Voordelen van verduurzamen voor het mkb

Waarom uw bedrijf verduurzamen met Soly?

Wilt u de energiekosten verlagen en tegelijkertijd werken aan een duurzaam imago? Lees verder en ontdek waarom verduurzamen een slimme zet is voor ondernemers van het midden- en kleinbedrijf.

Nederland maakt steeds grotere stappen in verduurzaming, en als ondernemer kunt u niet achterblijven. Het verduurzamen van uw bedrijfspand komt niet alleen het klimaat ten goede, maar biedt ook tal van voordelen voor uw onderneming.

Kies voor de zakelijke zonnepanelen van Soly en investeer in een toekomstbestendige energieoplossing. Naast zonnepanelen zijn we ook aanbieder van batterijopslag, laadinfrastructuur en energiemanagementsystemen. Onze systemen zijn ontworpen om in te spelen op huidige en toekomstige uitdagingen, zoals netcongestie, waardoor ze echt ‘future-proof’ zijn. We vertellen u graag meer over de voordelen die Soly kan bieden aan mkb-ondernemers tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Inzicht in besparingen
Misschien weet u al dat het verduurzamen van uw bedrijfspand de energierekening verlaagt, maar we vertellen u graag precies welke besparingen uw investering oplevert.
Soly biedt inzicht in zowel de korte- als langetermijnbesparingen die voortvloeien uit de investering in zonnepanelen.
Toekomstbestendig
Zonnepanelen zijn een slimme investering, nu én in de toekomst. Soly levert zonnepanelen met oplossingen die klaar zijn voor de toekomst.
Wij ontwikkelen onze producten met een blik op morgen. Zo weet u zeker dat u met de aanschaf van zonnepanelen van Soly in de toekomst niet te maken krijgt met uitdagingen zoals netcongestie. Ook ben u voorbereid op toekomstige wetgeving omtrent duurzaamheid.
Duurzaam imago
Bedrijven die kiezen voor duurzaam ondernemen, creëren vaak een positief imago bij medewerkers, klanten en zakenrelaties.
Uit onderzoek blijkt dat meer dan 75% van de consumenten sympathie heeft voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.
Zonnepanelen zakelijk financieren

Financieringsmogelijkheden

Kopen, financial lease of operational lease. U bepaalt. De keuze voor zonnepanelen draagt zowel financieel als qua imago bij aan de groei van uw bedrijf. Maar welke optie past het beste bij de doelstellingen van uw mkb-onderneming? We hebben de belangrijkste verschillen tussen het aanschaffen en leasen van zonnepanelen voor u op een rij gezet.

tabel zonnecarport

De oplossing van de toekomst

Integrale energieoplossing

Bij Soly kijken we verder dan alleen het heden; we richten ons op een toekomstbestendige oplossing voor uw bedrijf. Daarom hebben we onze producten ontwikkeld om in te spelen op de duurzame uitdagingen van morgen. We combineren zonne-energie met slimme technologieën om een efficiënt en eenvoudig energiesysteem te realiseren. Wilt u in de toekomst verder verduurzamen naast zonnepanelen, dan staan we klaar om u daarbij te ondersteunen.

Onze aanpak gaat verder dan alleen energieopwekking. We bieden een compleet en helder overzicht van de voordelen, waarbij we uw besparingen, energiecontracten, opbrengsten, financieringsopties, maandelijkse kosten en subsidies inzichtelijk maken. Of u nu vragen hebt over energiebesparing, financiële haalbaarheid, of complexe regelgeving: wij helpen u om uw bedrijf toekomstgericht en duurzaam te maken met 100% schone energie.

Financiering voor mkb-ondernemers

Subsidies om zakelijk te verduurzamen

De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven om te verduurzamen. Dit doen ze onder andere door subsidies aan te bieden die de investering in zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Ook als mkb-ondernemer kunt u mogelijk in aanmerking komen voor subsidies voor zakelijke zonnepanelen, waaronder:

  • Stimuleringsregeling Duurzame energietransitie (SDE++)
  • Energie-investeringsaftrek (EIA)

Mocht u uw investering in zonnepanelen uitbreiden met andere duurzame energieoplossingen, zoals zakelijke batterijen en laadpalen, dan komt u wellicht nog in aanmerking voor andere subsidies voor verduurzaming van bedrijven, zoals:

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA), voor batterijen
  • Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur (SPRILA), voor laadpalen

Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek kijken onze zakelijke adviseurs graag met u mee om te bepalen voor welke subsidies uw bedrijf in aanmerking komt:

Waarom Soly?

icon
Vakbekwame adviseurs
Onze erkende en vakbekwame adviseurs garanderen deskundig advies en een hoogwaardige uitvoering.
icon
Duidelijke structuur en overzicht
Soly biedt een helder proces, inclusief concrete afspraken, kostentransparantie, en begeleiding om overzicht te houden.
icon
Standaard keuring
De scope-12 keuring die wordt aangeboden in de offertes is een uniek element dat verzekeraars tegemoetkomt en kwaliteit waarborgt.
icon
Betrouwbare kwaliteit
We werken samen met gerenommeerde partners, zoals BOVAG, en gevestigde merken, zoals ABL, die goede garanties geven op hun producten.

Zakelijke zonnepanelen aanschaffen in 4 simpele stappen

Vanaf aanvraag tot installatie regelen we alles voor u en zorgen we dat het proces zo soepel en snel mogelijk verloopt.

1

Analyse & voorstel

We maken een nauwkeurige analyse van uw wensen en mogelijkheden voor een passend en gedetailleerd voorstel. Het is ook mogelijk om gratis een volledig uitgewerkte businesscase te ontvangen.

