Wat zijn 430 Wp zonnepanelen?

Wil je de ruimte op je dak optimaal benutten, dan zijn 430 Wp zonnepanelen een uitstekende keuze. Dankzij het hoge piekvermogen in combinatie met een compact formaat van dit type zonnepanelen geniet je van een buitengewoon hoog rendement, ook als de ruimte op het dak beperkt is. Zonnepanelen met een piekvermogen van 430 Wp genereren onder de meest ideale omstandigheden 430 kWh aan stroom per jaar. We vertellen je meer over de eigenschappen van zonnepanelen 430 Wp.

header image
Tiger Neo N-type

Rendement zonnepanelen 430 Wp

Zonnepanelen met een piekvermogen van 430 kunnen onder testomstandigheden 430 Watt aan energie produceren. We beschrijven de ideale testomstandigheden zoals die door de fabrikant, Jinko Solar, in laboratoria worden uitgevoerd. De richtlijnen voor deze testomstandigheden om de Wattpiek van zonnepanelen te berekenen zijn als volgt:

  • Sterkte invallende zonnestralen: 1000 W/m²;
  • Zonnespectrum: genormaliseerd voor AM = 1,5. Relatieve lengte van de lichtweg vanuit de atmosfeer naar de aarde (of je dak);
  • Loodrechte instraling van zonlicht op de zonnepanelen, en
  • Temperatuur zonnecellen: 25 °C.

Zoals je mag verwachten, worden deze testomstandigheden voor zonnepanelen op het dak van jouw woning door het jaar heen niet altijd gehaald. Wel is het Nederlandse klimaat gunstig voor zonnepanelen. We hebben dankzij het gematigde zeeklimaat te maken met een goede gemiddelde temperatuur en ruim voldoende zonuren. Daarom houden we rekening met een gemiddeld rendement van 88% op zonnepanelen. Rekenen we dit om naar zonnepanelen van 430 Wp, dan kom je op een verwacht rendement per jaar/ per zonnepaneel: 0,88 x 430 = 378,4 kWh.

Zonnepanelen kopen of huren bij Soly

Bereken de voordelen van zonne-energie op jouw adres

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
01.

Adres invullen

Onze Configurator bekijkt op afstand of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Komt je dak in aanmerking voor zonnepanelen? Dan maken we een legplan op maat.

02.

Informatie stroomverbruik en dak

Deel je stroomverbruik en/of vraag per jaar, de hellingshoek en oriëntatie van je dak en het daktype. Deze informatie is voor ons belangrijk om een persoonlijke offerte te kunnen maken.

03.

Vrijblijvend voorstel

In de laatste stap vind je alles nog een keer terug in één overzicht. We adviseren je het aantal zonnepanelen dat past bij je stroomvraag, en delen informatie over de kosten, opbrengst en terugverdientijd.

Informatie

Jinko Solar 430 Wp

Waarom kies jij voor 430 Wp zonnepanelen van onze fabrikant Jinko Solar? De 430 Wp zonnepanelen beschikken over de juiste afmetingen in combinatie met een hoog netto-rendement. Dat heeft een belangrijk voordeel: je hebt minder zonnepanelen nodig voor een hoge opbrengst. Bij Soly zijn we doorlopend bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van ons aanbod, zodat jij optimaal profiteert van alle voordelen van zonnepanelen. Bekijk de datasheet van de Jinko Solar Tiger Neo N-type 420-440 Watt.

Eigenschappen zonnepanelen 430 Wp

Zonnepanelen van 430 Wp onderscheiden zichzelf op basis van prijs, rendement en afmetingen. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je in de praktijk de ruimte op je dak beter kan benutten. Het formaat van 430 Wp zonnepanelen is 176,2×113,4×3,0 centimeter. Het gewicht van een 430 Wattpiek zonnepaneel is daarnaast 22,0 kg. De mono-kristallijn zonnepanelen beschikken individueel over 108 (6×18) zonnecellen, waarmee het hoge piekvermogen wordt verklaard.

Bij Soly ontvang je standaard 25 jaar productgarantie en 30 jaar lineaire vermogensgarantie. Deze garanties worden evenwel afgegeven door de fabrikant van de zonnepanelen; Jinko Solar. De fabrikant belooft verder dat over een looptijd van 30 jaar de jaarlijkse degradatie van de zonnepanelen slechts 0,40% is. Met de degradatie van zonnepanelen wordt bedoeld dat het rendement van de zonnepanelen, vanaf de installatie, ieder jaar iets afneemt. De jaarlijkse degradatie van zonnepanelen verschilt echter per land.

Achtergrond

Kennisbank

Ben je op zoek naar meer informatie over zonnepanelen? Dan is het goed om te weten dat we beschikken over een uitgebreide kennisbank. Hier vind je alles waar je naar op zoek bent. We hebben alvast drie nuttige artikelen voor je geselecteerd.
cards knowhow icon icon
Is een dynamisch energiecontract interessant met zonnepanelen?
Het dynamische energiecontract wint steeds meer terrein ten opzichte van vaste en variabele energiecontracten. Is dit interessant met zonnepanelen?
cards knowhow icon icon
Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een warmtepomp?
Steeds meer huishoudens willen gasvrij wonen, en stappen om die reden over op de warmtepomp. De extra stroomvraag kan je uit zonnepanelen halen. Maar hoeveel heb je dan nodig?
cards knowhow icon icon
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen. Ontdek hoeveel zonnepanelen passen binnen jouw situatie.

Kom met ons in contact

Heb je nog een vraag en wil je graag met iemand van Soly spreken? Dan staan we voor je klaar! We doen er alles aan om de zon bij jou te laten schijnen.
contact image