Categorie:

Laadpaal
Kennisbank

Functionele voordelen wallbox laadstation

Met Soly’s laadpaal thuis, de Soly Charge, maak je van jouw oprit of garage een privé oplaadstation. Hiermee bespaar je niet alleen tijd doordat je nooit meer in de rij hoeft te staan voor een publieke laadpaal, maar je auto laadt ook nog eens zes keer sneller op dan wanneer je een regulier stopcontact gebruikt. De laadpaal van Soly is een wallbox laadstation, wat betekent dat het aan de muur is bevestigd en niet op de grond staat. Dit type laadstation komt met een aantal voordelen ten opzichte van een staande laadpaal. Wat zijn de functionele voordelen van een wallbox laadstation?


Gemakkelijk te installeren
Compact, dus neemt weinig ruimte in
Zowel te plaatsen binnen als buitenshuis
Minimalistisch en modern design

Installatie laadpaal

Het installeren van een laadpaal thuis heeft minder voeten in de aarde, doordat er in principe geen vloeroppervlak hoeft te worden vrijgemaakt op de plek van installatie.Voor een laadstation op een paal moet logischerwijs een klein deel van de oprit of garagevloer worden opengebroken om ruimte te maken voor de installatie van de laadpaal. Doordat de Soly Charge zweeft boven het vloeroppervlak, zal er enkel plaats moeten worden gemaakt voor de kabel die de wallbox met de meterkast verbindt. Deze wordt vaak direct in de muur weggewerkt, maar in sommige gevallen loopt deze langs de muur de grond in. In dat geval moeten er soms wel wat worden gegraven en stenen worden verplaatst, maar deze worden altijd weer netjes teruggelegd door onze installateurs.


Ruimtebesparend
Laadpaal met compact design

Zoals hierboven al is benoemd, neemt de laadpaal thuis van Soly geen vloeroppervlak in beslag. Hierdoor kun je jouw auto gemakkelijk dicht bij het laadstation parkeren, en kun je optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte op jouw oprit of in de garage. Daarnaast is de laadpaal van Soly ruimtebesparend dankzij het compacte ontwerp. Dit maakt de Soly Charge ook ideaal om te plaatsen op locaties met beperkte ruimte, zoals in je garage of schuur.

Geschikt voor binnen én buiten
Perfect voor elke locatie

Wanneer je jouw auto het liefst binnenshuis wilt opladen, dan is de laadpaal thuis van Soly de perfecte keuze voor jou! Doordat deze laadpaal compact is en bij installatie minder hinder geeft, is de Soly Charge gemakkelijker te plaatsen in je garage of schuur dan een staande laadpaal. Hierdoor hoef je jouw auto nooit meer in de regen op te laden, en ben je er zeker van dat jouw laadstation én auto veilig binnen staan. De laadpaal is vergrendeld met een persoonlijke laadpas en dus niet ongevraagd door andere mensen te bedienen. Dat betekent dat je jouw elektrische auto ook prima aan de laadpaal op de oprit kunt opladen.

Esthetisch aantrekkelijk

Minimalistisch en modern design

Een mooie elektrische auto verdient natuurlijk ook een mooie laadpaal. Dankzij het minimalistische en moderne design ziet de Soly Charge er esthetisch aantrekkelijk uit.
De laadpaal wordt verkocht in een robuuste zwarte uitvoering, en past bovendien binnen elke omgeving. Daar komt bij dat de laadpaal thuis in stijl en uitvoering perfect aansluit op de matzwarte zonnepanelen op het dak.


Interesse in een laadpaal thuis?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze experts, om te ontdekken of de laadpaal thuis iets voor u is. Vul uw gegevens hieronder in, en wij nemen contact met u op om een adviesgesprek in te plannen op een moment dat het u uitkomt.

  Geheel vrijblijvend
  Achtergrond
  Kennisbank
  Wil je graag meer weten? Wij hebben hier wat interessante artikelen voor je. Lees meer over het dynamische energiecontract, zonnepanelen en de thuisbatterij. Je vindt er alles over in onze kennisbank. We hebben de beste artikelen voor je op een rij gezet.

  Elektrische auto opladen via zonnepanelen
  Ben je benieuwd naar het opladen van je elektrische auto met zonnepanelen? Lees hier hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je elektrische auto iedere dag volledig op te laden?
  Laadcapaciteit van een laadpaal thuis
  Bij je keuze voor een laadpaal is het belangrijk om te kijken welk type past bij je rijgedrag. Aangezien het belangrijk is om bij het kiezen van een laadpaal thuis rekening te houden met de laadcapaciteit van de laadpaal, leggen we je in dit artikel uit wat dat precies inhoudt.
  Hoe duurzaam is de thuisbatterij?
  Een batterij voor zonnepanelen biedt diverse voordelen, maar wat is eigenlijk de duurzaamheid en de impact van de thuisbatterij-productie op het milieu? In dit artikel zoeken we het uit.
  Hoe werken zonnepanelen?
  Hebben zonnepanelen je interesse gewekt en ben je op zoek naar een stukje algemene informatie over het product en systeem? Dit artikel legt je alles uit!
  “61% consumenten met zonnepanelen enthousiast over thuisbatterij”
  Een meerderheid van de Nederlandse consumenten wil in de komende twee jaar een thuisbatterij laten installeren. Dit blijkt onderzoek van Soly waar meer dan 6.000 klanten aan deelnamen. Een grotere groep (61%) wil al in de komende twee jaar een thuisbatterij laten installeren.