Vermogen

Energie over? Sla het op!

De thuisbatterij laten installeren, is dat interessant? Zonder twijfel! De stijgende energieprijzen in de afgelopen periode hebben aangetoond dat het belangrijk is om minder afhankelijk te zijn én worden van het energienet. Maar hoe kies je nou de beste thuisbatterij, passend binnen jouw huidige en toekomstige stroomvraag? We vertellen je graag meer over de capaciteit van de thuisbatterij en de verwachte prijs voor de batterij.

header image

Thuisbatterij: efficiënter omgaan met zonne-energie

Dankzij de thuisbatterij gaan we in de toekomst efficiënter gebruikmaken van de zonne-energie die we zelf opwekken. Het verschil is duidelijk en de cijfers spreken voor zich: zonder thuisbatterij gebruik je gemiddeld slechts 40 procent van de energie afkomstig van je zonnepanelen, mét de thuisbatterij groeit dat percentage naar 70 tot 80 procent. Dat betekent dat we jaarlijks, na installatie van de thuisbatterij, nog voor slechts 20 tot 30 procent van ons energieverbruik een beroep hoeven te doen op het energienet. Dat scheelt aanzienlijk in de energiekosten zodra de salderingsregeling wordt afgebouwd en helpt je dus om verder te verduurzamen.

icon
Overschot aan zonne-energie? Opslaan voor later gebruik
icon
Maak efficienter gebruik van je zonnepanelen op het dak
icon
Je duurzame verbruik groeit, je 'grijze' verbruik daalt
icon
Het resultaat is een sterke daling van je energiekosten
Vermogen

Capaciteit thuisbatterij bepalen

Net als bij de installatie van zonnepanelen, krijg je ook bij de thuisbatterij te maken met termen als ‘rendement’ en ‘terugverdientijd’. Logisch. Verduurzamen is een uitstekende keuze, maar een financieel voordeel is ook belangrijk. Om te profiteren van het optimale rendement uit de thuisbatterij is het dan ook belangrijk om de juiste capaciteit te bepalen. Maar hoe doe je dat? Je hebt namelijk een huidig energieverbruik, maar dat vertelt je nog niets over je toekomstige vraag naar energie. Het liefst wil je dus een thuisbatterij die meegroeit met je stroomverbruik, oftewel een modulair systeem voor zonne-energie die je in de toekomst kan uitbreiden. Goed nieuws, want dat kan gelukkig al.

Actueel stroomverbruik

llereerst kijken we naar je verbruiksprofiel. Oftewel, hoeveel stroom verbruik je en op welke momenten? We verbruiken namelijk de meeste stroom juist op momenten dat de zonnepanelen niet of nauwelijks energie produceren: ’s ochtends en ’s avonds. Deze piekmomenten wil je zoveel mogelijk invullen met de opgeslagen stroom van de thuisbatterij.

De daluren vallen overdag; zonnepanelen zullen de meeste energie opwekken en bij laag verbruik de overtollige stroom opslaan in de thuisbatterij. Bij het bepalen van de thuisbatterij capaciteit streven we dus naar de juiste balans tussen voldoende opslag van zonne-energie op de thuisbatterij tijdens de daluren, zodat we op piekmomenten zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn.

Toekomstig stroomverbruik

Naast het actuele stroomverbruik baseren we de capaciteit van de thuisbatterij ook op de toekomstige vraag naar energie. Binnen het huishouden is sprake van een ‘elektrificatie’. Dit betekent dat we voor steeds meer onderdelen in- of rondom huis een beroep doen op elektriciteit. Voorbeelden zijn de elektrische kookplaat (inductiekookplaat), het opladen van de elektrische auto en de elektrische verwarming. Steeds meer huishoudens worden gasvrij, en dus is elektriciteit een prettig en betaalbaar alternatief, zeker in combinatie met zonnepanelen en de thuisbatterij.

De kans is daarom groot dat ons stroomverbruik in de toekomst zal groeien, en dus is het belangrijk om een goede inschatting te maken van je toekomstige behoefte. De thuisbatterij voor de toekomst.

Thuisbatterij

Advies & Voorbeeld

We adviseren je om gemiddeld 1 tot 1,5 kWh per 1 kWp van de zonnepaneleninstallatie te kiezen. Heeft de zonnepaneleninstallatie 4 kWp vermogen, dan adviseren we bij Soly de thuisbatterij capaciteit van 4 tot 6 kWh. Hierbij past een actueel stroomverbruik van 10 kWh per dag, vergelijkbaar met die van een gemiddeld huishouden in Nederland.

Soly Powercell

Thuisbatterij prijs

De prijs van een thuisbatterij wordt grotendeels bepaald op basis van de capaciteit. Naarmate de capaciteit van de thuisaccu groeit, zijn er namelijk meer batterijcellen vereist. Dat resulteert in een hogere kostprijs van de thuisbatterij. Bij Soly kies je uit drie verschillende opslagcapaciteiten voor de thuisbatterij: 3,5 kWh, 7 kWh en 10 kWh. Wat zijn de kosten van de thuisbatterij per grootte van de opslagcapaciteit?

Powercell® Populair

€ 5.400Incl. Btw

Opslag capaciteit 3.5 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik tot 10 zonnepanelen

Powercell® Plus

€ 7.700Incl. Btw

Opslag capaciteit 7 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik tot 15 zonnepanelen

Powercell® Premium

€ 9.350Incl. Btw

Opslag capaciteit 10,5 kWh
Inclusief installatie
15 jaar productgarantie
Gegarandeerd 6.000 laadcycli
Voor gebruik vanaf 15 zonnepanelen
  •  
  •  
  •  

Modulair systeem thuisbatterij

Een modulaire thuisbatterij biedt volop voordelen. Zo kan je starten op een enkele batterij met een opslagcapaciteit van 3,5 kWh, en vervolgens ‘stapelen’ tot een thuisbatterijsysteem met 10,5 kWh opslagcapaciteit. Hierdoor groeien we mee met je actuele én verwachte stroomverbruik in de komende jaren. De thuisbatterij is modulair en past zich altijd aan op de gewenste situatie.

Op alle versies van de thuisbatterij ontvang je standaard 10 jaar productgarantie. Naar verwachting ligt de levensduur van onze thuisbatterij op 20 jaar, op basis van 250 laadcycli op jaarbasis.

Offerte thuisbatterij aanvragen

Interesse in de modulaire thuisbatterij van Soly? Vraag dan nu alvast een vrijblijvende offerte aan.

    Kom met ons in contact

    Wil je meer weten over de mogelijkheden van een thuisbatterij op jouw adres? Kom direct in contact met één van onze adviseurs. We helpen je graag de volgende stap te zetten richting een duurzame en voordelige toekomst.
    contact image