Zakelijke mogelijkheden

Subsidie zonnecarport provincie Drenthe

De provincie Drenthe start begin oktober met een subsidie voor de carport met zonnepanelen. De regeling bevat in totaal 150.000 euro, en per aanvraag is maximaal 50.000 euro beschikbaar. Initiatiefnemers voor een carport met zonnepanelen moeten er dus snel bij zijn. Vraag daarom direct en vrijblijvend een offerte aan bij Soly. De subsidie vanuit de provincie Drenthe voor de carport met zonnepanelen kan vanaf begin oktober worden aangevraagd.

Voordelen carport met zonnepanelen
De pas geïnstalleerde Gedeputeerde Staten van Drenthe onderschrijft de potentie van zonnecarports. Dankzij de zonnepanelen op parkeerterreinen wordt de open ruimte duurzaam benut; het voorziet in veel groene energie voor de eigenaar en bovendien biedt de carport beschutting tegen het weer. Ideaal dus ook voor geparkeerde auto’s. In de provincie Drenthe wordt tot nog toe relatief weinig gebruik gemaakt van solar carports, mede door toedoen van de hoge kosten. Middels de zakelijke subsidie op zonnecarports wil de provincie Drenthe duurzame investeringen vanuit het bedrijfsleven stimuleren.

De subsidie op zonnecarports kan overigens ook gecombineerd worden met andere zakelijke subsidies. Bedrijven die gebruik willen maken van regelingen die bijvoorbeeld oplossingen voor netcongestie subsidiëren, komen in aanmerking voor beide subsidievormen.

Subsidiebedrag van 150.000 euro beschikbaar
De subsidiepot bedraagt momenteel 150.000 euro. Initiatiefnemers kunnen de subsidie op zonnecarports bijvoorbeeld gebruiken om de investering in de aanleg en versteviging van de fundering te bekostigen. Voor individuele initiatiefnemers geldt een maximaal subsidiebedrag van 50.000 euro. Bij veel animo is de provincie Drenthe bereid te kijken naar een uitbreiding van de regeling.

Vrijblijvende offerte ZonneCarport aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden van een carport met zonnepanelen, en wilt u nog profiteren van de subsidie vanuit de provincie Drenthe? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

  Geheel vrijblijvend
  01.

  Online intake

  Aanvraag gedaan? Dan nemen we op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. Samen met onze specialist bepalen welke oplossing het beste bij uw bedrijf past.

  02.

  Vrijblijvende offerte

  Op basis van uw aanvraag en een gesprek met onze adviseurs ontvangt u een vrijblijvende offerte, afgestemd op uw situatie en wensen.

  03.

  Akkoord & Installatie

  Akkoord? Fantastisch. Al binnen enkele weken parkeren en laden voor u, uw werknemers en gasten. Comfortabel onder de zonnepanelen carport.

  Contact met Soly

  Wilt u graag meer weten over de subsidie op een zonnecarport in de provincie Drenthe? Onze adviseurs staan u graag te woord.