ontdek hoe je contact met ons kan opnemen.