Eigenschappen 450 Wp zonnepanelen

Het potentiële vermogen van zonnepanelen groeit hard. Inmiddels zijn voorbeelden bekend van pv panelen die een vermogen van 450 Wp bereiken. Interessant op het eerste gezicht, want met een hoger vermogen stijgt ook het rendement van zonnepanelen. Daarentegen zorgen de ruime afmetingen van 450 Wp zonnepanelen ervoor dat de mogelijkheden op het dak slinken. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van 450 Wp zonnepanelen?

header image
Specs

Specificaties zonnepanelen 450 Wp

De energiemarkt ontwikkelt zich snel, en hetzelfde geldt voor de Wattpiek van zonnepanelen. Waar de markt 10 jaar geleden nog zonnepanelen met een vermogen van 230 Wp hanteerde, daar zijn nu al 390 Wp, 400 Wp, 405 Wp, 420 Wp, 450 Wp en zelfs 500 Wp zonnepanelen beschikbaar. De prijs van 450 Wp zonnepanelen ligt relatief hoog, evenals de ruime afmetingen, waardoor de prijs/kwaliteit verhouding naar onze mening niet ideaal is. Dat heeft te maken met de beperkte mogelijkheden en het rendement, dat vaak niet aansluit bij het gewenste rendement. Wat zijn de specificaties van 450 Wp zonnepanelen?

De standaard afmetingen van een 450 Wp zonnepaneel zijn 210,8 x 104,8 cm (2,21 m²), met een gewicht van gemiddeld 24,5 kilogram. Die afmetingen zijn zodanig dat een volledig systeem met meerdere zonnepanelen al snel een groot oppervlak in beslag neemt. Dit type zonnepanelen is nog relatief ongebruikt en wordt nog maar zelden aangeboden. Wij blijven met het oog op de afmetingen, het rendement en de mogelijkheden de voorkeur geven aan onze 430 Wp zonnepanelen van Jinko Solar.

Berekening

Wattpiek naar kWh

In Nederland ligt het rendement van een zonnepaneel gemiddeld op 88%. Waarom is dit geen 100%? Dat heeft te maken met de omgevingsfactoren (zonuren, schaduw, weertype) i.c.m. de hellingshoek en oriëntatie van een standaard dak. Stel dat je een zonnepaneel 450 Wp neemt als voorbeeld, dan is de berekening naar kWh als volgt: 0,88 x 450 = 396 kWh per jaar. Vermenigvuldig dit met het aantal gekozen zonnepanelen, en je kent de verwachte opbrengst per jaar.

Soly

Waarom wij kiezen voor 420 Wp zonnepanelen

Waarom kies je voor de 430 Wp zonnepanelen van Soly? Bij ons krijg je de garantie van het optimale rendement en een scherpe offerte, gebaseerd op jouw stroomverbruik en voorkeuren. Onze fabrikant Jinko Solar beschikt over een uitstekende naam op het gebied van innovatie en techniek. Jouw zonnepanelen genereren dan ook het hoogste rendement in elke situatie. Met een module rendement van 21,51% ben je altijd verzekerd van de beste prestaties.

Prijs per Wattpiek berekenen

Wil je de prijs per Wattpiek (Wp) berekenen? Dat is heel eenvoudig. Ook hierin nemen we de 450 Wp zonnepanelen als voorbeeld. Neem de gecalculeerde prijs van de zonnepanelen gedeeld door het aantal Wattpiek. De uitkomst is de prijs per Wattpiek, en op basis hiervan kan je eenvoudig zonnepanelen met elkaar vergelijken. Hieruit zal ook blijken dat je voor zonnepanelen met een vermogen van 450 Wp op dit moment een hogere prijs per Wattpiek betaalt.

Kom in contact

Onze adviseurs vertellen je graag alles over het piekvermogen en alle andere belangrijke eigenschappen van zonnepanelen.
contact image