Categorie:

Zonnepanelen
Kennisbank

Zonnepanelen huren 45% voordeliger dan grijze stroom

Soly lanceert de Groene WKR. Een doorontwikkeling van werkkostenregeling. Wat zijn de voordelen van deze regeling voor zowel bedrijven als werknemers?

Groene WKR voor bedrijven en werknemers

‘De Groene WKR’, een duurzame doorontwikkeling van Soly op basis van de huidige werkkostenregeling (WKR). ‘’Toen wij eind 2019 begonnen te bouwen aan de Groene WKR, kregen we vaak als reactie van werkgevers dat het (vrije) WKR-budget grotendeels al is besteed aan bijvoorbeeld kerstpakketten en borrels. Veel werkgevers weten niet dat zij jaarlijks per werknemer een veel ruimer WKR-budget ter beschikking hebben. Dit budget noemt Soly ‘de Groene WKR’.

Besparen en verduurzamen voor werkgever en werknemer
De toepassing van sparen via de Groene WKR heeft financiële impact voor zowel de werkgever als ook de werknemer. Het huren van zonnepanelen kost gemiddeld zo’n  € 700,- per jaar en valt hiermee ruim binnen deze Groene WKR. Werknemers stappen thuis over van grijze stroom naar zonne-energie van hun eigen dak en besparen hierdoor minimaal 45% op hun stroomkosten.

Doordat werkgevers dit faciliteren middels een keuzesysteem, besparen zij op de werkgeverslasten. “Het resultaat is geweldig en inmiddels goedgekeurd door diverse accountants en fiscalisten. De administratieve verwerking is geautomatiseerd en wordt kosteloos aan de werkgever aangeboden. Zo heeft de werkgever er nauwelijks omkijken naar en bouwt zij mee aan een duurzame toekomst’’ aldus Patrick van der Meulen van Soly.

Achtergrond

Kennisbank

Wil je meer weten over de wereld van zonne-energie? Maak dan gebruik van onze kennisbank. Hier vind je tal van artikelen over zonnepanelen, de thuisbatterij, laadpaal thuis en meer. We hebben alvast drie artikelen voor je uitgelicht.
cards knowhow icon icon
De grootste uitdaging voor zonne-energie? Deze eend.
Snelle, grote ontwikkelingen brengen vaak onverwachte uitdagingen met zich mee. Onze uitdagingen komen in de vorm van een eend.
cards knowhow icon icon
Het verschil tussen zonnepanelen aanschaffen en leasen? (zakelijk)
We vertellen u alles over het verschil tussen zonnepanelen aanschaffen en leasen.
cards knowhow icon icon
Terugverdientijd zonnepanelen wordt steeds korter
Op basis van de huidige tarieven voor stroom is de terugverdientijd van een investering in zonnepanelen nu slechts gemiddeld 3,3 jaar, met positieve uitschieters naar drie jaar.