Informatie

Het rendement van 405 Wp zonnepanelen

Wil je profiteren van een hoge opbrengst en de ruimte op het dak efficiënt benutten? Dan zijn 405 Wp zonnepanelen een logische keuze. Deze panelen combineren precies die twee factoren: een hoge opbrengst en een geschikt formaat om voldoende zonnepanelen te kunnen plaatsen. Wat zijn de eigenschappen van zonnepanelen met een vermogen van 405 Wp, wat zijn de kosten en vooral: wat is het rendement?

header image
Piekvermogen

Wat is de Wattpiek van zonnepanelen?

Voordat we verder in gaan op de eigenschappen van een zonnepaneel van 405 Wp, vertellen we eerst iets meer over de Wattpiek (Wp) van zonnepanelen. De Wattpiek van een zonnepaneel vertelt je iets over het piekvermogen. Een zonnepaneel met 405 Wp kan dus een maximaal piekvermogen van 405 Wattpiek bereiken. Dat dit in de praktijk niet altijd het geval is, heeft ermee te maken dat de Wattpiek van een zonnepaneel wordt vastgesteld onder de ideale testomstandigheden. Omstandigheden zoals de perfecte instraling van zonlicht, juiste temperatuur en best mogelijke hellingshoek.

Hoewel dit in Nederland lang niet altijd het geval is, zijn zonnepanelen wél altijd een goede investering. We vertellen je meer over de eigenschappen van de 405 Wp zonnepanelen.

Voor- en nadelen 405 Wp zonnepanelen

De Wattpiek van zonnepanelen heeft in het afgelopen decennium een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Hoewel zonnepanelen van 405 Wp behoren tot de koplopers van de markt, zijn er inmiddels ook zonnepanelen met een Wattpiek van 500 Wp. Een hogere Wattpiek heeft echter ook een keerzijde; het formaat is in de praktijk altijd groter. Dat betekent dat je minder zonnepanelen kan plaatsen ten opzichte van de beschikbare ruimte op het dak. Een kleiner formaat zonnepanelen met een in verhouding hoog rendement is dus een prima oplossing. De 405 Wp zonnepanelen nemen minder ruimte in, maar bieden wel een hoog rendement.

Eigenschappen zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen met een Wattpiek van 405 is de prijs / kwaliteit verhouding. De zonnepanelen kennen een relatief compact formaat ten opzichte van de opbrengst. Zo zijn de afmetingen van 405 Wp zonnepanelen 175,4×109,6×3,0 cm. Met een gewicht van 21,1 kg en een modulerendement van 21,1% bieden de 405 Wp zonnepanelen robuuste kwaliteit en een uitstekend rendement.

Daarnaast hebben we bij Soly nagedacht over de esthetiek van onze zonnepanelen. Zonnepanelen bepalen vaak het aangezicht van een woning. Onze vernieuwde 405 Wp zonnepanelen beschikken over een mooie zwarte kleur en geven karakter aan je woning.

Rendement zonnepanelen 405 Wp

Wil je het rendement van 405 Wattpiek zonnepanelen berekenen? Dan maken we in Nederland gebruik van een speciale rekensom. We maken die berekening op basis van het gemiddelde rendement van een zonnepaneel. Dit heeft te maken met de ‘normale omstandigheden’ in Nederland, welke niet gelijk zijn aan de ideale omstandigheden waaronder de Wattpiek van een zonnepaneel is vastgesteld. Daarom is het gemiddeld rendement van een 405 Wp zonnepaneel gelijk aan: 0,88 x 405 Wp = 356,4 kWh.

Rendement 10 zonnepanelen 405 Wp berekenen
Stel dat je op basis van de bovenstaande formule wilt berekenen hoe hoog het rendement van 10 zonnepanelen van 405 Wp per jaar is, dan gebruik je de volgende rekensom:
(405 x 10) x 0,88 = 3.564 kWh per jaar

Naarmate je meer of minder zonnepanelen laat installeren, krijg je natuurlijk te maken met een ander rendement van zonnepanelen. De keuze voor het aantal zonnepanelen is tegelijk afhankelijk van de ruimte op het dak, het formaat en de prijs van de zonnepanelen.

Contact met Soly

Wil je meer weten over de eigenschappen en voordelen van 405 Wp zonnepanelen, of heb je een andere vraag? We helpen je graag verder.
contact image