icon
Optimaal gebruik van zonne-energie
icon
Klaar voor een duurzame toekomst
icon
Minimaal afhankelijk van energienet
icon
Groeiend financieel voordeel zonne-energie

"We zijn hierdoor nog maar minimaal afhankelijk van het energienet, wat een prettig gevoel geeft"

Rianne en Peter wonen in een eengezinswoning in Zwolle en zijn de trotste eigenaren van de allereerste Soly thuisbatterij. Enkele jaren geleden hebben ze hun woning al verduurzaamd met zonnepanelen om hun eigen zonne-energie op te wekken en te besparen op de energierekening. Met de toevoeging van de thuisbatterij maken ze nu optimaal gebruik van hun eigen opgewekte zonne-energie.

De eerste stap naar onafhankelijkheid
De stijgende energierekening en het gevoel van afhankelijkheid van het energienet werden voor Rianne en Peter enkele jaren geleden verleden tijd. Om kosten te besparen en groene energie op te wekken, besloten ze te investeren in zonnepanelen. Rianne vertelt: “Onze energierekening is sinds het plaatsen van de zonnepanelen enorm gedaald. We zijn hierdoor nog maar minimaal afhankelijk van het energienet, wat een prettig gevoel geeft”.

Vanaf het moment dat de panelen op het dak lagen, zochten ze dagelijks naar manieren om optimaal gebruik te maken van de opgewekte energie. Zo proberen ze de elektrische apparaten zoveel mogelijk overdag te gebruiken, wanneer de zon schijnt en de zonnepanelen werken. Hun uiteindelijke doel is om niet tot nauwelijks afhankelijk te zijn van het energienet. Maar aangezien het grootste deel van de zonnestroom overdag wordt geproduceerd, wanneer ze meestal niet thuis zijn, leek dit tot voor kort nog toekomstmuziek.

Opwekken, opslaan en gebruiken
Bij de aanvraag en plaatsing van de zonnepanelen dachten Rianna en Peter al na over een thuisbatterij. Zo konden ze de overtollige zonne-energie die ze overdag niet gebruiken opslaan en later gebruiken. Tot dusver was dit vooral een idee in hun achterhoofd en bleef de daadwerkelijk aankoop achter. Maar door de berichten over de aangekondigde afbouw van de salderingsregeling besloten zij zich hier toch weer eens in te verdiepen. Dit heeft ertoe geleid dat ze onlangs de thuisbatterij hebben aangeschaft.

“We gebruiken nu maximaal 1-2 kWh per dag vanuit het energienet”

Het doel om niet tot nauwelijks afhankelijk te zijn van het energienet is geslaagd. Sinds de installatie van de thuisbatterij kunnen Rianne en Peter de overtollige zonne-energie opslaan en later gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Zo hoeven ze minder elektriciteit van het net te kopen en verlagen ze hun elektriciteitsrekening aanzienlijk. ”Daarnaast helpt de batterij ons om de woning zoveel mogelijk energieneutraal te maken”, voegt Rianne toe.

De thuisbatterij
Wie echt álles uit de zelf opgewekte zonne-energie wil halen kiest voor een thuisbatterij. Een slim één-tweetje in combinatie met zonnepanelen. Rianne en Peter zijn nu al erg blij met de thuisbatterij en geloven dat het een belangrijke stap is in de richting van energieonafhankelijkheid en een beter klimaat.

Heb jij ook interesse in een thuisbatterij? Voor alle mogelijkheden bezoek je vrijblijvend onze pagina over de thuisbatterij bij Soly.