Categorie:

Algemeen
Kennisbank

Hoe werkt de Soly app?

De Soly app is een persoonlijke omgeving waarin jij je volledige energiemanagement eenvoudig zelf regelt. In de applicatie kun je eenvoudig je adviesgesprek inplannen, persoonlijke offerte bekijken en de installatiedatum bepalen wanneer het jou uitkomt. Ben je al klant? Dan biedt de Soly app je realtime inzicht in je energiehuishouden. Zo weet je precies hoeveel duurzame energie je opwekt, teruglevert en efficiënt gebruikt. Alles wat je nodig hebt, op één handige plek.

Nog geen klant?

Zo werkt de Soly app

Ben je nog geen klant van Soly, maar heb je wel een vrijblijvende offerte aangevraagd? In de oriënterende fase begeleiden we je stapsgewijs door het gehele proces vanaf aanvraag tot installatie. Blijf op de hoogte van de voortgang.

Hoe ziet de oriënterende fase voor zonnepanelen eruit?

01.

Stap 1: Online aanvraag

Heb je een vrijblijvende offerte aangevraagd voor zonnepanelen, een thuisbatterij of een laadpaal? Goed bezig! Je hebt een nieuwe stap gezet richting een duurzame en decentrale toekomst. In de Soly app houden we je op de hoogte van de status van je aanvraag. Kies je voor dynamische energie van Soly, dan ben je na je aanvraag direct klant en doorloop je niet alle stappen die we hierna bespreken.

02.

Stap 2: Plan je adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreken we jouw wensen en maken een vrijblijvende offerte op. Extra handig: in de Soly app kun je het adviesgesprek zelf inplannen wanneer het jou het beste uitkomt.

03.

Stap 3: Foto’s uploaden (optioneel)

Kies je voor zonnepanelen, thuisbatterij en/of laadpaal? Dan kunnen we je vragen naar het uploaden van enkele foto’s. Door dit proces – een type schouw – online te doen bespaar jij tijd en geld. In de Soly app instrueren we je stap voor stap hoe je de foto’s het beste kunt maken.

04.

Stap 4: Adviesgesprek

Kloppen de gegevens en zijn optioneel de foto’s correct gedeeld? Dan stellen we je adviesgesprek definitief vast. Kan je toch niet op de afgesproken datum? Je kunt de afspraak tot 4 uur van tevoren wijzigen binnen de persoonlijke omgeving van de Soly app.

05.

Stap 5: Je offerte staat klaar

Naar aanleiding van het adviesgesprek maken we een definitieve offerte op. Dit betreft nog altijd een vrijblijvende offerte. In het overzicht binnen de Soly app vind je een opsomming van alle gegevens die tijdens het adviesgesprek zijn besproken. Hier kan je de offerte bovendien accorderen.

06.

Stap 6: Bekijk jouw dossier

In deze stap hoef je in feite niks te doen. Wij maken je dossier compleet en zorgen voor een totaaloverzicht van je aanvraag. Je persoonlijke adviseur deelt het installatieplan en zet je aanvraag door naar het installatieteam. Binnen je dossier blijf je op de hoogte van de voortgang.

07.

Stap 7: Installatie inplannen

Klaar om over te stappen? Plan eenvoudig je installatie in met de Soly app.

08.

Stap 8: Klaar om te besparen

De installatie van het door jou gekozen product wordt uitgevoerd door erkende installateurs. Op de dag van installatie heb je contact met een persoonlijke coördinator van Soly. Daarmee ben je verzekerd van een soepele en zorgeloze installatie.

Mevr. H.
Assen
  • icon

10 zonnepanelen

• icon

4.300 Wp

"Goed geïnformeerd, goede monteurs en goede prijs. Op de hoogte gehouden van alles."
Dhr. B.
Reeuwijk
  • icon

10 zonnepanelen

• icon

4.300 Wp

"Top bedrijf, netjes werk geleverd."
Fam. V.
Hengelo
  • icon

8 zonnepanelen

• icon

3.440 Wp

"Top bedrijf!"
Dhr. van den H.
Putten
  • icon

9 zonnepanelen

• icon

3.510 Wp

"Tussen eerste gesprek en installatie zat slechts 1,5 maand. Installatie super verlopen, complimenten voor het montageteam!"
Dhr. Z.
Kraggenburg
  • icon

10 zonnepanelen

• icon

4.250 Wp

"Een bijzonder vakkundig team van installateurs. Duidelijke uitleg gekregen en de installatie is prima geplaatst."
Dhr. H.
Almere
  • icon

7 zonnepanelen

• icon

2.940 Wp

"Alles zit netjes en werkt prima, kortom een tevreden klant die een mooie review als dank wil achterlaten."
Klant van Soly?

Zo werkt de Soly app

Ben je al klant van Soly? Dan biedt de Soly app alle functionaliteiten die je nodig hebt om je energiemanagement zelf te beheren. Een digitale omgeving met drie pijlers: Overzicht, Analyse en Producten. We vertellen je graag meer over de functionaliteiten van de Soly app voor onze klanten.

