Categorie:

Zakelijk
Kennisbank

Het verschil tussen zonnepanelen aanschaffen en leasen?

Wilt u als bedrijf investeren in een omvangrijke zonnepanelen installatie? Dan kunt u doorgaans kiezen uit twee proposities: zonnepanelen aanschaffen of zonnepanelen leasen. De keuze voor zonnepanelen helpt uw bedrijf financieel en imago-wise te groeien. Maar welke propositie sluit optimaal aan op de doelstellingen van uw onderneming? We vertellen u meer over het verschil tussen zonnepanelen aanschaffen en leasen.

Zakelijk

Zonnepanelen aanschaffen of leasen

Zakelijk investeren in duurzaamheid, dat is altijd een goede keuze. Bij Soly kunt u dat op verschillende manieren doen. Uw bedrijf draagt dankzij zonnepanelen bij aan een duurzamere wereld, waarin een groter aandeel van onze energie afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen. Juist door als bedrijf het voortouw te nemen, kunt u op grotere schaal impact maken. Tijdens de oriënterende fase komt u er ongetwijfeld achter dat u bij de investering in zonnepanelen zakelijk kunt kiezen tussen ‘aanschaffen’ en ‘leasen’. Wat is exact het verschil tussen het aanschaffen of leasen van zonnepanelen?

Dat grootste verschil tussen het aanschaffen of leasen van zonnepanelen is te vinden in het eigendom en de investeringsvorm. Kort door de bocht zult u bij een directe investering in zonnepanelen (kopen) volledig eigenaar worden van het systeem na installatie, terwijl u binnen de leaseconstructie het systeem niet in eigen beheer heeft. Bovendien zult u bij het aanschaffen van zonnepanelen de volledige koopsom direct moeten voldoen, terwijl het leasen van zonnepanelen ‘gratis’ is. Wel zult u dan in maandelijkse termijnen het systeem afbetalen. Hoe zit dat?

Eigenaar vanaf dag één

Zonnepanelen kopen

Veel kantoor- en bedrijfspanden zijn voorzien van een aanzienlijke open ruimte op het dak. Een ideale omgeving voor zonnepanelen. Bij de keuze voor het aanschaffen van zonnepanelen kiest u ervoor een eenmalige investering te doen. Daarmee wordt u volledig eigenaar van het systeem, en begint u bovendien aan de terugverdientijd. Dit is de periode waarbinnen u de investering in zonnepanelen hebt terugverdiend, met dank aan de kostenbesparing. Daar komt bij dat u binnen de koopconstructie gebruik kunt maken van diverse zakelijke subsidies voor zonnepanelen.

Volledig eigenaar van het systeem
Optimaal besparen vanaf installatie
Verbeterd energielabel voor bedrijven
Duurzame investering in de toekomst

Profiteren zonder investering

Zonnepanelen leasen

Geen investering vereist, en toch profiteren van de zakelijke voordelen van zonnepanelen? Dat kiest u voor zonnepanelen leasen. Uw zonnepanelen worden dan zonder investering op het dak van uw bedrijfspand geïnstalleerd. Vervolgens geniet u van exact dezelfde voordelen als zonnepanelen kopen, zoals de besparing op uw energierekening, afgezien van één verschil: na de installatie van uw zonnepanelen gaat u een leaseconstructie aan, waarbij u in maandelijkse termijnen het systeem afbetaalt. Het betreft hier een vast leasebedrag per paneel, per maand.

Zonder initiële investeringskosten
Kosten besparen vanaf de installatie
Reparatie en onderhoud inbegrepen
Flexibele voorwaarden
Offerte

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Het zakelijke proces om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, loopt net even iets anders dan op de particuliere markt. In de eerste plaats komt dit natuurlijk door de hogere volumes. Logisch, want bedrijven verbruiken op dagelijkse basis veel meer energie dan huishoudens. Om die exacte reden geldt voor bedrijven dat er vaker maatwerk moet worden toegepast, ook omdat uw bedrijf binnen korte tijd sterk kan groeien, maar ook kan inkrimpen. Met die constant veranderende situatie van uw bedrijf proberen we altijd rekening te houden binnen ons zonnepanelen advies.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan