Categorie:

Laadpaal
Kennisbank

Laadpaal in combinatie met zonnepanelen

Heb je interesse in een laadpaal thuis, en heb je al zonnepanelen op je dak? De laadpaal thuis is de oplaadoplossing voor elektrische auto’s en biedt vele voordelen. Het biedt gemak, het maakt elektrisch rijden voordeliger en bespaart je een hoop tijd. En wist je dat je nog meer voordeel uit een laadpaal thuis kunt halen, wanneer je over zonnepanelen beschikt? Wat zijn de extra voordelen van een laadpaal thuis in combinatie met zonnepanelen?

Focus op efficiënt laden

Voordelig elektrisch rijden op zonne-energie

Een elektrische auto zorgt voor een hoger energieverbruik. Maar wanneer je een laadpaal thuis aanschaft terwijl je al zonnepanelen op het dak hebt, kun je de stijging van de bijkomende energiekosten flink inperken. De energie die jouw zonnepanelen opwekken, kan namelijk gebruikt worden om je elektrische auto te laten rijden. Als je je elektrische auto aan de laadpaal aansluit wanneer er voldoende zonlicht is, dan zal de opgewekte zonne-energie via de omvormer in de meterkast worden omgezet naar wisselstroom (AC). Echter, de accu van je elektrische auto laadt op met gelijkstroom (DC). Dat betekent dat de gelijkstroom, nadat het is omgezet naar wisselstroom, weer wordt omgezet naar gelijkstroom met behulp van een omvormer in de oplaadstekker van de auto.

Door je elektrische auto efficiënt te laden, oftewel wanneer de zon schijnt, kun je veel geld besparen en wellicht zelfs ‘kosteloos’ elektrisch rijden. Via bijgeleverde app van Soly heb je de keuze om je laadpaal in ‘eco modus’ te zetten, wat betekent dat hij alleen de elektrische auto oplaadt wanneer er zonnestroomproductie is.

Laadkosten verminderen

Elektrische auto opladen met zonnepanelen

Om de laadkosten zo goedkoop mogelijk te houden, is het belangrijk om je auto voornamelijk overdag op te laden wanneer de zon schijnt. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Mocht je genoodzaakt zijn om je auto in de avonduren op te laden, dan kun je overwegen om je elektrische auto, zonnepanelen en laadpaal thuis te combineren met een thuisbatterij. Met een thuisbatterij is het mogelijk om zonne-energie op te slaan, waardoor je ook in de avonduren je elektrische auto gedeeltelijk kunt opladen met zonnestroom. De maximale capaciteit van de thuisbatterij beïnvloedt de snelheid van het laden. Bij de meeste thuisbatterijen is deze capaciteit nog niet voldoende, en wordt het elektriciteitsnet nog gebruikt om bij te laden. Zeker wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd is de combinatie met een thuisbatterij interessant.

Nóg duurzamer onderweg

Naast dat het opladen van je elektrische auto met zonne-energie goedkoper is, is het ook beter voor het milieu. Natuurlijk is de keuze voor een elektrische auto al duurzaam, maar je duurzaamheid wordt verder vergroot wanneer je je auto oplaadt met zonne-energie. Door je elektrische auto te voeden met je zelf opgewekte zonne-energie, rijdt je helemaal groen!

Door je laadpaal thuis te integreren met zonnepanelen van Soly bespaar je niet alleen meer geld, maar draag je ook nog actiever bij aan duurzaamheid!

Soly

Interesse in een laadpaal thuis?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan met één van onze experts, om te ontdekken of de laadpaal thuis iets voor jou is. Vul je gegevens hieronder in, en wij nemen contact met je op om een adviesgesprek in te plannen op een moment dat het jou uitkomt.

Een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen met een specialist van Soly? Dat biedt veel voordelen, zoals:

 

 • Een ervaren adviseur kijkt naar de beste oplossing voor jouw situatie
 • We nemen de tijd om je wensen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden
 • Na het gesprek delen we een vrijblijvende offerte

Vrijblijvend

Vraag hier een offerte aan

  Geheel vrijblijvend
  Achtergrond

  Kennisbank

  Ben je benieuwd naar alle in's en out's omtrent zonnepanelen? In onze kennisbank vind je meer, veel meer. Om het je makkelijk te maken hebben we alles in verschillende categorieën verdeeld. Zo kan je het antwoord op jouw vraag eenvoudig en snel terugvinden.
  Elektrische auto opladen via zonnepanelen
  Ben je benieuwd naar het opladen van je elektrische auto met zonnepanelen? Lees hier hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je elektrische auto iedere dag volledig op te laden?
  Laadcapaciteit van een laadpaal thuis
  Bij je keuze voor een laadpaal is het belangrijk om te kijken welk type past bij je rijgedrag. Aangezien het belangrijk is om bij het kiezen van een laadpaal thuis rekening te houden met de laadcapaciteit van de laadpaal, leggen we je in dit artikel uit wat dat precies inhoudt.
  Hoe duurzaam is de thuisbatterij?
  Een batterij voor zonnepanelen biedt diverse voordelen, maar wat is eigenlijk de duurzaamheid en de impact van de thuisbatterij-productie op het milieu? In dit artikel zoeken we het uit.
  Functionele voordelen wallbox laadstation
  Met Soly’s laadpaal thuis, de Soly Charge, maak je van jouw oprit of garage een privé oplaadstation. De Soly laadpaal is een wallbox laadstation, en is dus aan de muur is bevestigd i.p.v. de grond. Wat zijn de functionele voordelen van een wallbox laadstation?
  Is een dynamisch energiecontract interessant met zonnepanelen?
  Het dynamische energiecontract wint steeds meer terrein ten opzichte van vaste en variabele energiecontracten. Veel is echter nog onduidelijk, want hoe interessant is een dynamisch energiecontract eigenlijk in combinatie met zonnepanelen?