Overzicht energie huishouden

Het overzicht van de Soly app voorziet in een actuele weergave van je energie huishouden.

• Zonnepanelen: inzicht in de actuele en historische opbrengst.
  • Thuisbatterij (optioneel): inzicht in het actuele en historische opslagpercentage.
  • Huidig verbruik: overzicht huidig energieverbruik op jouw adres en zelfvoorziening.
  • Laadpaal (optioneel): laadgegevens met functionaliteit voor Snel laden of Eco laden.
  • Energienet: bekijk hoeveel duurzame energie je momenteel teruglevert aan het net

Dankzij de Soly app maken we energiemanagement toegankelijk voor iedereen.

Tips & Tricks

Analyse

In de Soly app analyseren we je huidige energie huishouden. In hoeverre ben je al zelfvoorzienend en wat kan je doen om nog extra te besparen op je energierekening? Om je te helpen stellen we een persoonlijke duurzaamheidsscore vast op een schaal van 1 tot 5. Ben je al (grotendeels) zelfvoorzienend in je energieverbruik, dan zullen we ons advies beperken tot enkele kleine tips & tricks om toch nog meer te kunnen besparen. Een lagere score geeft ruimte tot verbetering. Zo adviseren we een thuisbatterij voor stroomopslag of dynamische energie om te profiteren van gunstige dynamische energieprijzen, mits dit past bij je huidige energieverbruik. Dat laatste baseren we overigens altijd op basis van geautomatiseerde data rondom je historische energie huishouden.

Het Soly ecosysteem: alle producten in één overzicht

In de Soly app analyseren we je huidige energie huishouden. In hoeverre ben je al zelfvoorzienend en wat kan je doen om nog extra te besparen op je energierekening? Om je te helpen stellen we een persoonlijke duurzaamheidsscore vast op een schaal van 1 tot 5. Ben je al (grotendeels) zelfvoorzienend in je energieverbruik, dan zullen we ons advies beperken tot enkele kleine tips & tricks om toch nog meer te kunnen besparen. Een lagere score geeft ruimte tot verbetering. Zo adviseren we een thuisbatterij voor stroomopslag of dynamische energie om te profiteren van gunstige dynamische energieprijzen, mits dit past bij je huidige energieverbruik. Dat laatste baseren we overigens altijd op basis van geautomatiseerde data rondom je historische energie huishouden.

Meer in de Soly app

Vriendenactie

Ben je tevreden met je zonnepanelen én wil je de wereld nog een stukje zonniger maken? Dankzij onze vriendenactie bespaar je niet alleen, maar sámen dankzij zonne-energie van Soly. Iedere stap telt, maar we weten dat je in je eentje de wereld niet kunt redden. Daarom willen wij je aanmoedigen om al je vrienden, familieleden, collega’s, buren en kennissen ook te laten overstappen op duurzame zonne-energie. Voor iedere vriend die je aandraagt, ontvang je € 300,- cashback, maar daar blijft het niet bij. Ook je vrienden, familieleden, collega’s, buren en kennissen ontvangen € 300,- korting op hun offerte bij Soly. Daar maak je vrienden mee. En bovendien verdien je daardoor je zonnepanelen nóg sneller terug. Tel uit je winst. Je regelt het allemaal binnen de Soly app.

Service

Kom je ergens niet uit of werkt iets volgens jou niet helemaal naar behoren? Geen wolkje aan de lucht, we zoeken het voor je uit. Onze medewerkers van de klantenservice zitten voor je klaar. Je kunt ons via de Soly app bereiken via Whatsapp, Messenger en Mail. Ook delen we hier belangrijke documenten, met onder meer de algemene voorwaarden per product. Zo ben je voordat je contact met ons opneemt helemaal op de hoogte. We doen er alles aan om een totaaloplossing te kunnen bieden en optimaliseren onze processen doorlopend om jou van de beste service te voorzien.

Soly App

Alle systemen overzichtelijk binnen handbereik

In onze app heb je direct inzicht in je energie verbruik. Je kunt onder andere:

✓ De werking van je zonnepanelen, laadpaal en thuisbatterij zien
✓ Meldingen krijgen wanneer energie goedkoop is
✓ Persoonlijke tips krijgen om meer te besparen

  App Store

Google Play

Achtergrond

Kennisbank

In onze kennisbank vind je alles over zonne-energie. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? We hebben alvast vier artikelen voor je geselecteerd.
Energy Trading: handelen met duurzame energie
Onder Energy Trading verstaan we het proces van slim energie inkopen, duurzame stroomopslag en voordelig energie terugleveren aan het net.
Huishoudens met dynamisch energiecontract bespaarden in 2023 honderden euro’s
Prijsverschillen energie tussen vast, variabel en dynamisch energiecontract.
Wat is onbalans op het energienet en wat merk je daar als consument van?
De onbalans van het energienet staat voor de mismatch tussen de vraag naar, en het aanbod van energie op het landelijke net.
Btw teruggave voor slimme thuisbatterij
In dit artikel bespreken we de voorwaarden voor teruggave, en hoe je dit gemakkelijk zelf kunt aanvragen voor jouw (toekomstige) thuisbatterij.