Soly

Professionele installatie van de laadpaal

Heb je voldoende ruimte rondom je woning om een elektrische laadpaal te installeren, dan zullen we dit altijd aanraden. Onze specialisten helpen je graag bij een correcte installatie, zodat je binnenkort al geniet van alle voordelen van de laadpaal thuis. Daarmee zeggen we niet dat de installatie van een laadpaal een simpel een-tweetje is. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Hoe werkt het installeren van een laadpaal?

header image
Hangend model

Hoe installeren we de wallbox?

We willen je graag wijzen op onze vorm van installatie van de laadpaal. De Soly Charge is namelijk uitsluitend het ‘hangende model’, ook wel bekend als een wallbox. In feite is dit hetzelfde type laadpaal als het staande model, met als verschil dat de Soly Charge aan de muur wordt bevestigd. Dit is vooral esthetisch en ruimte technisch interessant. De wallbox neemt nauwelijks ruimte in beslag, terwijl ook de graafwerkzaamheden beperkt blijven. Daarmee bespaar je ook nog eens op de installatiekosten. Dat is waarom jij kiest voor Soly

Rondom de installatie van de wallbox spelen een aantal belangrijke thema’s, zoals de aansluiting in de meterkast en de juiste laadsnelheid, passend bij jouw rijgedrag. Met name het eerste punt, de aansluiting in de meterkast, is een punt van attentie. Afhankelijk van de situatie moet rondom de installatie van de laadpaal namelijk een keuze maken tussen een 1-faseaansluiting en 3-fasenaansluiting. En dat maakt een groot verschil. In theorie zou je jouw elektrische auto met een 3-fasenaansluiting namelijk drie keer zo snel kunnen opladen, terwijl je meer ‘vrije ruimte’ overhoudt in de stroomvoorziening binnen je huishouden. Echter vraagt dit soms voor een verzwaring van de meterkast.

Gelukkig kunnen we het verzwaren van de meterkast vaak tegen een beperkt bedrag voor je in orde maken. Daarmee ben je verzekerd van een hogere laadsnelheid en een consistente balans in de stroomvoorziening in huis.

Laadpaal installeren in 5 stappen

01.

Meterkast gereedmaken

Voldoet de meterkast al aan de voorwaarden voor een laadpaal? Mocht het verzwaren van de meterkast vereist zijn, dan maken we dit graag voor je in orde

02.

Aanleg infrastructuur laadpaal

Vervolgens trekken we de kabels van en naar het laadstation, en leggen een aparte groep aan in de meterkast. Voor de infrastructuur moeten we boren en graven. We ruimen alles netjes weer op.

03.

Installatie wallbox aan de muur

Op de vooraf besproken locatie installeren we de wallbox aan de muur. Dit is de plek waar jij straks je elektrische auto eenvoudig in- en uitplugt van het laadstation.

04.

Controle en activatie

Is alles goed gegaan? Dan voeren we een erkende controle uit op de functionaliteit van de laadpaal. Mocht alles in orde zijn, dan activeren we het laadstation definitief.

05.

Klaar om op te laden

Je bent klaar om je elektrische auto thuis op te laden. Ondervind je daarna nog problemen? Dan maak je gebruik van onze uitgebreide service én 2 productgarantie.

Vraag de laadpaal thuis vrijblijvend aan

  Geheel vrijblijvend
  Zo doen we dat

  Professionele installatie van de laadpaal

  Feitelijk is het mogelijk om de laadpaal zelf te installeren. We willen echter met klem adviseren om dit niet zelf te doen. In de praktijk loop je dan namelijk tegen een aantal problemen aan. Je verliest het recht op de productgarantie, die is gekoppeld aan de professionele installatie van een erkende installateur. Daar komt bij dat de werkzaamheden in de meterkast en bij het trekken van de bekabeling dermate complex zijn, dat er een verhoogd risico is op complicaties bij het laden van de elektrische auto. En omdat dit gepaard gaat met de nodige krachten, loop je een groot risico op schade aan de meterkast en/of de elektrische auto. Dat wil je niet!

  Vertrouw op de professionele installatie van de Soly Charge. Vooraf heb je het plan voor je eigen laadpaal thuis al ruimschoots besproken met onze adviseurs, en dus weten onze installateurs precies hoe ze te werk moeten gaan. We zorgen binnen enkele uren voor een uitstekende installatie en een ultiem functioneel systeem, dat klaar is voor de toekomst. Ontdek de mogelijkheden van de laadpaal thuis bij Soly.

  Achtergrond

  Kennisbank

  Wil je meer weten over de laadpaal thuis? Dan verwijzen we je graag door naar onze kennisbank. Binnen onze database vind je een groot aantal artikelen over de laadpaal, maar ook over onze andere producten en diensten. Zo blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  cards knowhow icon icon
  Laadpaal in combinatie met zonnepanelen
  Heb je interesse in een laadpaal thuis, en heb je al zonnepanelen op je dak? De laadpaal thuis is de oplaadoplossing voor elektrische auto’s en biedt vele voordelen.
  cards knowhow icon icon
  Laadcapaciteit van een laadpaal thuis
  De laadcapaciteit van een laadpaal thuis bepaalt hoe snel je auto wordt opgeladen, en dus hoe snel je weer de weg op kunt. Hoe zit dat met de Soly Charge?
  cards knowhow icon icon
  Functionele voordelen wallbox laadstation
  Met Soly’s laadpaal thuis, de Soly Charge, maak je van jouw oprit of garage een privé oplaadstation. Wat zijn de voordelen van een zogenoemde wallbox?

  Contact opnemen

  Wil je graag persoonlijk contact met iemand van Soly? Bekijk hoe je ons kunt bereiken. Onze adviseurs beantwoorden graag al je vragen.
  contact image