Piekvermogen

Informatie 420 Wp zonnepanelen

Ben je op zoek naar meer informatie over zonnepanelen van 420 Wp? Een zonnepaneel van 420 Wattpiek kan onder de meest ideale omstandigheden 420W aan energie generen. Dit piekvermogen van zonnepanelen wordt onder testomstandigheden vastgesteld. Omdat we in Nederland te maken hebben met een gematigd klimaat, ligt de opbrengst in de praktijk iets lager. We vertellen je alles over zonnepanelen van 420 Wattpiek.

header image
N-Type panelen

Jinko zonnepanelen 420 Wp

Veel van onze klanten hebben momenteel Jinko zonnepanelen 420 Wp op het dak liggen. Deze zonnepanelen kennen een uitstekende balans tussen een hoog piekvermogen en gunstige afmeting. Dit is belangrijk, want zo kunt u met de beschikbare ruimte op het dak optimaal profiteren van de kracht van de zon. In je zoektocht naar zonnepanelen heb je ongetwijfeld allerlei cijfers voorbij zien komen. Naast 420 Wp bijvoorbeeld ook 350, 370, 400 of zelfs 450 Wp. Op de markt voor zonne-energie hebben we het privilege van tientallen actieve fabrikanten, waardoor jij als potentiële klant veel keuze hebt. De 420 Wp zonnepanelen van Jinko Solar voorzien in de combinatie van een compact formaat met een hoog piekvermogen.

Betekenis Wp

Je bent op zoek naar zonnepanelen 420 Wp, maar waar staat die term nou eigenlijk voor? Wp is de afkorting van Wattpiek, de meeteenheid waarmee het piekvermogen van een zonnepaneel wordt aangegeven. In meer technische termen spreken we bij Wattpiek over de meeteenheid voor het vermogen van fotovoltaïsche cellen die ervoor zorgen dat zonne-energie wordt omgezet in stroom. Daarbij worden standaard testomstandigheden aangehouden als meetpunt. Die standaard omstandigheden, in het Engels bekend als Standard Test Conditions (STC), zijn als volgt:

  • Sterkte invallende zonnestralen: 1000 W/m²;
  • Zonnespectrum: genormaliseerd voor AM = 1,5. Relatieve lengte van de lichtweg vanuit de atmosfeer naar de aarde (of je dak);
  • Loodrechte instraling van zonlicht op de zonnepanelen, en
  • Temperatuur zonnecellen: 25 °C.

In Nederland, en eigenlijk vrijwel nergens, is sprake van de Standard Test Conditions. Het gematigde klimaat in Nederland zorgt ervoor dat we een vaste vuistregel hebben: een zonnepaneel behaalt jaarlijks 88% van zijn rendement. Het reële rendement berekenen doe je dus als volgt voor een zonnepaneel: 0,88 x 420 = 336 kWh per jaar.

Zonnepanelen kopen of huren

Bij Soly hebben we één doel: zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken. Wij geloven dat dit kan. Dat doen we door marktconforme prijzen te hanteren, maar er is nog iets anders waarmee we ons onderscheiden: de ZonneConfigurator. Een handige online tool waarin je alle mogelijkheden van zonnepanelen op jouw adres kunt bekijken. Hoe werkt dat?

Bereken hoeveel zonnepanelen jou opleveren!

Gratis en vrijblijvend
01.

Vul je adresgegevens in

Je ontvangt realtime informatie over de omstandigheden op jouw adres. Is je dak geschikt, wat is het gemiddeld aantal zonuren op jouw adres, wat is je stroomverbruik?

02.

Informatie daktype

Geef ons informatie over je dak. Wat is de hellingshoek en oriëntatie van je dak, en wat is het type dakbedekking?

03.

Vrijblijvende offerte

Ontvang een vrijblijvende offerte. We adviseren je hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, wat de opbrengst en kosten worden, en wat de terugverdientijd van je zonnepanelen is. Jij kiest zelf nog welk concept je wilt: zonnepanelen kopen of huren.

Eigenschappen zonnepanelen 420 Wp

De verhouding prijs / rendement / afmetingen is wat de zonnepanelen van 420 Wp erg interessant maken. In de afgelopen twintig jaar is de prijs van zonnepanelen ten opzichte van het verhoogde piekvermogen sterk gedaald. Daardoor profiteer jij vandaag de dag van een relatief hoge opbrengst tegen een relatief lage prijs. Wil je weten hoeveel zonnepanelen van 420 Wp er op jouw dak passen? Dan heb je twee elementen nodig: de oppervlakte van het dak (excl. marge zonnepaneel dakrand) en de afmetingen van 420 Wp zonnepanelen.

De Jinko Tiger Neo N-Type Mono-Facial 420 Wp, het actuele zonnepaneel van Soly, kent de afmetingen 172,2 cm × 113,4 cm × 3,0 cm. Daarnaast beschikken de Jinko zonnepanelen 420 Wp over een modulerendement van 21,51%. Dit is bijzonder hoog. Het zonnepaneel weegt 22,0 kg.

Achtergrond

Kennisbank

We hebben een kennisbank! De plek waar jij meer te weten komt over zonnepanelen, maar ook over premies, garanties en veel meer. Wil je meer te weten komen over onze producten en werkwijze? We hebben alvast een aantal interessante artikelen voor je uitgelicht.
cards knowhow icon icon
Mythes over zonnepanelen
We nemen je graag mee in de wereld van zonnepanelen: wat zijn de 7 meest bekende mythes over zonnepanelen en kloppen ze (tegenwoordig nog) wel?
cards knowhow icon icon
Wat kan je doen met 1 kWh stroom?
Op een zonnige zomerdag kan je per zonnepaneel zomaar 2 kWh energie opwekken. Wat kan je doen met één kWh aan groene stroom?
cards knowhow icon icon
Is een dynamisch energiecontract interessant met zonnepanelen?
Het dynamische energiecontract wint steeds meer terrein. Is dat interessant in combinatie met zonnepanelen?

We zijn er voor je!

Heb je nog vragen over het piekvermogen van zonnepanelen of wil je ons graag bereiken voor iets anders? Dan zitten we voor je klaar.
contact image