2

Persoonlijk voorstel

Het uitgebreide voorstel biedt inzicht in de financiële aspecten, zodat u de investeringsgevolgen op korte en lange termijn kunt overzien.

3

Voorbereiding op installatie

Akkoord? Uw persoonlijke projectleider plant een schouw op locatie waarin het installatieplan nogmaals wordt gecontroleerd.

4

Installatiedag en naservice

Na installatie van het zonnesysteem door deskundige installateurs ontvangt u het opleverrapport en plannen we een externe keuring in.

Projecten

Deze bedrijven gingen u al voor:

Tegel- en sanitairzaak

Fruitteler met mini-camping

Thuiszorgorganisatie

Specialist in bakkerijgrondstoffen

Akkerbouwbedrijf

Veelgestelde vragen over zakelijke zonnepanelen

Heeft u nog vragen over zonnepanelen voor bedrijven? We hebben de veelgestelde vragen alvast voor u proberen te beantwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen staan, dan helpen onze adviseurs u graag verder.
Wat kosten zonnepanelen voor bedrijven?
 
Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de kosten van een zonnepaneel rond de €330 liggen. Dit is inclusief extra materialen en installatie. Ook is volledige ontzorging inbegrepen: uw persoonlijke adviseur helpt u met advies over financiering en subsidies, en met het regelen van externe keuringen zoals de Scope-12. Wat de kosten zijn voor uw bedrijf, hangt af van uw specifieke situatie. Neem contact op met onze zakelijke adviseurs voor gratis advies en offerte op maat.
Wat is de beste manier om zakelijke zonnepanelen te financieren?
 
Bij Soly kunt u zonnepanelen direct aanschaffen of kiezen voor operational of financial lease. Als u ervoor kiest om de zonnepanelen aan te schaffen, bent u vanaf dag één de eigenaar, maar dit vereist wel een initiële investering. Door te leasen bespaart u direct op uw energierekening zonder een grote investering vooraf; u betaalt namelijk een vast maandbedrag. Welke optie het beste is voor uw bedrijf, hangt af van uw specifieke situatie. Neem contact op met onze zakelijke adviseurs voor gratis advies op maat.
Wat zijn de opties voor zonnepanelen zakelijk leasen?
 
Bedrijven kunnen kiezen tussen operational lease en financial lease voor een zonne-energiesysteem.
  • Bij operational lease wordt de ondernemer niet direct economisch eigenaar en kan de investering over 10-15 jaar worden verspreid. Dit is te vergelijken met huur en is gunstig voor bedrijven met een hoog energieverbruik. Zij hebben meer zonnepanelen nodig om hun verbruik te dekken en doen dus een grote investering. Met operational lease komt de investering niet op de balans van het bedrijf te staan en kunnen zij de financiële middelen elders binnen de organisatie benutten. Na het leasecontract kan het systeem worden overgekocht, verlengd of teruggegeven worden aan Soly.
  • Bij financial lease is er 100% financiering van het zonnesysteem, welke over meerdere jaren kan worden verdeeld. Dit is te vergelijken met een hypotheek met vaste maandlasten. Hierbij is een bedrijf meteen eigenaar van het zonnesysteem en komt de investering op de balans te staan. Dit biedt fiscale voordelen, zoals de Energie-Investeringsaftrek en Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Na het leasecontract zijn bedrijven zowel economisch als juridisch eigenaar van de installatie.
 
Wat is het verschil tussen zonnepanelen zakelijk aanschaffen en zakelijk leasen?
 
Je kunt bij Soly zonnepanelen aanschaffen en zonnepanelen leasen. Door zonnepanelen aan te schaffen heb je het systeem direct in eigen beheer. Hierdoor profiteer je vanaf de eerste dag 100% van een forse kostenbesparing. Ook mag je hierdoor als bedrijf gebruik maken van alle fiscale voordelen die gelden bij een zakelijke investering in duurzame middelen. Maar ook de keuze voor zonnepanelen leasen is vanuit een zakelijk oogpunt altijd interessant. Het vergt geen grote investering, waardoor er voldoende geld beschikbaar blijft om elders (binnen de organisatie) te besteden.
Bestaat er een salderingsregeling voor bedrijven?
 
Via de salderingsregeling verkoopt u energie die u niet meteen gebruikt terug aan de energieleverancier. Hiervoor ontvangt u dezelfde prijs als de huidige energieprijs van uw energieleverancier. Bedrijven met een kleinzakelijke aansluiting (tot 3x 80 Ampère) mogen salderen zoals hierboven omschreven. Grootzakelijke verbruikers maken vooraf afspraken met de energieleverancier over de hoogte van de terugleververgoeding
Subsidie zonnepanelen zakelijk aanvragen: hoe werkt dat?
 
Bedrijven komen in aanmerking voor meerdere subsidies met betrekking tot zonnestroominstallaties,  afhankelijk van klein- of grootverbruik. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een actueel overzicht te vinden van de huidige subsidiemogelijkheden. Wanneer en in welke vorm subsidies worden aangeboden wordt bepaald door het RVO. Bekende subsidies zijn bijvoorbeeld ISDE, SDE++ voor grootzakelijk, MIA, BOSA, VAMIL en KIA. Voor actuele informatie omtrent subsidies bezoek je de website van RVO.

Interesseformulier zonnepanelen zakelijk

Adviesgesprek aanvragen

Om een vrijblijvend adviesgesprek op te zetten, vragen we u om uw gegevens achter te laten zodat een van onze experts contact met u kan opnemen.

  • Een ervaren adviseur kijkt naar de beste oplossing voor uw mkb-onderneming.
  • We nemen de tijd om uw wensen te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.
  • Na het gesprek delen we een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen op uw bedrijfspand.

Gratis en vrijblijvend

Adviesgesprek aanvragen

    Geheel vrijblijvend