Categorie:

Milieu
Kennisbank

Nationale Klimaatweek: de duurzame missie van Soly

In de week van 30 oktober tot en met 5 november 2023 vieren we de Nationale Klimaatweek. Burgers, bedrijven en gemeenten worden aangemoedigd om zich in te zetten voor een beter klimaat. Belangrijk, want samen kunnen we echt impact maken. Dat doen we bij Soly overigens niet alleen tijdens de Klimaatweek, maar het hele jaar door. Maak kennis met de duurzame missie van Soly.

Voor 2030 is Soly energieneutraal

Samen met duizenden liefhebbers van duurzame oplossingen zetten we grote stappen richting onze duurzame missie: Soly energieneutraal in 2030. Een ambitieuze missie, waar we ons graag aan committeren. Om de doelstelling te bereiken zijn we continu bezig met het verduurzamen van onze gehele keten, vanaf productie tot transport en installatie. Als bedrijf in de sector zonne-energie installeren we inmiddels al ruim 10 jaar zonnepanelen bij particulieren en bedrijven. Maar we staan zeker niet stil.

De ontwikkelingen op de zonne-energiemarkt gaan razendsnel. Wie 10 jaar geleden had verwacht dat we in Nederland inmiddels koploper zonnepanelen per hoofd van de bevolking zouden zijn, die was misschien wel voor gek verklaard. Maar niets is minder waar. En samen pakken we door. Soly heeft haar propositie inmiddels uitgebreid met producten die huishoudens en bedrijven nog verder onafhankelijk maken van het energienet: de thuisbatterij, laadpaal thuis, Soly Brain en op termijn ook dynamische energie. Slimme oplossingen die ervoor zorgen dat we ook in de toekomst collectief verder kunnen verduurzamen. Met alle voordelen die passen bij de schone energie van de zon.

Hoe duurzaam zijn zonnepanelen echt?
“Het produceren van zonnepanelen kost meer energie dan dat het uiteindelijk opwekt, toch?” En, “hoe zit het dan met het transport van zonnepanelen, als het merendeel van deze producten uit Azië naar Europa wordt vervoerd?” Het zijn voorbeelden die we bij Soly vaak voorbij zien komen. En we begrijpen goed dat mensen hier vraagtekens bij zetten. Echter, zodra de zonnepanelen 3 jaar op je dak liggen, dan is er zoveel zonne-energie gegenereerd, en heb je dermate veel CO2-uitstoot bespaard dat de zonnepanelen al volledig zijn gecompenseerd. En omdat zonnepanelen tenminste 25 jaar meegaan, doe je méér dan goed voor het klimaat en de wereld. En daar zijn we trots op! Een B-Corp wordt je namelijk niet zomaar.

Soly is een B-Corp

De term B-Corp staat voor ‘Benefit Corporation’. Met deze certificering tonen ondernemers aan dat zij, naast het financiële aspect, ook de hoogste waarden voor mens en milieu nastreven. Hoe doen we dat bij Soly? Als bedrijf zijn we groter dan alleen de werknemers op het kantoor. We hebben een volledige keten die grote impact heeft op de aarde en talloze (directe of indirecte) betrokkenen. Als B Corp doen we alles om te zorgen dat deze impact voor onze klanten, medewerkers, fabrieksarbeiders, het milieu en alles waar we verder invloed op hebben, positief is. We blijven hoge eisen stellen aan onszelf.

We zijn Klimaatsupporter 2023

Soly is Klimaatsupporter. Bedrijven hebben een grote impact op de verduurzaming van Nederland, en Soly levert hier graag een bijdrage aan. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo zorgen we voor een milieuvriendelijk productieproces, en verduurzamen we het transport van onze producten over de gehele linie; vanaf de productie in de fabriek tot de levering aan onze klanten. Als Klimaatsupporter 2023 wil Soly iedereen uitdagen om bij te dragen aan de verdere verduurzaming van Nederland. Het kan.

Draag jij ook al bij aan de Klimaatweek?

Wil je ook een bijdrage leveren aan de Klimaatweek? Dat kan op tal van manieren! Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je koopgewoonten, eet een dagje minder vlees of maak de keuze voor duurzame mobiliteit. Dingen die klein beginnen kunnen zich soms ontwikkelen tot mooie initiatieven en zo een grote impact hebben. Draag ook je steentje bij en bekijk meer op de website van de Nationale Klimaatweek.

NKW 2024

Nationale Klimaatweek 2024

Ook volgend jaar zal Soly zich weer inzetten als Klimaatsupporter. Volgend jaar zal de Nationale Klimaatweek plaatsvinden van 11 t/m 17 november 2024. Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. In deze week zal Soly proberen nog meer mensen en organisaties te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat.

Achtergrond

Kennisbank

Nu je er toch bent.. We hebben nog veel meer informatie over alles dat speelt in de wereld van zonne-energie. Hiervoor verwijzen we je graag naar onze kennisbank. We hebben alvast drie artikelen voor je geselecteerd.
Zoveel CO₂-uitstoot bespaar je met zonnepanelen
Kiezen voor zonnepanelen heeft verschillende grote voordelen. Zo bespaar je op de maandelijkse kosten én stoot je minder CO2 uit.
Niet-verduurzamen van je woning doet energiekosten 13% stijgen
Woningen die geen duurzame maatregelen nemen, betalen tussen nu en 2030 naar verwachting 13% meer kosten.
Terugverdientijd zonnepanelen wordt steeds korter
Op basis van de huidige tarieven voor stroom is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen nu slechts gemiddeld 3,3 jaar.